iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone is kapot (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/65936-iphone-kapot.html)

bjornzweers 29-07-10 12:10

iPhone is kapot
 
Mijn iPhone 3G 16GB doet helemaal niks meer ,

Als ik mijn iPhone aan het netstroom leg en dan op de aan-uit knop druk
dan komt er 4 a 5 seconden het witte / grijze appeltje in beeld te staan, en dan vaag hij weg. verder doet hij niks. Ik kan hem in de modus krijgen dat je het iTunes logo / USB kabeltje kan zien. haal ik hem van het netstroom af dan valt hij meteen weg , leg ik hem aan me macbook dan doet hij helemaal niks , behalve als ik de aan-uit knop in druk, dan geeft hij een knipper in het scherm maar hij geeft helemaal niks aan in het beeldscherm.

als ik hem in DFU mode zet in iTunes en hem wil herstellen dan geeft hij aan "de iphone kan niet worden hersteld. er heeft zich een onbekende fout voorgedaan" foutcode 1601 , ik heb hem proberen te herstellen met de ipsw met versienummer 2.0 / 2.2 , dan geeft hij naar 20 seconden al deze foutmelding , en bij de ipsw met versienummer 3.0.1 / 3.1.3 / 4.01 dan duurt het 5 minuten

Ik weet echt niet wat er aan de hand is met me iPhone 3G

Als iemand ideeŽn heeft

MVG , Bjorn

bjornzweers 30-07-10 12:15

heeft niemand ideeen???!!!

Mysteriousgirl_ 30-07-10 12:36

Ff gegoogled voor je op foutcode 1601

en ik vind dit:

"The way to get over the 16xx errors while restoring on any firmware is this:
Once you get the error DONT DISCONNECT IPHONE OR CLOSE ITUNES. Which leaves us with only one option, rESTART Iphone. STEP BY STEP GUIDE FOR VERSION 2.0.1:

1). You get the error. (Ofcourse)
2). DONT TURN OFF ITUNES. DONT DISCONNECT IPHONE CABLE.
3). If the phone is still on, reboot/restart the phone. If its off then kick it out of DFU mode which is explained in the NEXT step.
4). Press and hold the power and home button for some time to kick the phone out of DFU mode.
5). Itunes will detect it again.
6). Now try to simple-restore it, that is click on the restore button on itunes while pressing the shift button of your keyboard. YOU WILL GET THE 16XX ERROR AGAIN IN 5 MINS !!!! but dont worry, everything is under control.
7). now your iPhone will have the picture of the iPhone cable on its screen. good.
(DONT TURN OFF ITUNES. DONT DISCONNECT IPHONE CABLE.)
8). NOW put the iPhone it in DFU mode. How? Firstly turn the phone off (it might try to start up on its own again but turn it off again). Once its off, Press and hold the power and home button for 10 seconds, then release the power button but keep the home button pressed for another 10-20 seconds till itunes recognizes your phone.
9). NOW restore the phone by selecting the pawned custom firmware that you created and you will NOT get the 16xx error.

ENJOY."

I got this solution from here:
http://www.modmyifone.com/forums/pwnage/281841-error-1601-help-please.html

bjornzweers 30-07-10 14:59

Deze methode werkt niet heb hem geprobeerd , maar ik kan helemaal niks zien op het beeldscherm , enigste wat hij doet is als hij aan mijn pc/mac hangt dan die een zwarte flikker op het beeldscherm weergeeft voor 1 seconden en daarna gaat hij weer naar het grijsachtige beeld (beeld als die uit staat) , ik heb het gevoel dat hij te weinig stroom krijgt , maar ik heb hem al 1 dag op de lader gehad , ook geeft hij geen bliksem in het beeld. Heeft iemand nog andere ideeŽn ??

bjornzweers 04-08-10 20:55

Ik heb de Apple Store (HTR) in Arnhem gecontracteerd , misschien dat hun iets voor mij kunnen betekenen , denk het eerlijk gezegd niet , maar ja kan het beter wel proberen

carlsanou 21-08-10 14:57

het helpt je niet verder maar ik heb hier precies hetzelfde.
helemaal zwart en foutcode 1601 zelf denk ik dat het aan de accu ligt. onder stroom doet hij wel iets en als je hem aan je pc hangt (USB) gaat hij wel in de dfu mode maar zodra hij opnieuw op moet starten doet hij dit niet 3 minuten later krijg je dan die fout code........ ik ga maandag naar een reparateur in de hoop dat het mijn accu is,.,,,,,, in Belgie gekocht en gejailbreakt dus no way garantie. had Iphone4 met 4.01 en gejailbreakt met jailbreakme. de enige rare progjes die ik erop had was sbssettings en tomtom..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:35.