iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   3G Langzaam internet, oude sim? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/38844-3g-langzaam-internet-oude-sim.html)

phranck 06-07-09 14:27

3G Langzaam internet, oude sim?
 
Hallo allemaal,

er zijn al soort gelijke topics maar ik heb nog geen bevredigend antwoord kunnen vinden.

Ik ben sinds vandaag over geschakeld van mijn Iphone 2G naar een 3G. Ik heb al aantal jaar een T-Mobile Sim Kaart en deze gewoon weer geswitched en nu in de 3G gestopt.

Ik merk dat 3G internet vele male trager is dan andere 3G toestellen. Vriend van me haalt op dezelfde locatie ver boven 100 kb/s terwijl ik op speedtest.nl net 15kb/s haal. (wel 3x zo snel als de 2G :P maar valt dus erg tegen!)

Ik heb de Iphone gejailbreaked en upgegrade naar OS 3.0. Waar zou het aan kunnen liggen dat mijn internet zo traag, APN instellingen? IK heb al met APN changer nog een x de Tmobile instellingen ingevoerd.
Of zou het toch kunnen zijn dat mijn SIM geen UMTS onderstuend? En zo ja/nee kan je dit ergens aan de simkaart aan zien?

Mvg,
phranck

Edit: in speedtest van Appstore scoor ik bij download gemiddeld 107 Kbits/s en Upload 24 Kbits/s

phranck 06-07-09 16:15

Na lang blijven zoeken heb ik zelf denk ik het antwoord gevonden op mijn eigen vraag.

Ik heb namelijk geen Iphone abbo maar Sim Only + Web n walk. Echter is de standaard web n walk veel trager dan het Iphone Internet abbonement. Dus, wanneer die irritante storing over is bij Tmobile, maar eens overschakelen naar web n walk plus


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:52.