iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Oplossing voor ALLE problemen rondom SIPHON (gratis vast bellen) opgelost..aaah :) (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/8315-oplossing-voor-alle-problemen-rondom-siphon-gratis-vast-bellen-opgelost-aaah.html)

jeeteecorp 28-02-08 02:38

Oplossing voor ALLE problemen rondom SIPHON (gratis vast bellen) opgelost..aaah :)
 
Waddup Folks,

Zoals iedereen weet is er sinds lange tijd de discussie wanneer het nou eindelijk zo ver zal zijn dat de gebruikers van een Iphone kunnen bellen via een SIP-VoiP programma...dat daadwerkelijk werkt zoals het moet.

Inmiddels is het me via via gelukt de vaste ADSL provider (Freephonie.net) te omzeilen, maar ik geloof dat Siphon sinds kort ook niet eens meer gebonden is aan een provider..weet ik niet zeker. Mocht dat niet zo zijn, hier heb ik na wat speuren op internet de oplossing gevonden met behulp van een hex-editor.

Via een sip-client (die je dient aan te maken) log je nu (via het Ip-adres van deze SIP-provider) in. Je voert op je iPhone in Siphon bij 'settings' nu je inloggegevens in.....MAAR zodra je uit het programma gaat zijn ook meteen de instellingen foetsie. Omdat we lui van aard zijn heb ik hier ook een oplossing op gevonden.

Het resultaat: GRATIS NAAR VASTE NUMMERS BELLEN DOOR MIDDEL VAN WI-FI , met behoud van instellingen en met uistekende kwaliteit (via je headset) op je f#kking iphoontje.

Mocht je geinteresseerd zijn in de 'inside tricks' , let me know and we'll work it out for you.

Leedur,


Jay

vincentjanv 28-02-08 17:24

Hey, dat mag je me allemaal wel eens zeggen;)
PM me!
tx

Bomans 28-02-08 17:55

Waarom zo geheimzinnig?

Stiruam 28-02-08 18:01

Omdat het illegaal is als de stront om programma's met copyright te hex editten :p Btw twijfel ik ten zeerste aan de echtheit van dit bericht :p

Greetz, Stiruam

jeeteecorp 28-02-08 19:00

Omdat het illegaal is als de stront om programma's met copyright te hex editten https://forum.iculture.nl/../.....ies/tongue.gif Btw twijfel ik ten zeerste aan de echtheit van dit bericht https://forum.iculture.nl/../.....ies/tongue.gif

Greetz, Stiruam

Dan geloof je het toch niet, ondertussen help ik anderen wel even door het ze te mailen en dan ben jij straks de enige die nog betaalt voor bellen naar vaste nrs, later!

Jeroen

Stiruam 28-02-08 19:52

Dude je hoeft er geen ene F#ck aan te hacken man! Ik heb de orginel werkend, voeg deze maar eens toe aan installer! http://touchmods.net/rep.xml

Maar aangezien er mensen zijn die er moeite mee hebben zal ik een wiki artikel aanmaken

Greetz, Stiruam

jeeteecorp 28-02-08 19:57

Dude je hoeft er geen ene F#ck aan te hacken man! Ik heb de orginel werkend, voeg deze maar eens toe aan installer! http://touchmods.net/rep.xml

Maar aangezien er mensen zijn die er moeite mee hebben zal ik een wiki artikel aanmaken

Greetz, Stiruam __________________

Zonder Freephonie als provider en bewaart ie de instellingen? Ben benieuwd...

Jeroen

Stiruam 28-02-08 20:11

https://forum.iculture.nl/f1/ip...html#post73250 Voila klaar :D

Greetz, Stiruam

P.s. Als je wil reageren kan je op de knop Quote drukken en dan ziet het er duidelijker uit :D

jeroen50 28-02-08 21:53

ik heb boxen voor mijn ipod zelf in elkaar gemaakt maar wat ik nou niet snap is dat de boxen even hard gaan als mijn koptelefoon wat voor omzettertje heb ik nodig

jeeteecorp 29-02-08 00:43

Thanks for forum Sturiam.. maar dit blogje is nou precies waar jij problemen mee hebt!!

1. Instellingen blijven niet staan... euh bij mij wel hoor!
2. Mensen die niks horen.... heb ik geen last van!

Jeroen

jeeteecorp 29-02-08 01:26

Dit is de eerste en laatste keer dat ik een postje blog want er zijn altijd mensen die denken dat ze het beter weten... Sturiam, je zal wel een leuke gast zijn maar je moet eerst even nadenken voor je wat zegt, dat is mijn mening.

Nogmaals , voor iedereen die die link van Stiruam ziet: dat gaat over het gebruik van een Ipod touch met een microfoontje dat extern moet worden aangesloten...

Het enige wat alleen maar door een iPhone ondersteund wordt is Siphon maar Siphon is afhankelijk van de provider ' Freephonie' . Freephonie heb ik weten te vervangen voor een ip adres van een sip provider waarbij je ook in NL een account kunt aanmaken.

Vervolgens is het me ook nog gelukt om de instellingen van je account op te slaan...

Het is simpelweg te ingewikkeld en te veel moeite om dit allemaal uit te leggen maar.. ik kan zonder extern gerotzooi met een mic. gewoon met behoud van instellingen bellen en het kost me geen fuk.

..en iedereen die me niet gelooft, jammer dan..

J.

Stiruam 29-02-08 14:01

Niet boos worden :p,

Nee jij moet goed lezen het programma waar ik over poste is een OFFICIEELE UPDATE van Siphone... Dus werkt het ook met de iPhone. Het Contract met Freephonie was verlopen dus gaven ze een gratis versie vrij. Maar als jij een "Tutorial" zou posten dan zijn we allemaal blij want dan kunnen we kiezen. Een gehackte versie posten is namelijk illegaal maar een uitleg over hoe je het zou moeten doen is wel legaal :D

Greetz, Stiruam

kingster 29-02-08 16:00

Jongens, jongens... rustig ;-). Laten we het niet hebben over wat wel en niet legaal is, we werken tensoltte vrijwel allemaal met een iphone die ook niet helemaal naturel draait met een nederlandse provider. Ik ben in ieder geval blij dat deze post er is. Zit al erg lang te wachten op een goed werkende SIP applicatie (zit vaak in het buitenland). Dit is mijn ervaring, misschien dat jullie kunnen aangeven of ik iets verkeerd doe (blijven we gelijk ontopic ;-). Trouwens... volgens mij werkt het pas vanaf iphone firmware 1.1.2.... toch?

Ik ben achter 2 dingen (hebben jullie het hier ook over... of zijn er nog meer versies in omloop):
- Er is een Siphone versie (1.1.3) die gelocked is/was waardoor je alleen Freephonie kon gebruiken. Wat ik begrijp was deze versie te hacken (aan te passen zoals hierboven vermeld).
- Er is een Open Siphone versie (1.2) uitgebracht waarmee je zelf je provider kon kiezen.

Ik heb de tweede optie uitgeprobeerd omdat ik het aanpassen zelf te ingewikkeld vond (misschien dat iemand me kan helpen). Ik heb er geen last van dat ie de gegevens niet op slaat, maar ik heb er wel last van dat ik bijna niks versta door het koptelefoontje van de iPhone. Is dit op te lossen met jou methode Jeeteecorp? Vind het super interresant om goed draaiend te krijgen maar aan de site van touchmods heb je niks. Dus, let me know!!!!!

kingster 02-03-08 10:37

en toen was het stil...

jeeteecorp 02-03-08 16:02

-Installeer Siphon via repository: http://touchmods.net/rep.xml
-ftp (winscp) naar je Iphone
-Voer een account op bij freecall. Voor unlimted calls moet je eenmalig 10 euro overmaken, waarvan 5 euro beltegoed is. Dit gaat via paypal, dus veilig.
-via applications ga je naar Siphon en in deze map vind je de file ' accounts'
- download een hex editor, open accounts' en pas in de string achter 'username' je eigen username aan, idem voor de string achter password. Op de plek waar nu ' freephonie' staat zet je 194.120.0.198

Dat was het, nu kan je met je 1.1.3. bellen.

jeeteecorp 02-03-08 16:08

check mn antwoord..
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door kingster (Bericht 74882)
en toen was het stil...

Check answer

Stiruam 02-03-08 16:50

Hmm als je nou het ip van VoipCheap gebruikt dan kan ej gratis bellen (nja 300 minuten per week)... Maar jou gehackte versie hé.. Die heeft niet dat het moeilijk verstabaar is?

Greetz, Stiruam

Edit: weet je ik zoek het wel ff op
Edit2:
;; QUESTION SECTION:
;sip.VoipCheap.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
sip.VoipCheap.com. 900 IN A 194.120.0.198
sip.VoipCheap.com. 900 IN A 194.221.62.198

Dus die ip's kan je ook invoeren en dan betaal je niks echter past alleen het eerst ip denk ik...

Ezra 02-03-08 17:35

Werkt dit zo ook bij jou stiruam?

Stiruam 02-03-08 17:36

Niet geprobeert ik zal het zo doen maar het ip veranderen moet het probleem niet zijn :p Ik ga het nu ff voor jullie testen :p

Greetz, Stiruam

kingster 02-03-08 23:21

nou heb ik nog niet echt antwoord op mijn vragen wat het verschil in versies is


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:30.