iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Geen mobiele datanetwerk (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/75904-geen-mobiele-datanetwerk.html)

DieJan 22-10-10 21:42

Geen mobiele datanetwerk
 
Hallo,

Ik heb sinds 2 weken een iPhone 4 met een mobiel internet abonnement. Nu werkt bij mij het mobiele internet niet. Er staat wel een rondje of een 3G logo in de balk bovenin, maar als ik naar safari of een andere applicatie ga, geeft deze aan dat ik geen verbinding heb met internet, wat ik ook doe. Ik heb hier al 2x contact over gehad met T-mobile, zij vertelden mij om mijn instellingen te herstellen. Nu heb ik al mijn instellingen al 2x hersteld, en ook al 3x de hele iPhone gereset, maar het internet doet nog steeds niks.

Nu heb ik mijn iPhone al een keer geheel teruggezet naar zijn fabrieks-instellingen, en er stonden op dat moment ook geen applicaties en instellingen van mij o.i.d. op. Toen ik het mobiele internet op dat moment testte, werkte het prima. Vervolgens herstelde ik de iPhone vanaf een reservekopie, maar het internet werkte alweer niet. Deze reservekopie kwam oorspronkelijk van een iPhone 3G met daarbij een prepaid telefoonnummer. Op dit nummer heb ik het mobiele internet laten blokkeren, zodat ik geen hoge kosten zou maken. Op m'n nieuwe abonnement heb ik ditzelfde nummer. Ik heb T-mobile gevraagd of er nog een blokkering op het mobiele internet zat, maar zij zeiden van niet. Wat me nu dus duidelijk is, is dat het niet aan T-mobile ligt, maar waarschijnlijk aan mijn instellingen. Ik heb ook geen profiel o.i.d. geïnstalleerd. Heeft iemand hetzelfde probleem gehad, en hiervoor een oplossing gevonden? Want ik wil liever niet alle gegevens kwijt die ik nu op m'n toestel heb staan.

Groeten Dyan

ButcherJF 23-10-10 07:00

Het heeft vast te maken met 'iets' uit de backup. Zoals ik je probleem lees, werkt het zolang je die niet teruggezet hebt. Een foute instelling in die backup lijkt je internet te blokkeren.
De (enige?) optie lijkt me toch een herstel (via iTunes, veel sneller dan terugzetten naar fabrieksinstellingen) zonder de backup terug te zetten. Gegevens als contacten, sms'jes e.d. zul je dan op een andere manier terug moeten halen -en dus eerst veilig moeten stellen.

DieJan 24-10-10 22:09

Bedankt voor je antwoord ;)

Ik heb het hele internet afgezocht naar mogelijkheden om zaken als sms, contacten, bookmarks etc. te bewaren, maar die zijn er echt niet, zonder daarbij de instellingen mee te nemen. Ik neem nog even contact op met Apple, misschien hebben zij een oplossing, want er zijn veel meer mensen die met dit probleem zitten, vooral na de update van iOS 3.x naar 4.0


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:14.