iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie Nederland (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/)
-   -   iPhone via Apple.nl of Dixons.nl? (garantie) (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/158630-iphone-via-apple-nl-dixons-nl-garantie.html)

frenky1989 29-09-14 16:06

iPhone via Apple.nl of Dixons.nl? (garantie)
 
Hoi,

Misschien kunnen jullie mij helpen met de vraag die door mijn hoofd speelt.
Ik wil de iPhone 6 (simlockvrij, zonder abonnement) bestellen en wil graag weten wat het handigste is voor de garantie.
Mijn iPhone 5 heb ik bij de Apple Store in Amsterdam gehaald, dit was destijds interessant omdat de Apple Store daar 1 jaar extra garantie gaf (als verkooppunt), bovenop de 1 jaar Apple-garantie.
Maar recent wilde ik mijn iPhone via Apple Support ter reparatie opsturen, die gaven aan dat ik mijn garantie moest claimen bij de Apple Store in Amsterdam (omdat ik buiten de 1 jaar zit).
Door dit voorval twijfel ik waar ik nu de iPhone 6 ga halen.

Optie 1:
- Dixons biedt 3 jaar garantie. Alleen heb ik van een aantal mensen negatieve verhalen gehoord m.b.t. de reparatieservice van Dixons. De reparatieservice schijnt niet zo coulant te zijn. Er wordt snel aangegeven dat het ''probleem'' niet onder de garantie valt.

Optie 2:
- Apple.nl biedt 1 jaar eigen garantie en de ''Europese garantie''. Hierdoor heb je wel altijd de Apple-service, maar buiten het 1-jaar Apple garantie ben je afhankelijk van Apple of je garantieclaim wordt goedgekeurd.

Waar kan ik het beste de iPhone 6 halen?
Wat zijn jullie ervaringen?

Groeten,

Frank

strepenkat 29-09-14 18:41

Bij I-Centre ook 3 jaar garantie. Iemand daar ervaring mee?

krizzz 30-09-14 23:31

Zit met hetzelfde vraagstuk en blijf het apart vinden, voor het 2e jaar garantie verwijst Apple je dus naar de fysieke winkel. Een winkel dat in eigendom is van henzelf!

Toch denk ik dat het 3e jaar garantie van de Dixons ook niet veel toegevoegde waarde heeft.....

flappah 01-10-14 12:14

Wat ik uit de voorwaarden van Dixons kan halen is men er van uit gaat dat de klant zelf in het derde jaar ook een bijdrage doet in de kosten. Er is dus garantie maar niet volledig in het derde jaar.
Ik zie dat men uitgaat van garantietermijn en gemiddelde gebruiksduur. Men zegt dat men op Apple hardware, drie jaar garantie biedt. Men stelt ook dat de gemiddelde gebruiksduur voor mobiele telefoon/PDA's, 2 jaar is. Maar omdat men het over drie jaar bij Apple heeft ga ik even van drie jaar uit. In de volgende tabel (Wat is mijn recht binnen de gemiddelde gebruiksduur?) lees je dan dat Dixons in het derde jaar een eigen bijdrage verwacht van 67% bij een reparatie.

https://www.dixons.nl/klantenservice...n#section=1268


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:03.