iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 4 microfoon/speaker GEKRAAK (help aub!) (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/93992-iphone-4-microfoon-speaker-gekraak-help-aub.html)

akoya00 23-06-11 20:37

iPhone 4 microfoon/speaker GEKRAAK (help aub!)
 
Hallo iedereen,

Ik heb nu al een tijdje dit probleem met m'n iPhone4 (jailbroken, ios 4.1) waarbij een luid krakend/storend geluid optreedt dat alle andere geluiden overheerst. Ik heb al veel rondgezocht maar ben er nog niet in geslaagd ergens hetzelfde probleem te vinden, laat staan een oplossing. Omdat het nogal moeilijk uit te leggen is, heb ik het gefilmd en op youtube geplaatst: YouTube - iPhone 4 microphone or speaker crackle problem

Enkele verduidelijkingen:
1.Eerst dacht ik dat de speaker volledig kapot was, maar het probleem blijft niet altijd voortduren en wanneer ik het toestel even met rust laat, lost het zichzelf op.
2.Dan merkte ik dat het probleem altijd de kop opsteekt wanneer de microfoon moet werken; het kan bvb. gebeuren dat de speaker/geluiden perfect werken, maar ik word opgebeld of zelf iemand opbel (en de microfoon dus moet werken), en op dat moment het allesoverheersende gekraak opnieuw begint. Zoals je kunt zien in het filmpje gaat dit zo luid dat ik zelfs de andere persoon niet meer kan horen.
3.Meteen rebooten helpt niet. Zoals gezegd helpt alleen het toestel niet meer gebruiken, en dan lost het zichzelf op (soms na 5min., soms na 15min., soms duurt het een uur).
4.Hierdoor vind ik het raar om te veronderstellen dat de hardware volledig kapot is, aangezien het soms perfect werkt zonder enige storing. Alleen wanneer de microfoon actief is, stoort die op n of andere manier de speaker en worden lle geluiden vervormd (ook lang nadat de microfoon niet meer wordt gebruikt).

Ik heb geen flauw idee hoe dit komt en wat ik er kan aan doen. Is de enige oplossing het toestel binnenbrengen? Probleem is dat ik in Belgi woon, het toestel heb gekocht bij Mobistar en geen zin heb om het voor lange tijd kwijt te zijn. Bovendien heb ik al vaak gelezen dat mensen een zogenaamd "refurbished" toestel krijgen, waar dan weer andere problemen mee zijn. Langs de andere kant kan ik er op deze manier ook moeilijk mee verder, aangezien bellen onmogelijk is...

Alvast bedankt voor enige hulp...

ballegooier 23-06-11 21:15

Zo h! Wie zit er zo irritant chips te eten tijdens dat filmpje? :D

Serious, wat een ellende. Ik denk ook niet dat je speaker stuk is; het probleem lijkt daar indirect mee te maken, zoals je zelf al aangeeft...
Aangezien je er dus soms geen last van hebt. Als je op je iPhone een filmpje start, ookal is er weinig of maar zacht geluid, kraakt het dus al... Dat gekraak lijkt mij dan niet door een stukke speaker te komen.

johanneslol 23-06-11 22:42

En als je nu je jailbreak er eens afhaald ? Kijk of hij het dan nog doet ?

akoya00 24-06-11 17:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door johanneslol (Bericht 685999)
En als je nu je jailbreak er eens afhaald ? Kijk of hij het dan nog doet ?

Hoe doe ik dat best? Jailbreaken wordt allemaal makkelijk uitgelegd, maar hoe zet ik een stap terug?

In dit topic heb ik dit ook gevraagd: http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...tml#post686169

Aangezien ik waarschijnlijk best de jailbreak eraf haal alvorens hem binnen te brengen voor reparatie is dat sowieso iets wat ik zal proberen, maar ik ben nogal ongerust om bepaalde stappen in de verkeerde volgorde te doen waardoor ik later voor problemen kom te staan (indien ik een backup wil terugzetten, of opnieuw wil jailbreaken, enz.)

akoya00 02-07-11 14:59

Goed, heb een goeie week geleden de jailbreak eraf gehaald en geupdate naar 4.3.3; hoera hoera, alles werkte opnieuw. Enkele dagen zo getest en het probleem kwam niet meer terug.

Na een dag of 3-4 terug gejailbreakt; bleef opnieuw 2 dagen werken. Daarna ook de jailbreak-apps erop gezet. Alles nog altijd ok, dus ik dacht: oef, probleem opgelost.

Daarnet open ik een filmpje in Safari en BAM; probleem terug. Rebooten enz. helpt niet, het probleem is in vol ornaat terug alomtegenwoordig...

Ik hoopte dus dat een software-matige oplossing mogelijk was, maar blijkbaar toch niet...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:35.