iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone aansluiten op autoradio en tegelijk bellen? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/38302-iphone-aansluiten-op-autoradio-tegelijk-bellen.html)

joel017 30-06-09 09:55

Iphone aansluiten op autoradio en tegelijk bellen?
 
Sinds kort mijn iphone aangesloten op de autoradio via de aux. Muziek luisteren geen probleem, als ik gebeld wordt hoor ik de beller via mijn auto speakers, perfect omdat je het zo erg goed kan horen. Het probleem is echter dat ik terug kan praten tot ik een ons weeg, maar niemand die mij hoort. Nu begrijp ik dat dit komt omdat er in het kabeltje van mijn iphone naar de autoradio geen mic zit. Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is om het geluid van de beller over de autoradio af te spelen en de gewone microfoon op de iphone zelf te gebruiken? zodat de beller mij ook kan horen?

Iemand een idee?

iScorpio 30-06-09 10:04

Als je autoradio bluetooth ondersteund kan je bellen via bluetooth. Is misschien het overwegen waard.

LaurentBE 30-06-09 11:17

In mijn Merc C-klasse break firmawagen (2008 model) werkt dit prima. Daarin zit een bluetooth module.

iPhone koppelen om te bellen was piece-of-cake, en via handschoenkastje heb ik een aux ingang om m'n iPhone te koppelen voor de muziek.
Wanneer ik gebeld word, kan ik handsfree bellen, en gaat de muziek in 'mute' toestand. Na de oproep, komt de muziek gewoon terug.
Werkt echt fantastisch. Op de website van Mercedes indertijd zelfs een 'howto' gevonden hoe de iPhone te koppelen met de bluetooth interface in de wagen.

Hangt volgens mij allemaal een beetje van automerk tot automerk af en hoe ver ze staan met hun bluetooth interface die ze in de wagen installeren.

erikz 01-07-09 09:44

Deze bedoel je?

Griffin SmartTalk voor iPhone
Griffin SmartTalk voor iPhone - Apple Store (Nederland)

ajongebreur 17-07-09 19:04

In bezit van een Nissan Note met aux aansluiting. Mijn iphone loopt via bluetoooth en bellen kan vanaf het stuur. Alleen wil ik ook de muziek van mijn iphone via de speakers horen. De tamelijke dikke krul kabel bovenin de iphone gedaan en de andere kant op de aux aanlsuiting. De radio op aux en daarna hoor ik niets meer. Wat doe ik fout? Moet ik nog iets in of uit zetten op de iphone?

ajongebreur 21-07-09 15:08

Is gelukt. De volume knop moest helemaal naar max gezet worden en toen hoorde ik plotseling muziek. Het lag dus gewoon aan mij. De volume had ik al naar ruim 25 en hoorde toen nog niets, dus dacht ik dat er iets stuk was. Ik heb wel een slappere kabel gehaald van 10 euro. Morgen bellen en navigatie uitproberen via de speakers.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:23.