iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Raar/Groot probleem (mic werkt niet) (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/30306-raar-groot-probleem-mic-werkt-niet.html)

driepie 16-02-09 18:28

Raar/Groot probleem (mic werkt niet)
 
Ik heb sinds enkele dagen een probleem, bellen lukt mij niet meer. Omdat de persoon die ik bel mij niet hoort.

Facts:

-Iphone 3G / mobistar (laatste firmwire...)(ongeveer 4 maanden oud)

-Herstellen al gedaan, tevergeefs

-Oortjes: Knop reageert niet meer. Ik kan dit ook niet als microfoon gebruiken (ook sinds enkele dagen)(ik kan wel nog luisteren naar muziek)(oplossing was oortje 10x eruit en erin halen, WERKT OOK NIET)

-Als ik tijdens het bellen op luidspreker duuw hoort de persoon mij ineens terug perfect / Ik kan ook perfect audio opnemen
>>> Microfoon dus niet kapot


Eventuele oplossingen:

-Ik had reeds gelezen dat er vuil in mijn ingang van mijn oortje zit, waardoor de iphone denkt dat hij naar oortjesmodus moet gaan (Maar met een oortje werkt hij ook niet, en als mijn oortjes eruit zijn, komt het geluid terug uit de luidspreker)

-Sim kaart: Op een forum kwam ik iemand tegen die een nieuwe iphone kreeg, en het probleem er nog steeds was, sim kaart vervangen probleem opgelost
>>> Nog niet geprobeerd: weet er iemand, kan je een andere simkaart insteken en bellen zonder te activeren...?



Iemand raad? Want ik kom er niet meer uit
En weet er iemand of dit onder garantie valt?/Hoe lang duurt zo'n herstel bij mobistar?

Alvast bedankt

evmw 16-02-09 18:48

Ik mis nog iets, of ik lees er overheen. Heb je problemen als je belt zonder headset, en zonder speaker-modus? Dus gewoon tegen je oor zonder gebruik van headset?

driepie 16-02-09 18:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door evmw (Bericht 257462)
Ik mis nog iets, of ik lees er overheen. Heb je problemen als je belt zonder headset, en zonder speaker-modus? Dus gewoon tegen je oor zonder gebruik van headset?

Probleem bij:

-Bellen zonder headset/met headset

Geen probleem bij:

-Bellen met spreaker


Raar hé?^^

evmw 16-02-09 19:00

Aangezien een herstel van de firmware niet helpt, zal het in ieder geval een hardware-matig probleem zijn. Mijn vermoeden is toch die headset-aansluiting, maar het blijft gokken. Lijkt me in ieder geval reden genoeg om even terug naar de winkel te gaan, ik denk dat het zoiezo een garantie gevalletje moet zijn (al is dat wel afhankelijk van het exacte probleem).

alid88 10-07-09 09:07

Ik heb precies hetzelfde probleem, weet iemand al wat ik moet doen?Ik heb tel van iemand anders gekocht en heb geen bon dus kan ook niet naar winkel gaan voor garantie :(


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:37.