iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Gek probleem met emailen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/44442-gek-probleem-emailen.html)

niels1981 24-09-09 14:26

Gek probleem met emailen
 
Wie er een oplossing voor dit verhaal?

Email adres 1, zakelijk, gewoon een planet.nl email adres. Versturen van email via Wi-Fi werkt alleen bij mij op het werk. Versturen via Wi-Fi bij mij thuis werkt niet.

Email adres 2, prive, email van mijn eigen website, Email versturen via Wi-Fi bij mij thuis werkt prima. Email versturen via Wi-Fi bij mij op het werk doet het niet.

Email adres 3, prive, een hotmail account. Werkt prima via Wi-Fi, zowel thuis als op kantoor.

Email adres 4, zakelijk, werkt prima via Wi-Fi, zowel thuis als op kantoor.

Alle 4 werken ze via 3G/Gprs.

ℜuben 25-09-09 00:44

Heeft wellicht te maken met mailservers van verschillende providers die het verzenden via andere providers wel of niet toestaan. Zo -KAN- het bijvoorbeeld zijn dat je op het werk een aansluiting hebt bij planet en dan mag je ook mail versturen via de planet mail server. Probeer je dat thuis waar je wellicht een andere provider hebt, dan weigert planet dit omdat je niet op hun netwerk zit.

Dit is puur eigen ervaring over hoe providers KUNNEN omgaan met verzenden via hun mailserver, ik heb geen idee of dit inderdaad ook bij Planet het geval is maar het zou een verklaring voor je probleem kunnen zijn omdat je dus blijkbaar op je werk wel mail kunt versturen voor je werk (ik neem dus aan dat ze daar dan ook internet via planet hebben) en hetzelfde geldt blijkbaar voor je thuis.

"Publieke" e-mail providers als Hotmail zijn vaak wat "soepeler" met het verzenden van mail omdat je niet via Hotmail op internet kunt zijn aangesloten, dus verstuur je eigenlijk vanzelf al ALTIJD via een andere provider dan waar de mailserver van is, vandaar dat Hotmail ook gewoon op het werk en thuis werkt.

Vaak kan je via bepaalde providers wel mail versturen als je via een andere aansluiting online zit, maar dan moet je voor de uitgaande mail ook vaak je gegevens invullen als gebruikersnaam en wachtwoord etc. Of een andere uitgaande mailserver gebruiken, maar da's vaak ook veel gedoe en gezeik.

Aangezien iedere provider dit weer anders aanpakt lijkt het mij het beste als je gewoon eens online kijkt bij de betreffende providers die je geen mail laten versturen via een ander netwerk. Vaak is op hun helpdesk pagina's wel het een en ander te vinden aan de juiste instellingen voor het verzenden van mail.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:24.