iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Vochtschade aangetroffen, geen garantie: Wat nu? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/53200-vochtschade-aangetroffen-geen-garantie.html)

lans0088 01-07-09 13:48

vochtschade door zweethanden
 
Mijn 2 maanden oude Iphone wilde niet meer opladen. Naar Tmobile gebracht, die vochtschade constateerde wat niet onder de garantie valt. Contact opgenomen met consuwijzer, die mij aanraadde aangetekende brief te sturen en om bewijs vragen. Ik zou sterk staan daar Iphone slechts 2 maanden oud is. na een week telefonisch bericht gekregen dat ze niets konden doen. 2e brief gestuurd volgens voorbeeld van consuwijzer, weer na enkele weken gebeld dat ze niets konden doen. Ik kon voor een second opinium naar een apple store. Die verwijzen echter door naar Tmobile. Na eindeloos bellen kon ik de Iphone op hun kosten naar Belgie sturen voor second opinium. Eest maar eens naar Mobistar gebeld: nemen geen ned. Iphone aan.
Wat een adviezen van Tmobile. Teneinde raad de Iphone voor onderzoek naar MacRepair in Amsterdam gebracht. Deze constateerde GEEN vochtschade, maar een defect contact op de dockconnector. Tmobile weer gebeld, moesten rapport en Iphone opsturen, dan zou hij vervangen worden. Is niet gebeurd, hij is naar Solid-Vision gestuurd die uiteraard weer vochtschade constateerde. Tmobile kon niets meer voor mij doen.
Toen contact opgenomen met VARA kssa. Deze vonden het een iets voor de uitzending. Hiervoor ben ik geinterviewd en zijn ze ook Naar Tmobile geweest voor een reactie.
De uitzending is op 25 juni geweest en is nog te beluisteren op:
Radio Kassa Overzicht / Vara Kassa-online
Ze doen ook een oproep aan mensen die soortgelijke ervaringen hebben contact op te nemen met VARA kassa.
p.s. enkele dagen voor de uitzending heb ik na 7 maanden een vervangende Iphone gekregen.

negro 01-07-09 16:00

beter dat soort acties moet je hard aan pakken anders blijf je bezig:)

lans0088 02-07-09 23:38

vochtschade
 
iedereen met dit probleem van afwimpelen met vochtschade binnen de garantie periode kan contact opnemen met VARA radio kassa, zie mijn bericht "vochtschade door zweethanden

Timmeah 08-07-09 12:56

Ik heb hetzelfde probleem. 7-maanden oude Iphone laadde op de ene op de andere dag niet meer op. Altijd een ishield gehad, en altijd voorzichtig met vocht geweest.

Via T-mobile laten opsturen en kreeg vandaag een brief met dat het om vochtschade betrof. Ik kan hem nu laten repareren voor €269,09 en een nieuwe of refurbished toestel krijgen, of €42,50 onderzoeks/verzendkosten betalen en mijn niet-ladende Iphone terugkrijgen.
Ik kan niet geloven dat het om vochtschade gaat, omdat er een iskin omheen zat, en dat het toestel alleen maar niet oplaadde en nog wel verder werkte (toen de batterij nog power had). Het lijkt me dat bij waterschade het toestel in zijn geheel niet meer hoort te werken?

Ik weet nu absoluut niet wat ik moet doen, hebben jullie advies? Ik vind 269,09 gigantisch veel geld voor een toestel waar ik nu maandelijks 30 euro abonnementskosten voor betaal.

(ik heb Kassa in ieder geval al gemaild, alleen die gaan er na de zomer pas wat aan doen, en ik moet nu binnen 10 werkdagen reageren naar Solid Vision :( )

dirkuijt 08-07-09 13:16

ik heb dit gehad met mijn MDA Vario (HTC Wizard) toen zeiden ze hetzelfde, terwijl die nooit vochtschade heeft kunnen hebben.
Volgens mij het standaard T-Mobile afscheep-antwoord!

Helaas weinig aan te doen dan de kosten betalen...
En of je dan een refurbished ervoor terug wilt, da's je eigen keuze.

Maar mocht je met Kassa verder komen, dan kan je ook vast de gemaakte kosten verhalen...

In ieder geval succes...

frv 09-07-09 11:37

Ik heb exact hetzelfde. Mijn iPhone voor haarscheurtjes opgestuurd naar Solid-Vision en vervolgens een brief gekregen waarin wordt vermeld dat er vocht indicatoren zijn geconstateerd en dus de garantie vervalt. Ik mag wel 269 euro betalen voor een andere telefoon....
Ik heb noodgedwongen de telefoon maar ongerepareerd laten terugsturen.

Michiel93 09-07-09 21:39

Het is toch gewoon onoverkoombaar dat er een keer iets van water in je iPhone loopt, al is het omdat je hem op het kastje naast de douche hebt gelegd en is er een beetje condens in gekomen :confused:. Maarja ik heb vandaag mijn iPhone binnen gekregen dus ik hoop hier zelf geen last van te krijgen.

Runaque 09-07-09 22:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Michiel93 (Bericht 321403)
Het is toch gewoon onoverkoombaar dat er een keer iets van water in je iPhone loopt, al is het omdat je hem op het kastje naast de douche hebt gelegd en is er een beetje condens in gekomen :confused:. Maarja ik heb vandaag mijn iPhone binnen gekregen dus ik hoop hier zelf geen last van te krijgen.

Condens zou volgens wat ik begrepen heb niet in die mate vochtschade toebrengen, als dat het geval zou zijn, dan zou je al bij veel bellen vochtschade oplopen door je adem, of als je een tijdje in een warm vochtig (hoge luchtvochtigheid) gebied verblijft (oa Moesson Azië, Zuid-Amerika, ...).

lans0088 09-07-09 22:24

vochtschade door zweethanden
 
Ik zou de telefoon ongerepareerd laten terugkomen. Mocht het via VARA kassa niet lukken dan kun je hem ook bij b.v. MacRepair laten maken en blijven protesteren bij Tmobile d.m.v. een aangetekende brief. Ook informeren bij de geschillencommissie of Tmobile al is aangesloten voor de randapparatuur.

Runaque 09-07-09 22:32

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door lans0088 (Bericht 321443)
Ik zou de telefoon ongerepareerd laten terugkomen. Mocht het via VARA kassa niet lukken dan kun je hem ook bij b.v. MacRepair laten maken en blijven protesteren bij Tmobile d.m.v. een aangetekende brief. Ook informeren bij de geschillencommissie of Tmobile al is aangesloten voor de randapparatuur.

Is ook een mogelijkheid en laat bij de herstelling ook gelijk foto's maken die bewijzen dat er GEEN vochtschade is, maw dat de indicators nog mooi wit zijn en niet rood of roze verkleurd zijn. Daarna aangetekend schrijven naar de provider met de nodige bewijzen opsturen en je kosten terugclaimen, zo niet onderneem je stappen tegen hen wegens oplichting. Leg dus klacht neer tegen de hoofdverantwoordelijke van de provider aangezien dit een strafrechtelijke zaak is riskeerd de man een gevangenisstraf, richt je je gewoon tegen de provider, dan wordt het het bedrijf veroordeeld en niet een persoon. Vermeld ook in je schrijven dat je ook naar een consumenten organisatie stapt met je verhaal, deze hechten vaak aandacht op zaken die anderen niet doen, openen een dossier en nemen contact op met de betwiste firma. Ook kunnen ze je raad geven betreft je rechten als consument, vaak zal blijken dat bedrijfen nogal snel de rechten van de consument schenden en rekenen op de naïviteit van de klant.

frv 09-07-09 22:53

Het maakt niet uit of de iPhone kletsnat bij Solid-Vision wordt aangeleverd. Zolang de iPhone het maar keurig doet. Dan zijn de haarscheuren wel degelijk het probleem van T-Mobile. Ik zou het ook onredelijk vinden om een nieuwe phone te claimen op basis van haarscheurtjes als ik hem in het water had laten vallen.
Mijn iPhone doet het prima maar ik hoef alleen een nieuw achterkantje, gratis onder garantie zoals dat ook aan anderen met hetzelfde probleem is geleverd.
Ik hoop dat met behulp van de diverse instanties en organisatie dit onrecht kan worden rechtgezet.

frv 10-07-09 14:17

Ik heb mijn vocht/haarscheur problemen verder op de volgende thread achtergelaten
https://forum.iculture.nl/f28/i...tml#post321799

tbeumer@ 15-07-09 14:28

vochtschade als excuus bij 2call
 
Graag kom ik in contact met mensen die hun iphone hebben gekocht bij 2call, en die last hebben gehad van haarscheurtjes en vervolgens geen garantie kregen vanwege vochtschade.
Wij zijn momenteel een zaak aan het voorbereiden tegen deze zaak en hoe meer ervaringen des te beter de zaak.

PM wordt gewaardeerd.

Tim14ww 17-07-09 13:18

Vochtschade?
 
Hallo,

mijn camera van mijn iPhone 3G was defect, dus opgestuurd naar T-Mobile.

Vandaag kreeg ik een brief terug dat het vochtschade betreft en dat ik voor 269,09 een nieuwe kon kopen, omdat dit niet onder de garantie viel..

oke hier had ik dus al mn twijfels bij maargoed?

Nu stond er onder, dat ik T-Mobile kon bellen voor een ander abbonement/toestel/..? Kan ik hier een 3GS vragen of niet?

Greetz,

iScorpio 17-07-09 13:19

Waarom bel je dan niet even en vraag het ;)

Sehash 17-07-09 18:51

He, nee kan niet, heb het vandaag nog nagevraagt. Ik zit met een soort gelijk probleem! Ik moet nu 180 euro betalen omdat er val en stoot schade is geconstateerd.. vind ik ook vreemd. Maar heb vandaag toch nog 30 euro van t-mobile weten te regelen. Beter iets dan niets.

Maar mijn telefoon ging vanwege kapotte pixels naar pro vision, maar hun repareren niets alleen vervangen je hele toestel. Dus de pixels waren wel onder de garantie maar de val en stoot schade niet. Dus het is betalen of telefoon terug met pixels die niet werken. Beetje slecht van t-mobile/pro vision en apple.

Hanker 17-07-09 19:12

Heb het ook gehad, weggebracht voor het mute knopje, uurtje later gebeld door Solid Vision dat er vochtschade is geconstateerd. Echt nog nooit in aanraking met vocht geweest die iPhone. Maja 269 euro lichter dat wel.

Tim14ww 17-07-09 20:22

@ Sehash hoe heb je die 30 euro kunnen regelen?

Zijn er echt geen andere manieren?

Ook heb ik al gehoord van een Lost & Stolen manier? wat houd dit in?

Greetz,

alvani 17-07-09 20:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Tim14ww (Bericht 325824)
Ook heb ik al gehoord van een Lost & Stolen manier? wat houd dit in?

Greetz,

Daar is genoeg over te vinden op dit forum.

sidderke 17-07-09 21:23

Er zijn al veel zo'n verhalen bekend, echt om bang van te worden.

Er zit in de hoofdtelefooningang van de iPhone, als ik me niet vergis, een wit soort stickertje. En nog een 2e ook ergens, maar ik weet niet waar.
Als deze in contact komen met water, worden ze rood.
Rood stickertje = men zegt vochtschade en ze weigeren te repareren.

Schijnt, zo heb ik gelezen - kan het niet verifiëren - dat het op die manier zelfs al gevaarlijk is om je iPhone in een ruimte met veel damp te leggen, dat je daar zelfs al door het risico loopt om je garantie kwijt te spelen.
Nogal draconisch en eigenlijk niet geoorloofd, gezien de kostprijs van het toestel.

PS: iPodreparatie.be schijnt veel goeie kritieken te hebben, zowel qua werk als qua levertijden/reparatietermijnen... Ja, dan mag je misschien je garantie vaarwel zeggen, maar de reparatie-tactieken van Apple zijn voor de iPhone toch niet echt koosjer.
Iemand op een Belgisch forum betaalde al 280 euro voor een nieuwe iPhone omdat er haarscheurtjes inzaten en men bij Mobistar volhield dat dit niet onder de garantie viel. Daarna heeft hij nog 4 of 5 (!!!) nieuwe iPhones in zijn handen gekregen met allemaal haarscheurtjes.
De prijzen van ipodreparatie.be lijken ook enorm goed mee te vallen... En hun voorwaarden (als je niet akkoord bent met de herstelprijs, hoef je geen extra kosten te betalen om hem terug te krijgen - als ik het goed begrijp) lijken ook erg aantrekkelijk.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:43.