iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Airport express of niet ? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/97542-airport-express-niet.html)

Beee 17-08-11 01:58

Airport express of niet ?
 
Ik heb een vraag, waar ik hier op het forum nog niet uit kom...

Ik heb sinds vandaag een Sony CMT-MX700Ni gekocht, met Wi-Fi en utp aansluiting. Daar zit 1 audio in aansluiting op. Daar wil ik een audio switch op aansluiten waar 4 devices op aangesloten kunnen worden.

De 4 devices die ik nu gebruik zijn:
- laptop
- dvd
- ps2
- upc decoder

Ik wil ook graag mijn desktop computer aansluiten (via iTunes) op dit setje. Er is een maar. De audio staat op een NAS schijf die op *nix basis geformatteerd is (volgens mij).

Ik kan een lange kabel trekken van mijn desktop ipv bijvoorbeeld de UPC decoder maar is dit niet simpeler op te lossen dmv een airport express ?? Ik ken de werking van Airport nog niet helemaal... vandaar de vraag...

ballegooier 17-08-11 06:32

Wat wil je nu precies? Wat verwacht je of vraag je af wat de Airport Express kan? De AE is niet meer dan een draadloze luidspreker (via Airplay) die je vervolgens via 3,5mm jack of optisch digitaal met je versterker kunt verbinden. Of is die Sony geen versterker?

Beee 17-08-11 06:47

Ik vraag meer wat die Airport kan...

Maar bij nader inzien denk ik dat ik beter een lange audio kabel kan trekken van pc -> sony want dan kan ik vanaf overal in huis (dus ook in bed) de muziek regelen via iphone/remote... nadeel is dan wel dat de pc altijd aan moet staan...

Of er moeten functies zijn die ik nog over het hoofd zie (bij de Airport)

ballegooier 17-08-11 09:40

Heb je al op Apple's site gekeken naar informatie over de AE? Wat is je nog niet duidelijk, precies?

Of je nou een kabeltje trekt of de AE aanschaft; in beide gevallen kun je vanuit bed de muziek regelen via je iPhone met de remote app (je kiest in die app of het geluid via de computer moet lopen of naar de AE - is immers AirPlay) Dus daar hoeft het niet vanaf te hangen.

Ik gebruik er zelf ook een, en ben er erg tevreden over. De geluidskwaliteit is perfect (niet zoals met bluetooth dat kwaliteit wat afneemt) maar idd: je PC moet altijd aanstaan (en iTunes)

arjanvwgolf 07-07-13 09:42

Goedemorgen,

Ik zou graag het volgende willen weten.

Ik ben thuis in het bezit van een home cinema 5.1 deze werkt niet meer goed dus wil ik weg doen. Wat ik zou willen is een Airport Express aanschaffen deze aansluiten via een optische kabel met mijn kpn tv onvanger en dan boxen kopen die Airplay ondersteunen.

Zou dat werken?

Tevens heb ik nog een andere vraag daarover:

Op de Express zitten 2 netwerkpoorten mijn kpn tv onvanger heeft een rechtstreekse utp kabel van de modem. Is het zo dat als ik de Express aanschaf de UTP kabel die uit de modem komt plaats in de Express en een andere UTP kabel koop en deze verbind met mijn kpn tv ontvanger?

Alvast dank!

Gr Arjan

Guest-20180925190238 07-07-13 10:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door arjanvwgolf (Bericht 902706)
Op de Express zitten 2 netwerkpoorten mijn kpn tv onvanger heeft een rechtstreekse utp kabel van de modem.

Denk er aan dat de WAN en LAN poorten van de Airport Express slechts een doorvoersnelheid hebben van 100 Mbs. Dat kan soms eens een bottleneck zijn als meerdere apparaten verbonden zijn via Wi-Fi.

De rest heb ik je al uitgelegd in jouw ander topic. Succes verder. :-)

arjanvwgolf 07-07-13 10:28

Ja dat klopt.

Ik ga binnenkort aan de gaan en dan laat ik t weten.

Thnx voor je hulp


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:26.