iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie Nederland (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/)
-   -   Vraagprijzen nieuwe iPhone 4 via niet officiële kanalen (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/74140-vraagprijzen-nieuwe-iphone-4-via-niet-officiele-kanalen.html)

Wook 06-10-10 10:53

Vraagprijzen nieuwe iPhone 4 via niet officiële kanalen
 
Dagelijks worden op iPhoneclub, Marktplaats, Ebay en waarschijnlijk nog andere sites nieuwe, gesealde, simlockvrije iPhones aangeboden tegen allerhande prijzen door allerlei verschillende soorten mensen. Sommigen vragen niet minder dan €1000 voor een I4 32GB...

Wat vinden jullie van die vraagprijzen? Is het de schuld van Apple dat er zo'n parallelmarkt is ontstaan en er effectief hoge prijzen worden betaald?

beyazz 06-10-10 17:12

Je kan opzich niets aan Apple verwijten, het is de mens die er zo een hype van hebben gemaakt. Daarnaast speelt denk ik bijv de exlusievietijd die sommige bedrijven krijgen, wat dus eigenlijk weer aan Apple te verwijten is.

Tis eigenlijk simpel, veel vraag + weinig aanbod = hoge prijzen!

Al vind ik het raar dat sommige bedrijven, in NL, nog zo een 700€ vragen voor een 3gs :S Daar koop je een 4 van man!

Chrisl 06-10-10 17:19

Zoals je hier kan lezen gaat het flink hard met de iPhone 4, het is dus idd ook een kwestie van vraag en aanbod.

Wook 06-10-10 19:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door beyazz (Bericht 578159)
Je kan opzich niets aan Apple verwijten, het is de mens die er zo een hype van hebben gemaakt.


Ik denk dat je je hier zwaar vergist. Als er één bedrijf is die een Hype kan creëren dan is het Apple wel. Dit doen ze door gericht informatie te lekken en het aanbod bewust laag te houden zodat er schaarste is waardoor iedereen zo'n iPhone wil hebben. Het product is op zich ook wel fantastisch natuurlijk en die combinatie is onverslaanbaar...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:15.