iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie Nederland (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/)
-   -   Apple tv of airport express (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/127844-apple-tv-airport-express.html)

alexander1 19-10-12 18:09

Apple tv of airport express
 
Zelf heb ik een airport express en stream heel gemakkelijk via mijn Mac en iPhone muziek naar mijn set.

Nu wil iemand die ik ken ook kunnen streamen. Is het verstandig om ipv een express een Apple tv aan te schaffen?

Bij de express vind ik het prettig dat ik direct kan streamen en m'n tv kan aan staan, maar als die uit staat is dat ook geen probleem. Is het bij de Apple tv mogelijk om muziek van de ipad en iPhone te streamen naar de boxen of moet de tv aanstaan?

ballegooier 19-10-12 19:28

De Apple tv is een settop-box, dus die werkt onafhankelijk van je tv. Je tv hoeft dus niet aan te staan, om de Apple tv aan te hebben, en te gebruiken om muziek naar de streamen middels AirPlay.

Het enige waar je op moet letten als je een Apple tv koopt ipv een Airport Express, is dat je de Apple tv waarschijnlijk onder / dichtbij je tv gaat zetten. Als de versterker voor je muziek dan weer heel ergens anders staat, moet je een heel lang kabeltje gebruiken om de Apple tv aan je versterker te verbinden.

Tot slot weet ik niet zeker welke audio-uitgang de Apple tv heeft. De Aiport Express heeft een gecombineerde digitale / analoog uitgang met 3,5mm jack ('koptelefoonplug') dus die kan je met een simpele dropveter naar je versterker doorlussen. De Apple tv heeft alleen audio-out via optische TOSLINK uitgang en/of via HDMI. Je versterker moet die aansluiting(en) dan ook hebben.

Zie bijv. ook dit draadje: http://www.macfreak.nl/forums/topic/...audio-uitgang/ waar onder andere deze oplossing te vinden is voor dit probleem: http://www.elektronica-online.nl/?content=13134

alexander1 19-10-12 21:46

Bedankt voor je reactie. Zojuist de Apple tv gehaald en aangesloten. Werkt perfect!

ballegooier 20-10-12 12:18

Prima. Hoe heb je de Atv aangesloten op je versterker? Misschien voor iemand anders die later met dezelfde vraag zit, nog wel relevant!

alexander1 20-10-12 16:51

Sorry, geen probleem!

Met hdmi aangesloten op de tv en met een optische kabel op de versterker.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:35.