iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Podcast downloaden /afspelen werkt niet (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/99195-podcast-downloaden-afspelen-werkt-niet.html)

ballegooier 17-09-11 11:44

Podcast downloaden /afspelen werkt niet
 
Al een hele lange tijd heb ik last van af en toe weigerende Podcasts. Ik dacht eerst dat het aan mijn specifieke iPhone 3G software en instellingen lag, of aan het soort Podcast. Maar inmiddels ben ik ruim een jaar verder, heb een iPhone 4 en het probleem blijf zich voordoen, bij meerdere podcasts.

Bijvoorbeeld bij de Podcast van BBN today: die geeft het vaakst problemen. Direct downloaden op mijn iPod werkt meestal niet. Als ik vanuit de iPod app een aflevering heb beluisterd en op 'download meer afleveringen' tik, opent iTunes (op de iPhone) met een leeg scherm. De handeling herhalen resulteert in hetzelfde, of soms gaat de iTunes app gewoon naar het startscherm van de iTunes Store (allemaal op de iPhone, dit)

Als ik in dit voorbeeld 'BNN today' opzoek in iTunes (op de iPhone) dan word de Podcast gevonden, maar kan ik die vervolgens niet afspelen, noch downloaden:

Poging downloaden:
http://img836.imageshack.us/img836/7690/img1621.th.png

Poging direct afspelen (streamen):
http://img8.imageshack.us/img8/5064/img1620.th.png

Ga ik in iTunes op mijn computer naar deze Podcast, dan kan ik hem gewoon vinden en downloaden. En syncen met m'n iPhone. Vervolgens speelt de Podcast ook gewoon af op de iPhone.

Dit is echter super irritant en onhandig; ik hang m'n iPhone regelmatig aan m'n computer, maar dat doe ik meestal 's avonds en niet dagelijks. Ik wil 's ochtends bij het ontbijt de aflevering van die vorige avond alvast downloaden op m'n iPhone voor die dag. Dat gaat dus meestal niet, vanwege dit probleem.

Herkent iemand dit probleem? Weet iemand een mogelijke oplossing?

XIII 17-09-11 16:11

Misschien overstappen op Instacast?

Kost wel €1,59 (toen ik hem kocht), maar is een hele fijne podcast App.

ballegooier 17-09-11 16:46

Hhmja, dat kan natuurlijk ook nog. Zo'n app heb ik ooit eens gebruikt*. Echter, die is ooit verdwenen uit de App Store en nu blijkbaar niet meer compatible is met iOS 4, want hij crasht consequent (heb 'em nog wel in mijn bibliotheek in iTunes staan, en net even op mijn iPhone gezet)

*RSS Podcaster. Die volgens mij onder een nieuwe naam opnieuw in de App Store is verschenen, nl. Podcaster 4. :(

Ik wil graag zoveel mogelijk de standaard voorzieningen / functies / apps van iOS gebruiken.

Maar bedankt voor de tip.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:59.