iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   No SIM installed melding bij geen bereik? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/60755-no-sim-installed-melding-geen-bereik.html)

Richard 01-06-10 01:11

No SIM installed melding bij geen bereik?
 
Sinds ik afgelopen maand mijn iPhone heb meegenomen naar Bali, krijg ik regelmatig de melding: No SIM installed op mijn scherm te zien.
Als ik vervolgens de iPhone op Airplane Mode zet en daarna weer op normale mode, krijg ik weer de melding dat mijn SIM gelocked is en of ik hem wil unlocken. En daarna werkt alles weer normaal.

Op Bali had ik er vrij veel last van, nu ik weer terug in Nederland ben, heb ik het ook al enkele keren ondervonden (gelukkig niet zo vaak als op Bali).
Het lijkt erop dat het te maken heeft met de sterkte van de verbinding (wat weer verband houdt met de algemene netwerk problemen).

Ik heb een 3G met T-Mobile abo (i300), zonder jailbreak, met de officiële 3.1.3 firmware. Deze firmware staat erop sinds de officiële vrijgave en tot aan mijn vakantie nooit problemen mee gehad.

Zijn er meerdere mensen die deze melding ook regelmatig krijgen?

ButcherJF 01-06-10 07:10

Doe een netwerkreset: Instellingen/Algemeen/Stel opnieuw in/Herstel netwerkinstellingen.
Eventueel kan ook een harde reset (Wiki) uitkomst bieden.

Richard 08-06-10 23:05

Het lijkt er inderdaad op dat de reset heeft gewerkt. Sindsdien de melding niet meer gehad. Bedankt...

Helaas daarna ook geen fatsoenlijke 3G verbinding meer gehad, gprs op z'n hoogst. Maar goed... Daarvan is de oorzaak ook bekend...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:46.