iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie Nederland (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/)
-   -   Controleer je imei bij www.telefooncheck.nu (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f128/koopinformatie-nederland/89987-controleer-imei-www-telefooncheck.html)

steelfighter 27-04-11 15:14

Controleer je imei bij www.telefooncheck.nu
 
Mijn koopadvies bij particuliere aanbieders:
Vraag altijd naar het imeinummer en controleer dat op www.telefooncheck.nu
Als het imei telefonisch/email wordt doorgegeven, controleer dan ook of de aanbieder het juiste imeinummer telefonisch/email heeft doorgegeven en overeenkomt ter plekke!

succes!

ballegooier 27-04-11 15:42

Het nadeel van dit soort initiatieven is wel, dat *iedereen* een imei kan toevoegen als gestolen. Ik weet dus niet of ik vóór verkoop van mijn iPhone 4 mijn imei ga weggeven / mailen aan een potentiële koper.

Er zijn ook altijd nog boeven die een door de provider onklaar gemaakt toestel dmv imei lock (gebeurt in NL niet (meer)) een zgn imei-swap kunnen doen om die toestellen te 'unlocken'. Die boeven zoeken ook 'legale' imei nrs. -Correct me if I'm wrong-

steelfighter 27-04-11 16:55

dan kan je vragen of je het ter plekke mag controleren en als hij in het register voorkomt dan gaat de koop niet door. Spreek niet af op (benzine-trein)stations of pleintjes e.d. gewoon bij de verkoper thuis en altijd zelf ophalen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:17.