iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Volume oorspeaker ineens zeer laag bij bellen! (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/39147-volume-oorspeaker-ineens-zeer-laag-bellen.html)

maarten1987 09-07-09 17:30

Volume oorspeaker ineens zeer laag bij bellen!
 
Sinds 2 weken is het volume uit de oorspeaker van mijn iPhone erg zacht. Ik heb uiteraard alles gecontroleerd: volume staat op max en een firmwareupdate van 2.2.1. naar 3.0 maakt ook geen einde aan het probleem. Het geluid is zonder aanleiding een heel stuk zachter, terwijl de speaker aan de onderkant nog steeds normaal geluid geeft, evenals de headphone.

Op een forum heb ik al gelezen over eventueel stof in de oorspeaker. Zelfs het uitblazen met een stofzuiger heeft nog geen verschil gemaakt.. Het lijkt me niet dat de speaker ineens kapot is als er nog wel normaal geluid vanaf komt, maar alleen met een (sterk) verlaagd volume.

Iemand tips/ervaringen met dit probleem?

Alvast bedankt!

evmw 09-07-09 18:17

Ik denk inderdaad ook stof, bedenk alleen wel dat je dat er niet uitkrijgt dus het zal alsnog vervanging van de speaker worden denk ik.

LuigiStyla 10-07-09 00:06

Dat probleem lijkt bij meerdere eerste generatie iPhones voor te komen.. Mijn vader heeft dit ook, het lijkt ook of het geluid licht vervormd wordt. Misschien op te lossen door een herstel/nog een keer redsnow er overheen laten lopen.

iPhaul 24-10-09 22:11

Ik had het eveneens met m'n iphone eerste generatie. Gewoon met een naaldje de opening van de speaker wat reinigen en volume was onmiddellijk weer ok. Heb dit eveneens met de externe speaker gehad. Daar bleken de gaatjes gewoon verstopt te zitten. Dus ook met een naald open geprikt. Juist oppassen dat alle vuildeeltjes weg geraken en niet tussen de stekker terechtkomen. Eenmaal daar kunnen ze voor storing zorgen waardoor de iPhone zich steeds in vliegtuigmodus wil plaatsen .


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:25.