iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Openmaken iPhone met opening tools (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/27677-openmaken-iphone-opening-tools.html)

CuckooNL 30-12-08 18:33

Openmaken iPhone met opening tools
 
Hallo allemaal,

Ik heb sinds een maand of twee te maken met een haperende danwel compleet verdwenen trilfunctie op mijn iPhone 2G. De trilfunctie is wel weer op volle sterkte wanneer ik met m'n vingers de achterkant en het scherm op de plek waar de aan/uit trilfunctie schakelaar zit hard 'samendruk'. Ik ga er dus vanuit dat dit een hardwarematig probleem is waarbij er op één of andere manier geen goed contact wordt gemaakt. Enige research, waaronder op dit forum, hebben mij doen besluiten om iPhone opening tools aan te schaffen, om de boel eens ff te bekijken. Wel deze opening tools heb ik binnengekregen en met de volgende handleiding ( Installing iPhone 1st Gen. Display Assembly ) en diverse Youtube filmpjes ben ik aan de slag gegaan. Het verwijderen van het zwarte kapje levert absoluut geen problemen op, evenals het verwijderen van de 3 schroefjes...maar dan...de grijze back case! Zo makkelijk als het op de filmpjes wordt uitgelegd kan het nooit zijn!!! De grijze back case zit als het ware strak op het spiegelende venster. Om daar zo'n opening tool tussen te krijgen is volgens mij bijna onmogelijk! Zelf na het tussenbrengen van een kleine schroevendraaier en het sliden met de openingtool gebeurt er vrij weinig...Ik heb beide opening tools geprobeerd, waarbij er nu één al onbruikbaar is geworden vanwege het zachte plastic, en tot op heden zonder enig resultaat..

Is er iemand die ervaring heeft met het openen van de iPhone 2G ism de speciaal daarvoor bedoelde opening tools? En dan graag dat de back case ook nog weer gebruikt kan worden...

Bij voorbaat dank!

bako 30-12-08 21:38

ik zou het late doen door een prof want dan gaat het zekerweten goed kost een paar 10jes maar dan is het zeker weten goed

evmw 30-12-08 22:10

Die filmpjes zijn meestal gemaakt met iPhones die al meerdere keren zijn opengemaakt. Mijn advies, begin er zelf niet aan als je de achterkant niet wilt beschadigen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:53.