iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Thaise AIS prepaid SIM card in iPhone (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/53395-thaise-ais-prepaid-sim-card-iphone.html)

thagenberg 03-02-10 13:33

Thaise AIS prepaid SIM card in iPhone
 
Tijdens mijn verblijf in Thailand heb ik een Thaise AIS SIM card in mijn Jailbroken Iphone 3G geplaaatst. Aanvankelijk werkte dit goed.
Echer na enige tijd kreeg ik per sms veelvuldig een bericht dat mijn Pre-paid saldo te laag was. Na opwaardering bleven de SMS stroom aanhouden. Omdat ieder ontvangen SMS 1 Bht kost was binnen korte tijd het saldo weer op. Toen een nieuwe SIM kaart gekocht met hetzlefde probleem.
Toen de AIS SIM kaart in een andere Mobiele telefoongeplaatst.
Met mijn Telfort Sim kaart is er geen probleem.

Heeft iemand het hierboven beschrevene wel eens meegemaakt, zo ja wat is de remedie om van het probleem af te komen
Kan er sprake zijn van een virus of malwere ?


groet,

Theo

remundo7000 03-02-10 14:14

De telefoon is via GPRS steeds contact aan het zoeken over internet. Zonder jailbreak is dit niet apart van je gsm (spraak) uit te zetten.

Je hebt waarschijnlijk dataroaming uit staan, dus als de telfort-sim in de iphone zit gaat hij niet op internet. Als de AIS-sim er in zit is het in Thailand geen dataroaming en dan zoekt de iphone wel contact.

Een optie is om bij de netwerkinstellingen alles weg te halen, of iets onzinnigs neer te zetten. Die laatste methode is niet waterdicht, naar het schijnt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:18.