iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   geen / zeer slecht bereik (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/90829-geen-zeer-slecht-bereik.html)

thijsotjuh 11-05-11 18:43

geen / zeer slecht bereik
 
hoi,

ik heb vandaag mijn (compleet nieuwe) iphone teruggekregen na een reperatie. hij is echter continu naar een signaal aan het zoeken of er staat geen service in de linkerbovenhoek. hoe kan ik dit verhelpen, met de firmware te updaten?

ButcherJF 12-05-11 09:56

Begin eens met de netwerkinstellingen te vernieuwen via Instellingen/Algemeen/Stel op nieuw in/Herstel netwerkinstellingen.
Probeer, als dat niet helpt, een harde reset; daarna kun je evt. de firmware updaten. Als zelfs dat niet helpt doe je een volledige herstel. Daarbij kun je ervoor kiezen de backup niet terug te zetten omdat daarmee een eventuele fout in die backup ook weer mee teruggezet wordt.
Helpt dit allemaal niet, dan zou het een hardwarefout kunnen (moeten?) zijn.
Je zegt dat je al een reparatie hebt gehad aan je iPhone. Was dat deze zelfde, of heb je een andere, nieuwe iPhone gekregen? Als het een andere iPhone is, kan het natuurlijk zo zijn dat je 'gewoon' geen bereik hebt op de plek waar je verblijft. Heeft het ooit wel gewerkt daar? Daarnaast kan het ook nog aan de simkaart liggen, of aan de instellingen bij je provider.
Succes met de zoektocht!

thijsotjuh 12-05-11 17:20

ik heb de instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen, ik heb de iphone laten herstellen waardoor ik nu ook de ios 4.3.3 erop heb staan. werkt nog steeds allemaal belabberd. ik zie nu ook dat de Wi-Fi verbinding ook telkens wegvalt. vanmiddag was ik op ee nandere locatie en daar leek het perfect te werken. mijn broer heeft ook een iphone 3gs met t-mobile, en bij hem werkt het uitstekend. hoe kan ik de instellingen van de provider wijzigen??

ps heb een andere iphone gekregen na reparatie.

ButcherJF 13-05-11 07:40

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door thijsotjuh (Bericht 673049)
(...)

hoe kan ik de instellingen van de provider wijzigen??

(...)

Mogelijk is er toch (weer) wat hardwarematigs aan de hand met deze iPhone, juist omdat ook Wi-Fi het niet goed doet. Aan de andere kant: Wi-Fi is een zorgenkindje, er zijn er veel bij wie het niet goed werkt (ondergetekende incluis).

Als je broer wel bereik heeft op dezelfde locatie is het sowieso vreemd dat jij dat met je iPhone(s) niet hebt. Dan zou het vwb je (bel)bereik aan de instellingen bij je provider kunnen liggen. Bel eens met T-Mobile over je probleem, en leg uit wat je allemaal al gedaan hebt.

Kortom: bel met TM, vraag hen nog eens naar de instellingen te kijken. Helpt dat niet, dan zou ik hem maar weer inleveren voor een nieuwe....


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:49.