iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iphone 4 scherm (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/93182-iphone-4-scherm.html)

pmk 13-06-11 09:01

iphone 4 scherm
 
Enkele dagen geleden kocht ik een nieuwe Iphone 4. Wanneer ik de helderheid op iets boven de middenste stand zet en automatisch uit, vind ik de kleurtemeratuur van het scherm niet helder wit, maar zit er een grauwe geelachtige zweem over. Is dit normaal en valt dit anders onder garantie of moet ik het oplossen door de helderheidsstand helemaal omhoog te zetten, hetgeen aanmerkelijk meer batterijenergie kost?
Bedankt voor een evt. antwoord en vriendelijke groet, - Peter Keller -

ButcherJF 13-06-11 09:15

Eigenlijk geef je zelf al het antwoord ;) Het lijkt erop dat de latere iPhones een wat gelere zweem hebben. Opschroeven van de helderheid is de oplossing. Even mee spelen voor de voor jou beste instelling.

pmk 13-06-11 11:53

re:
 
Bedankt voor het snelle antwoord, maar wordt de levensduur van een batterijlading door dit opschroeven van de lichtintensiteit niet gigantisch beïnvloed, waardoor de tijd dat ik met een stroomlading doe, nog korter wordt?
Is het b..v niet mogelijk om de kleurtemperatuur softwarematig bij te stellen, of zoals op mijn Eizo computerscherm met een kalibratie?
Peter

ButcherJF 14-06-11 20:08

Ik ken geen tweaks die de gele zweem weghalen, officiële of onofficiële. De enige mogelijkheid is het opschroeven van de helderheid -of de 'geelzucht' accepteren.

Dat je batterij minder lang meegaat bij een hogere helderheid, klopt. Hoeveel dat scheelt weet ik niet. Je zou dat eens kunnen uitproberen. Wellicht moet je uiteindelijke een compromis zoeken tussen batterijduur en 'geelzucht'.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:22.