alleen 3g met edge aan

alleen 3g met edge aan discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) hoi ik heb iets raars..... mijn 16 gb heeft vanaf het begin al het volgende, als ik gebruik wil maken van 3g moet ik ook ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 27 February 2009, 23:04
tapijtkever's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: den haag
Berichten: 180
Send a message via twitter to tapijtkever
Red face alleen 3g met edge aan

hoi ik heb iets raars..... mijn 16 gb heeft vanaf het begin al het volgende,
als ik gebruik wil maken van 3g moet ik ook edge aanzetten anders geeft hij een fout melding dat ik niet op internet kan of me mail kan ophalen, ik kan wel perfect bellen hem ook top bereik.
ik heb nu een 8 gb om te jailbreaken voor iemand en deze heeft met alleen 3g aan, wel alle functies!?
ik wist niet beter dat het zo hoort bij mijn witte 16 gb 3g??

ik hoop dat er iemand een antwoord heeft! alvast bedankt rene.
__________________
Problemen zijn er om op te lossen!

Laatst gewijzigd door tapijtkever; 27 February 2009 om 23:06.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 February 2009, 01:16
xxMartenxx's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2008
Locatie: Heerenveen
Berichten: 130
Stuur een bericht via MSN naar xxMartenxx Stuur een bericht via Skype™ naar xxMartenxx Send a message via twitter to xxMartenxx
Standaard

als je de zoek functie had gebruikt had je al kunnen lezen dat inderdaad EDGE aan moet staan!
Anders doet je 3G het niet, er is dus niks raars aan de hand..
  #3  
Oud 28 February 2009, 01:21
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Als je goed leest Marten (of ik lees verkeerd, maar daarom zit er ook nog geen slotje op ) heeft hij ook iPhone liggen waarbij 3G WEL werkt terwijl EDGE uitstaan.
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #4  
Oud 28 February 2009, 09:57
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Locatie: Naarden
Berichten: 1.366
Standaard

Het kan aan mij liggen maar ik begrijp het verhaal niet helemaal.
Het aan en uitzetten van EDGE is volgens mij alleen mogelijk via een programma zoals BossPrefs o.i.d. Dit kun je alleen installeren als de iPhone gejailbreakt is.

De 2de Telefoon (8G) zou nog gejailbreakt moeten worden... tenminste dat begrijp ik uit het verhaal...
Dus mijn vraag; Hoe weet je dat EDGE uitstaat op de 2de iPhone?
  #5  
Oud 28 February 2009, 12:16
tapijtkever's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: den haag
Berichten: 180
Send a message via twitter to tapijtkever
Standaard

moge de 8 gb is heb ik ook al gejailbeakt heb ik gister gedaan en data roaming staat uit!
ik heb ook sbsettings er op zitten en daar staat edge ook uit? dus met andere worden ik begrijp er niets van...... en ik ben toch al een 1,5 jaar bezig met die dingen....
  #6  
Oud 28 February 2009, 16:29
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Locatie: Naarden
Berichten: 1.366
Standaard

Data roaming heeft hier niet veel mee te maken, dit geeft alleen maar aan of je accepteerd dat er een data verbinding mag worden gemaakt met een provider anders dan je eigen.

De 3G verbinding zelf is een leuk raadsel, voor zover ik weet zou EDGE altijd aan moeten staan om een 3G verbinding op te zetten.
Zitten beide iphones bij dezelfde provider op het netwerk?
Wat gebeurt er als je EDGE een keer aan en uit zet, blijft 3G daarna nog steeds werken?
En weet je zeker dat je op het 3G netwerk zit met je data verbinding?
  #7  
Oud 1 March 2009, 00:07
tapijtkever's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: den haag
Berichten: 180
Send a message via twitter to tapijtkever
Standaard

hoi beide telefoons zitten op t-mobileicon netwerk en ik heb edge aan gezet en uit gedaan bijft het zelfde op 8 gb ! maar ik denk dat ik het heb gevonden het heeft met sbsettings te maken bij de witte heb ik de edge toggle erbij zitten ( eerst 3g-bluetooth-edge-Wi-Fi)
bij de zwarte geen edge toggle! nadat ik hem erbij heb gezet gebeurt er inderdaad het zelfde geen 3g ontvangst, ik bedoel internet , weer, utube enz... dan moet eerst edge aan en dan werkt het wel. maar na een paar keer de toggle verwijderd te hebben op de zwarte blijft het probleem hangen op de zwarte ? geen edge is geen 3g!
dus ik heb ik nu 2 iPhone met het zelfde probleem. ( nou probleem je moet alleen 2 toggel's overhalen als ik internet wil via 3g.
ik ga de 8gb wel herstellen en op nieuw jailbreaken en dan niet meer de edge toggel bij sbsetting zetten. is dus gelijk tip van de dag! mvg. rene.
  #8  
Oud 1 March 2009, 00:21
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Locatie: Naarden
Berichten: 1.366
Standaard

Mooi dat je erachter bent.
Ben benieuwd of je de oude situatie terug krijgt na een herstel.

Maar je zou toch ook gewoon EDGE altijd aan kunnen laten en alleen met de 3G switch gebruiken om 3G in en uit te schakelen? Volgens mij is dat exact hetzelfde als de situatie die je in het begin had bij de zwarte iPhone.
  #9  
Oud 1 March 2009, 00:29
tapijtkever's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: den haag
Berichten: 180
Send a message via twitter to tapijtkever
Standaard

hij is nu hersteld als nieuwe iPhone en 3g werkt perfect maar nu nog ff jailbreaken en kijken met sbsetting
@ControlSje dat laatste heb ik inderdaad niet aan gedacht, maar ik dacht dat het ook extra batterij gebruik heeft
  #10  
Oud 1 March 2009, 12:01
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Locatie: Naarden
Berichten: 1.366
Standaard

Ik denk niet dat dit extra batterij gebruik geeft, ik denk namelijk dat na een herstel EDGE gewoon aanstaat alleen dat je dat niet kunt zien omdat de EDGE schakelaar gedeactiveerd staat in sbsettings.
  #11  
Oud 1 March 2009, 12:29
tapijtkever's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: den haag
Berichten: 180
Send a message via twitter to tapijtkever
Standaard

yeb je hebt gelijk het zit in sbsettings. na herstel en jailbreak is bij de zwarte alles weer oke gelijk 3g en bij de witte heb ik geprobeerd alleen sbsettings eraf - reboot maar dat helpt niet, dus die zou ik ook moeten herstellen maar dan wacht ik wel tot de volgende firmware upgrade, ik heb namelijk nog al veel erop staan ik ben bijna twee uur bezig met dat ding om alles terug te doen want bij mij werkt aptbackup niet, en bij andere lukte me het wel,
dus ik moet alles handmatig terugzetten.
ik kan trouwens nergens in de orginele settings een edge schakelaar vinden? maar ik weet genoeg dus mag op slot!

En weer wat wijzer over de iPhone!
  #12  
Oud 11 March 2009, 12:57
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2009
Berichten: 1
Standaard geen internet verbinding

kan iemand mij helpen met het volgende probleem,ik heb een iPhone 3g 8gig met daarop de nieuwste firmware geinstalleerd,nu werkt het toestel goed Wi-Fi,bellen is gewoon mogelijk maar nu werkt safari niet via de mobile internet verbinding,nu is de vraag kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan oplossen????
het toestel werkt op het moment met de ''turbosim''
  #13  
Oud 11 March 2009, 17:23
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blacky112 Bekijk bericht
kan iemand mij helpen met het volgende probleem,ik heb een iPhone 3g 8gig met daarop de nieuwste firmware geinstalleerd,nu werkt het toestel goed Wi-Fi,bellen is gewoon mogelijk maar nu werkt safari niet via de mobile internet verbinding,nu is de vraag kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan oplossen????
het toestel werkt op het moment met de ''turbosim''
Bij de (meeste) unlocksims werkt het bellen en sms-en alleen als je 3G uitzet en dus niet kunt internetten. Misschien staat dat bij jou uit?
Als je het weer aanzet loop je de kans dat je niet meer kunt bellen (!). Ik denk dat je je voorlopig (tot er een softwarematige unlock is) in de handen mag knijpen dat je unlocksim werkt.....
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 4 battery drain ALLEEN met 3g / aan Ray1618 iPhone algemeen 4 26 April 2012 13:10
Mirror Edge alleen Japans ? Jean72 iPhone Games 4 21 October 2010 11:55
iPhone geeft aan dat ie vol is met alleen een oranje balkje Bente iTunes 1 31 March 2010 00:55
heb alleen EDGE zita Archief 9 23 December 2008 18:34
alleen edge met safri jaapdevries Archief 0 2 February 2008 11:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:15.