iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone 3g, problemen na vervangen glas. (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/91708-iphone-3g-problemen-na-vervangen-glas.html)

arjan123 25-05-11 22:51

Iphone 3g, problemen na vervangen glas.
 
Hallo mensen,

Ik heb een probleem (uitdaging).

Voor een tijdje terug is m'n iPhone 3G gevallen en je raad het al het beeldscherm was gevallen, afijn een nieuwe besteld en gerepareerd alles doet het weer behalve toen ik wou bellen kwam ik er achter dat de oorspeaker (de speaker waar je de ander door hoort praten) het niet meer doet, heeft dit met de val te maken of is het glaasje evt niet goed? Zou het wellicht zinvol zijn om alsnog de oorspeaker te vervangen?

Ik hoor graag van jullie!

Gr arjan :D

djtricky 25-05-11 22:54

Dimt het beeld nog wel als je de oor sensor afdekt..

arjan123 25-05-11 22:58

Nee dat schijnt ie niet meer te doen om de een of andere reden :o

arjan123 26-05-11 00:03

Sorry voor de de double post,

Zag net nog een x aantal videos, kan het zijn dat de kabel beschadigt is? Als deze beschadigt is werkt de oor speaker ook niet correct? Dus als ik deze vervang zou het goed moeten zijn or am I wrong?

djtricky 26-05-11 00:09

Wat ik weet is dat hij nu denkt dat je earphones er in zitten. Dan doet je oor sensor niks. Zit je koptelefoon aansluiting wel goed. Doet de koptelefoon er eens in en uit. ( je koptelefoon zal het wel doen met de micro die daarbij zit dit kun je ook checken )

Succes

arjan123 26-05-11 00:18

Via de earphones hoor ik gewoon de ander praten, zodra ik die er uit trek doet ie niks meer en hoor ik niks, blijkt dus toch een defect te zijn?!

djtricky 26-05-11 00:30

Kwa iphone herstel ben ik een leek maar wat ik met kan voorstellen is dat bij het openen en sluiten van de iphone bv flatkabels of connectoren scheef of niet goed meer vast zitten. wat ik uit ervaring weet bij het repareren van audio apparatuur zoals versterkers. Dat de koptelefoonaansluiting een minischakelaar bevat. In rust ( zonder koptelefoon ) is het contact gesloten en komt het geluid uit de luidsprekers. En zodra de jack plug in de aansluiting gaat wordt het contact geopend. Dus als die connector er niet of niet goed inzit is dit contact dus altijd open. Dus denkt het apparaat dat er een koptelefoon is aangesloten. Dus geen geluid uit de speaker. Maar zet hem op handfree en je hebt wel geluid denk ik.

arjan123 26-05-11 00:41

Klopt op handsfree heb ik gewoon geluid en via de oordopjes ook, alleen de sensor schakelt het beeldscherm niet uit waardoor de oorluidspreker dus ook geen puls krijgt, begint er dus op de te lijken dat ik alicht de kabel heb beschadigt tijdens het vervangen:P?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:57.