iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone net nieuw en nu al overleden? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/56781-iphone-net-nieuw-overleden.html)

jurgenb 30-03-10 20:26

iPhone net nieuw en nu al overleden?
 
Hallo mensen,

Ik heb vandaag een nieuwe iPhone gekocht. Via marktplaats, maar volledig nieuw. Folie zat nog om de verpakking. Telefoon werkte goed, maar ik moest hem jailbreaken om er mee te kunnen werken, want ik heb een vodafone simkaart.

Daarvoor moest ik de telefoon in recovery mode zetten. Ik heb toen via sn0wbreeze een ipsw bestand gemaakt en die geprobeerd te installeren op de PC. Dat ging goed totdat iTunes de melding gaf dat er een error ontstaan was.

De error gaf code 1604. Daarna heb ik de kabel van de telefoon losgekoppeld en bleef hij het iTunes icoontje geven met het USB kabeltje. Uitzetten ging niet, want het scherm ging wel uit, maar zodra ik de sleep toets aanraakte kwam dat zelfde beeld (itunes + usb kabel) al weer in beeld.

Ik heb toen itunes op mijn PC ge´nstalleerd. De telefoon aan de pc gekoppeld en de PC gaf aan dat er nieuwe hard gevonden was. En toen dacht ik nou vreemd ik zet de telefoon in recovery/DFU mode door de sleep en homeknop tegelijk in te drukken.

Sindsdien is het scherm volledig zwart. Echt helemaal niets werkt meer. Telefoon in andere USB poort werkt niet. PC zegt niets, iTunes herkent ook geen telefoon. Home en sleep knop tegelijk indrukken heeft geen zin. Ook de powerknop 2 minuten ingedrukt houden werkt niet. Ook als ik de telefoon aan de oplader doe veranderd er niets.

Simkaart geplaatst, maar ook dat werkt niet. f0recast ge´nstalleerd en ook die zegt dat hij op zoek is naar een telefoon.

Echt heel vreemd, maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb vast iets verkeerds gedaan.

PS. Ik weet dus niet of de telefoon aan of uit staat.

jurgenb 31-03-10 11:14

Zojuist naar de apple winkel in Deventer geweest en die geven aan dat ze er ook niets mee kunnen, en dat ik maar naar de tmobile winkel moet gaan. Daar ben ik geweest, maar daar gaven ze aan dat ze hem voor reparatie op moeten sturen.

En daar hebben ze de bon voor nodig en die heb ik niet!!!

onny0808 31-03-10 11:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jurgenb (Bericht 432444)
Zojuist naar de apple winkel in Deventer geweest en die geven aan dat ze er ook niets mee kunnen, en dat ik maar naar de tmobile winkel moet gaan. Daar ben ik geweest, maar daar gaven ze aan dat ze hem voor reparatie op moeten sturen.

En daar hebben ze de bon voor nodig en die heb ik niet!!!

Misschien aan de vorige "eigenaar" de bon vragen??!!

Suc6

wouter1981 31-03-10 11:42

Misschien helpt het om iReb te installeren? Volgens mij moet je ff goed zoeken op dit forum. Denk dat het niet nodig is om het toestel op te sturen voor reparatie. Zoek maar eens op "error 1604".

jurgenb 31-03-10 11:47

iREB installeren gaat dus niet, want de computer herkent nieteens dat er een iPhone aan zit. En de iPhone zelf wil niet aan dus ik kan helaas niets installeren.

jurgenb 31-03-10 11:48

Vorige eigenaar claimt hem als cadeau te hebben gekregen en vandaar geen bon :S. Bon kan ik wel vergeten dus.

evmw 31-03-10 11:58

Weet je zeker dat de USB-kabel wel in orde is en dat je de USB-poort op de achterzijde van je PC gebruikt?

jurgenb 31-03-10 13:22

Ja dat is zeker! Zelfs ook aan de PC gehad in de apple winkel en in de tmobile winkel. Met hun kabel. En ook daar geen respons.

vasco 31-03-10 14:12

Weet je zeker dat de verkoper een eerlijke verkoper was? En niet een van de vele oplichters die er op mp rond lopen.. Dat hij wist van het probleem.. en folie er rond doen kan iemand zelf ook.. genoeg bedrijven die dat doen..
Maar de verkoper kan toch ook aan degene van wie hij hem heeft gekregen de bon vragen? Ik heb van vele verkopers dit verhaal gehoord, hij is gekregen en daardoor hadden ze geen bon. Dit is tot nu voor mij altijd een reden geweest om af te haken..
Dat verhaal vertrouw ik niet..

jurgenb 31-03-10 14:21

Nou hoe de verkoper aan de iPhone is gekomen weet ik niet en eerlijk gezegd interesseert me dat ook niet. Hij gaf aan dat zijn vrouw hem heeft gekregen. En of ze hem nou van T-Mobile heeft gekregen of van familie op een verjaardag vind ik niet interessant. Vervelend is alleen dat ik geen bon heb, maar ik weet zeker dat hij er niet van af wist.

Toen ik de iPhone uit pakte was hij prima! Toen werkte hij ook gewoon goed. Alleen nadat ik de firmware probeerde te herstellen naar een sn0wfreeze versie ging het mis. Toen kreeg ik error 1604.

Daarna heb ik de iPhone afgekoppeld, maar het itunes + usb beeld bleef. Toen wilde ik de iPhone uit zetten en opnieuw opstarten, maar ik kreeg hem niet meer uit. Als ik de sleep knop in hield werd het scherm zwart, maar zodat ik dan de power- of homeknop indrukte was dat beeld direct weer terug.

Daar kon ik dus niets mee dus ik dacht hij moet gewoon even uit. Toen heb ik een harde reset geprobeerd (sleep- + homeknop ingedrukt houden) en toen ging het scherm op zwart.

En toen dacht ik nou nu zet ik hem weer aan, maar dat lukt dus niet meer. Hij blijft uit. Het lijkt echt alsof ie uit is (niets duidt er op dat ie aan staat).

vasco 31-03-10 14:32

Ergens op dit forum staan er nog mensen met problemen met de garantie omdat ze geen bon hebben. TM staat er bekend om daar moeilijk om te doen, maar ze zijn toch verplicht hem te laten repareren. Miss dat je het topic met de zoekfunctie kunt vinden, daarin stond wat je kon doen en de rechten die je hebt waar hun zich aan moeten houden. Dan kun je hem alsnog inleveren voor reparatie, al zul je wel wat overtuigingskracht moeten gebruiken.. maar hun kunnen ook niet om de wet heen..

jurgenb 31-03-10 15:16

Vasco bedankt voor je tip. Ik heb zojuist T-Mobile gebeld en het verhaal uitgelegd. Ik heb me daarbij beroepen op de fabrieksgarantie van 1 jaar waar ik wettelijk recht op heb. Dat gaf ze inderdaad toe en ze heeft een terugbel afspraak gemaakt. Morgenmiddag wordt ik terug gebeld.

Ik wil de telefoon graag legaal unlocken, en een ander persoon gaf aan dat je daarvoor de naam, adres en geboortedatum nodig hebt van de houder van het abonnement. Die heb ik dus niet, maar daar ga ik me wel om heen lullen.

Ik ga vanavond naar een jongen in Enschede (ene Bjorn (Iemand ervaring?)) en die geeft aan te denken dat hij de iPhone wel weer aan de praat kan krijgen omdat ie volgens hem vast zit in DFU modes.

Als dat niet lukt hoef ik ook niets te betalen bij hem en als het wel lukt dan kost me dat € 30,-. Lijkt me een goede deal.

Als het lukt hoef ik dus alleen t-mobile nog maar even te overtuigen die stomme simlock weg te gooien en als het vanavond niet lukt dat wordt ik morgen gebeld en dwing ik af dat ik een andere wil of in ieder geval dat ie gerepareerd wordt.

To be continued

jcpearl 31-03-10 15:25

vervelend zeg!
heb je al geprobeerd de powerknop en homeknop tegelijk in te drukken en dit 30 seconden vast te houden? normaal gesproken schiet een iphone dan weer uit de DFU mode.
uit je verhaal blijkt niet eens dat je rare dingen hebt gedaan.....

Thomaspilot 31-03-10 15:33

Toen ik een week geleden mijn iPhone opnieuw probeerden te jailbreaken kreeg ik precies hetzelfde probleem. Reageerde nergens meer op en itunes herkende hem ook niet. Toen heb ik als laatste hoop mijn iphone gewoon aangesloten op mijn computer en blackra1n gebruikt. En ja! Ineens deed hij het weer :P, en binnen twee minuten was hij ook gelijk helemaal gejailbreaked
Ik denk dat je dit eens moet proberen.
Succes!

jurgenb 31-03-10 15:49

@jcpearl: Ja al 100x geprobeerd :/

@Thomaspilot: Ja ook al geprobeerd, maar de PC ziet nieteens dat er iets verbonden is. Andere PC's/MAC's zien dat ook niet. Normaal moet de PC wel zeggen dat er iPhone verbonden is, maar dat doet ie niet.

Blackra1n blijft dan ook hangen op status waiting for device.

Thomaspilot 31-03-10 15:53

Shit man, Dat is echt vervelend!
Je bent echt machteloos als dat ding niks meer doet....
Succes verder.

jurgenb 31-03-10 16:01

Ja nogal balen! Eerste ervaring met Apple & T-Mobile, maar die geven niet makkelijk thuis. Die jongens zouden meer gebruik moeten maken van bijv. Twitter, want ik scheld heel twitter vol :P

Het probleem zo waarschijnlijk redelijk eenvoudig op te lossen zijn als de iPhone verbinding maakt met de PC, maar dat doet hij al niet :(

PS. Hoe ziet jullie scherm er uit wanneer de iPhone uit staat? Ik heb het vermoeden dat de iPhone niet uit staat namelijk. Het scherm is heel donkerbruin.

Thomaspilot 31-03-10 16:03

Het scherm is als hij uit staat altijd een beetje donkerbruinkleurig. Dus dat hoort

jurgenb 31-03-10 16:05

OkÚ dan zal hij wel uit staan. Dat zal ook wel de reden zijn waardoor de PC niets ziet op de USB poort.

Reageert de PC/iTunes bij jullie als je de iPhone verbind wanneer deze uit staat?

PS. Thanx voor al jullie hulp!!!

vapochill 31-03-10 16:06

dan staat hij aan = niet defect heb al talloze iphone's herstelt uit zo een prob
je krijgt die altijd weer aan de praat je moet gewoon de foutcodes eens googlen
zet hem in recovery mode en dan zal hij wel werken wel goed tellen op je sec 1 sec te snel of laat lossen en het werkt niet

jurgenb 31-03-10 16:14

@Vapochill .. Ik kan de iPhone niet in recovery mode zetten. Gister al 3 uur geprobeerd en nu net ook weer!!

De foutcode die ik voor het laatst kreeg was 1604.

Volgens mij blijft de telefoon hangen in DFU mode of is de bootloader kapot waardoor hij niets meer doet!

Raggamannn 31-03-10 16:14

Volgens mij is er helemaal niets mis met de iPhone en is hij inderdaad vastgelopen op de DFU modes en waarschijnlijk daarna de batterijen leeggeraakt.
Probeer hem eerst een tijdje op te laden aan de netstroom (geen pc) en houd daarna de powerknop + homeknop ingedrukt tot hij weer aanspringt. Waarschijnlijk ben je dan weer af bij het itunes en usb icoontje, wanneer je deze herstelt zal het niet meer mogelijk zijn een unlock uit te voeren aangezien er dan 3.1.3 op geinstalleerd wordt met laatste bootrom.

JuztPaultje 31-03-10 16:32

Waarschijnlijk heb je dit al gedaan maar zo niet
laat hem dan is een uurtje aan de oplader hangen.
zoiets simpels kan zomaar helpen.

jurgenb 31-03-10 16:38

@Raggamannn & @JuztPaultje: Beide heb ik inderdaad al gedaan, maar zonder succes :(

Ik word langzamerhand gek van dat ding. Iemand kopen? :P

vasco 31-03-10 20:08

Volgens mij is het 175euro als je de simlock van de telefoon wilt laten verwijderen. Voordat het abonnement is verlopen. Ze kunnen trouwens aan de hand van het imei nr van de Iphone na kijken op welke naam de Iphone staat.

vasco 31-03-10 20:09

En veel succes vanavond, hopelijk kan hij je helpen.
En anders krijg je waarschijnlijk een nieuwe van Tmobile want repareren doen ze niet.

kai824 31-03-10 20:32

Ik heb precies hetzelfde probleem, en geloof me, ik heb erg veel ervaring

gaming boy 01-04-10 00:08

WinPwn, iTunes – How to resolve Error 6, 1600, 1601, 1604 | The iPhone Blog by Simon
al geprobeerd?

jurgenb 01-04-10 10:38

Dag mensen,

Nou vandaag zou ik terug gebeld worden door T-Mobile, maar dat is nog niet gebeurd, dus hierover helaas nog geen nieuws.

Verder ben ik gister bij Bjorn geweest (erg aardige en behulpzame man) en die heeft er naar gekeken en geconcludeerd dat deze echt niet meer tot leven valt te wekken.

Nou kwam Bjorn met het prachtige idee om een bon van iemand anders te gebruiken wat natuurlijk heel erg slim is want ze kunnen toch niet kijken of het toestel wel bij de bon hoort want het toestel gaat niet meer aan dus geen imei nummer.

Alleen nou heeft Bjorn helaas een zwarte iPhone 3GS met 32GB waar ik 'slechts' 16GB heb.

Nou weet ik dat het heel erg stom klinkt om het hier te vragen en jullie zullen allemaal wel zeggen die is gek, maar ik hoop dat er iemand is die zo vriendelijk is om zijn of haar bon aan mij beschikbaar te stellen (kopie is al meer dan genoeg).

Dus wie kan/wil mij hier bij helpen? Ik zou jullie ontzettend dankbaar zijn.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:14.