iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Geblokkeerde beller....vraagje (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/76202-geblokkeerde-beller-vraagje.html)

Cynt76 26-10-10 19:45

Geblokkeerde beller....vraagje
 
Ik heb nu 2x een telefoontje gehad van een "geblokkeerde beller", 1x gisteravond om 23.00 uur en 1x zojuist om 18.30 uur...
Als ik dan opneem hoor ik niks en dan na 10 sec wordt gevraagd om op een willekeurige nummertoets te drukken.....

Ik vind dit zo vreemd en heb beide keren afgebroken....Wie heeft dit ook gehad en weet wat dit is?

Ik geef mijn 06 nummer alleen aan bekenden en vermeld hem nergens, wat kan dit zijn?

kal_el 27-10-10 11:10

Een geblokkeerde beller wijst (dacht ik) op een privé nummer.
is gewoon zo'n verkeerde vertaling, althans, iedereen die met een privé nummer naar mij belt komt binnen als "geblokkeerd"

kijk eens na of er kosten in rekening worden gebracht bij zo'n gesprek, anders zou ik me niet zo'n zorgen maken :-)

Chrisl 27-10-10 11:14

Je kan je provider een onderzoek in laten stellen, kijk ff op de website van jouw provider hoe en wat. Bij Vodafone is het bijvoorbeeld dat je minimaal 3 keer "lastig gevallen" moet zijn en dan moet je data en tijdstippen doorgeven en dan gaan ze kijken hoe en wat en of ze hem kunnen blokkeren.

Iphone3Gs 27-10-10 11:26

net als wat kal el en Chrisl zeggen houd het vooral goed in de gaten met tijdstippen en de datum's en als je dit niet vertrouwd naar je provider gaan (website) en een onderzoek laten starten.

passievrucht 27-10-10 13:07

zeker niet op reageren er is destijds een heel artikel op tv en het net geweest
dat er veel scammers zijn die zich voort doen als telecom provider etc etc
en vragen dan of je even volgens instructie even wat wilt intoetsen.
NIET DOEN!!!!!!!

ze kunnen namelijk op bepaald wijze je een copy van je nr maken en
vervolgens op jou rekening bellen.

DUS METEEN OPHANGEN!!

Cynt76 27-10-10 13:26

Ik ben er zojuist achtergekomen.....Ik heb mij vorige week aangemeld bij de Burgernet. Prima initiatief, maar lastig is dat ze met een onherkenbaar nummer bellen.
Toevallig kwam ik via 112groningen.nl gewaar dat er burgernet was ingeschakeld en de tijdstippen komen overeen met mijn 'geblokkeerde oproepen'.
Bij FAQ van de burgernet gekeken:

Hoe verloopt een burgernet actie?
De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekst-bericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Bij een spraakbericht wordt de deelnemers eerst gevraagd een cijfermatige toets in te drukken.
Daarna volgt het Burgernetspraakbericht. Als zij vervolgens iets zien of horen dat overeenkomt met dit signalement, bellen zij direct naar een gratis tele-foon-nummer 0800 0011 in de meldkamer van de politie. Met de informatie van de Burgernetdeelnemer kan de politie gerichter zoeken en nog sneller in actie komen. In sommige gevallen wordt later ook nog aanvullende informatie (zoals een foto) per e-mail verzonden. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:49.