iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie Nederland (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/)
-   -   Ervaring van Leliveld Services (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/73522-ervaring-leliveld-services.html)

Licko 30-09-10 20:00

Ervaring van Leliveld Services
 
Geen idee of dit het juiste subforum is, maar goed :)

Enkele weken geleden had ik plots problemen met mijn iPhone 4. Het bereik viel op random momenten zo maar weg en was met geen mogelijkheid meer terug te krijgen (ook geen 2G). "Geen service" waar ik dat voorheen wel had.

Zelf van alles geprobeerd natuurlijk, maar geen succes. Gelukkig kwam er het nieuws dat je met je buitenlandse iPhone voortaan terecht kon bij 2 service centers in Nederland. Welkom nieuws uiteraard :)

Zo gezegd zo gedaan. Contact met ze opgenomen en uitgelegd. Zeer vriendelijke mensen aan de telefoon en ik kon hem opsturen. Begeleidende brief erbij en naar het postkantoor. Ze proberen alle gevallen binnen 5 werkdagen af te handelen, wat bijna is gelukt in mijn geval. Mobistar had het zelf over 2 tot 3 weken....

Toen de iPhone bij hen binnen was gekomen meteen contact met ze gehad en ze hadden al een nieuwe in bestelling staan. De klacht bleek gegrond :D

Enige minpuntje was de verzending van hun kant; de koerier, de man die de pakketjes naar het postkantoor bracht voor verzending, was ziek....mijn toestel lag twee dagen te wachten, reeds klaar voor verzending. Blijkbaar heb je skills nodig om een pakketje naar het postkantoor te brengen... Ik heb het wel eens eerder gedaan maar goed ;) Ik moet eigenlijk niet zeuren want al met al ben ik zeer tevreden over Leliveld.

Vond het vermelden van ervaringen wel op z'n plaats. Hoeven niet altijd alleen maar klachten te zijn natuurlijk.

Hanky Dussen 30-09-10 22:23

Ik heb laatst 2 iMacs (met AppleCare) laten repareren bij Leliveld: door hun opgehaald en binnen 3 dagen waren ze weer terug, volledig werkend ! Prima service.

mimi31 01-10-10 00:01

Ik heb ook goede ervaringen met Leliveld services. IK heb mijn iphone 3gs bij hun laten repareren. Binnen een week had ik mijn iphone terug en helemaal tiptop in orde. IK heb nu mijn iphone 4 en zag dat ik voor mijn garantie ook bij hun moest zijn, Goede zaak voor mij:)

bartha 05-10-10 18:04

Vandaag mijn defecte iPhone 4 UK bij Leliveld BV gebracht. Werd netjes ontvangen en na een kleine 2 minuten wist ik ook dat mijn defect onder garantie viel! Binnen een week heeft u een nieuw simlockvrij toestel werd mij verteld:) Nu dus even 7 dagen met me 3gs vermaken....

martijnbeks 01-12-10 14:56

Mijn ervaringen zijn niet zo rooskleurig. Mijn defecte (in Engeland gekochte) iPhone 4 zelf naar Van Leliveld gebracht. Schatting was dat hij binnen 'n week gerepareerd zou zijn. Na 5 werkdagen heb ik geïnformeerd of er al 'n bezorgdatum bekend was, bleek dat er nog niets met de telefoon gedaan was!

Paar dagen later nogmaals geprobeerd te informeren naar de status. Heeft dus drie dagen geduurd voordat ik iemand aan de telefoon kreeg! Misschien wel 50 telefoontjes aan besteed, telkens werd er niet opgenomen of werd ik weggedrukt.

Na drie dagen kreeg ik dus een medewerker aan de lijn, bepaald niet de klantvriendelijkste. Hij kon me niets vertellen. Ik: "Jullie hadden beloofd om hem binnen een week te repareren." Hij: "Nou ja, dan is 't wat langer." Ik: "Hoe lang dan?" Hij: "Dat weet ik niet." Telkens erg bot en kortaf.

Heb uiteindelijk gevraagd om 'n collega te spreken, dat lukte. Deze was wat vriendelijker en vertelde me dat de iPhone niet te repareren was en dat er een nieuwe besteld was.

Dat was vorige week, inmiddels niets meer gehoord. Heb afgelopen dagen geprobeerd te bellen, maar krijg wederom niemand aan de lijn. Ik ben nu al ruim drie weken niet mobiel bereikbaar, terwijl ik aan collega's en vrienden had doorgegeven één week niet bereikbaar te zijn. Voor mij de laatste keer Van Leliveld, that's for sure!

bartha 01-12-10 16:08

Volgende x naar Engeland sturen:) het kan door verschillende oorzaken altijd wat langer duren. Maar meer dan 2weken is indd wel erg lang. anders een x ZES Goes proberen.

martijnbeks 01-12-10 16:12

Erg toevallig, maar vanmiddag is m'n iPhone bezorgd. En zoals te verwachten viel, er zat wel 'n papiertje 'Let op simkaart' bij, maar van de simkaart zelf ontbrak ieder spoor. Krijg Van Leliveld Services nog steeds niet te pakken. Overweeg nu een nieuwe kaart te gaan halen bij de Vodafonewinkel, mocht ik deze week nog willen kunnen bellen ;).

Conclusie, van mij mag het bedrijf omgedoopt worden tot Van Leliveld Non-Services.

wouter1981 01-12-10 16:43

Dat is ook bijna vragen om problemen, een simkaart meesturen. Waar zouden ze die voor nodig hebben?

bartha 01-12-10 16:54

Leliveld voert alleen een screening uit of de telefoon binnen of buiten garantie valt. Het omruilen (swappen) gebeurd bij Apple deze stuurt een refurbished exemplaar terug naar Leliveld. Grote kans dat je simkaart in breda ligt bij de logistieke afdeling van Apple.

martijnbeks 01-12-10 17:07

Heb m'n telefoon destijds persoonlijk afgegeven en heb toen in overleg m'n simkaart in het toestel laten zitten. Bij één van de belletjes hebben ze mij gezegd dat ik 'n nieuw toestel kreeg, ik heb toen ook gevraagd of ze de simkaart wel uit het oude toestel hadden verwijderd. Daar werd toen bevestigend op gereageerd, ze zouden hem meesturen met 't nieuwe toestel.

Probleem is inmiddels opgelost, heb 'n nieuwe simkaart bij Vodafone gehaald.

MrGizMo 02-12-10 16:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door martijnbeks (Bericht 609089)
Erg toevallig, maar vanmiddag is m'n iPhone bezorgd. En zoals te verwachten viel, er zat wel 'n papiertje 'Let op simkaart' bij, maar van de simkaart zelf ontbrak ieder spoor. Krijg Van Leliveld Services nog steeds niet te pakken. Overweeg nu een nieuwe kaart te gaan halen bij de Vodafonewinkel, mocht ik deze week nog willen kunnen bellen ;).

Conclusie, van mij mag het bedrijf omgedoopt worden tot Van Leliveld Non-Services.


Wanneer heb jij jou iPhone naar Leliveld Services verstuurd?

evilg 10-12-10 20:54

Slechte service van leliveld services & apple
 
slotje graaag

Chrisl 10-12-10 21:00

Gelocked voor elke NL provider? Lijkt me wat veel, zal er maar 1 zijn. Als dat T-Mobile is zou ik zeker proberen om de winkel het te laten regelen.

Ik had dat geld nooit betaald en eerst maar eens vragen wat ze aangetroffen hebben en wat er mis was, wellicht dat je dat alsnog kan doen.

evilg 10-12-10 21:04

De computer zij het is buiten garantie met de telefoon was niks gebeurd
geen jailbreak of beschadigingen gewoon orgineel.
Ik was naar the phone house geweest en daar hadden ze voor mij alle simkaarten getest van tmobile tot kpn maar ze werkte allemaal niet

Chrisl 10-12-10 21:14

Wat gaven ze op als zijnde probleem dat buiten de garantie viel dan?

Als geen van die simkaarten werkte heb je ook geen NL simlock. Heb je de doos erbij? Dan kun je op de doos aan het serienummer zien welke provider hem geleverd heeft.

evilg 10-12-10 21:15

ik denk dat het ook gewoon een trucje was om 232 euro van mij te stelen ik ga maandag ook aangifte doen van diefstal.

evilg 10-12-10 21:17

nee was zonder doos wel heb ik het serie nummer van de nieuwe telefoon
dat is 83026qa9a4t de gaven geen reden alleen dat ie buiten garantie was en moest dat geld betalen anders kreeg ik niks meer terug.

Chrisl 10-12-10 21:20

Denk niet dat een officieel reparatiepunt van Apple je zo zal oplichten, ik zou ze morgen nogmaals bellen, desnoods vragen naar een manager en het hele verhaal vertellen, kijken wat ze zeggen.

Kun je zien welk modelnummer je hebt? Bijv. MC319LL.

Volgens mij krijg je altijd je foon terug, ook al repareren ze hem niet. Ze mogen hem volgens mij niet zomaar houden. Maar omdat je een nieuwe hebt gekregen mogen ze hem wel houden. Maar neem toch aan dat ze wel weten wat ze opsturen. Maar dat je zoveel moest bijbetalen zonder dat ze willen zeggen wat ermee mis was is belachelijk natuurlijk.

evilg 10-12-10 21:23

ja het lijkt toch wel op oplichting heb me verhaal al 10 x ofzo verteld aan de manager maar ze verzint elke keer een stom smoesje dat ze het nummer van apple niet hebben enzo code is mc605dn


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:22.