iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   instellingen buitenland server (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/93563-instellingen-buitenland-server.html)

pmk 18-06-11 07:28

instellingen buitenland server
 
Ik ga volgende week naar het buitenland en wil wel kunnen skypen.
Begreep dat ik in ieder geval dataroaming uit moet zetten om hoge kosten te voorkomen.echter, moet ik in de servers imap en smtp ssl aan- of uit zetten.
Verder heb ik nu als poort ingevuld staan: 587
Ik hoorde dat ik dit zou moeten veranderen naar 465 en indien dat zo mocht zijn, moet ik die poort instelling ook wanneer ik in nederland ben, zo laten staan?
Bedankt voor evt. hulp en vriendelijke groet, - Peter Keller -

Guest-20180925190238 18-06-11 08:45

Om hoge kosten te vermijden hoeft u alleen maar Dataroaming uit te zetten.

SMTP servers hoeft u niet te veranderen, tenminste ik niet en ik ben meerdere keren per week in het buitenland. Mijn MobileMe, Strato en Ziggo SMTP servers werken perfect op elk buitenlands Wi-Fi netwerk. En dit zowel op de iPhones als op de iPads.

Er is mij maar één uitzondering bekend en dat is KPN/Planet. Vroeger toen ik nog Planet had kon ik de smtp servers van Planet niet in het buitenland gebruiken omdat KPN/Planet geen SMTP Relay toestaat. Maar dat was simpel op te lossen door een SMTP server te nemen die wel SMTP Relay toestaat.


Misschien kan u overwegen om een tijdelijk buitenlands data abonnement van uw GSM-provider te nemen. Sommige providers bieden dat aan.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:23.