iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mail crasht (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/73287-mail-crasht.html)

Casartelli 28-09-10 12:29

Mail crasht
 
Sinds vandaag crasht mijn mail applicatie ineens na een paar seconden. Ik zit op versie 4.0.2 op een Iphone3GS.
Mailt wordt ook niet meer binnengehaald omdat pop3.live.com niet meer zou werken?
Als ik niets doe crasht ie na een minuut. Als ik naar beneden ga scrollen na een paar seconden.

Gisteravond werkte alles zonder problemen, nu ineens niet meer. Resetten, alle applicaties af sluiten etc. hebben geen effect.

Ik heb vervolgens de gehele mailaccount verwijderd en geprobeerd opnieuw aan te maken. Als ik nu een nieuwe account aanmaak vul ik naam, adres en wachtwoord in. Ik klik op volgende en krijg de melding: "Geen verbinding via SSL, wilt u de account zonder SSL configureren?". Als ik op "nee" klik, gebeurt er niets.. de melding gaat dan weg. Als ik weer op "volgende" klik staat er. U kunt mogelijk geen mail ophalen... bewaar of wijzig. Bij wijzig kan ik mijn gegevens weer aanpassen, bij "bewaar" crasht het hele gebeuren en ga ik terug naar het hoofdmenu.

Dan terug naar die SSL melding. Als ik op "JA" klik (hotmail werkt niet zonder SSL, maar goed...) blijft hij op "controleren" staan en gebeurt er helemaal niets meer. Ik krijg dan na een minuut of 5 een melding dat pop3.live.com niet meer reageert.

Casartelli 28-09-10 13:03

Oplossing op mijn eigen probleem:

Hotmail (en Live) zijn begonnen met het uitrollen van Activesync. Hierdoor moet je je gehele mailaccount verwijderen en instellen op deze manier:

How To Setup Hotmail Using Exchange ActiveSync On Your iPhone, iPad And iPod Touch For Push Email, Calendar Contacts - iPhone Hacks

Je Hotmail zal dan synchroniseren met de webapplicatie waardoor je bijvoorbeeld ook niet meer continue je mail op zowel je telefoon als online moet lezen om alles ongelezen te maken.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:41.