iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie België (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f129/koopinformatie-belgie/)
-   -   [iPhone 3GS] Zakelijk btw-vrij importeren vanuit Belgie (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f129/koopinformatie-belgie/38579-iphone-3gs-zakelijk-btw-vrij-importeren-vanuit-belgie.html)

overexposure 31-08-09 08:58

nee hoor bhofland, voor alle produkten die ik binnen de EU koop en die naar mij verstuurd worden betaal ik nooit BTW ook niet bij binnenkomst in Nederland. BTW is een eindgebruikersbelasting daarom krijg je die als ondernemer binnen NL altijd terug en betaal je hem niet voor produkten vanuit het buitenland ( EU ) buiten de Eu betaal je hem wel en vorder je hem terug. Vraag maar na bij de belastingdienst. Als je toch buitenlandse BTW betaald door ter plekke bv je iphone te kopen is het haast onmogelijk die later terug te vorderen. Hier zijn speciale bedrijven in gespecialiseerd maar ik begin er niet aan en zie mijn buitenlands betaalde btw als verlies ( bv brandstof voor mijn zakelijke auto in buitenland )

gr marc

bhofland 31-08-09 10:34

Ik ben toch niet gek ?
Kijk eens op deze link bij de belastingdienst :
Btw bij inkoop van goederen in het buitenland - Downloaden & bestellenDaar lees ik het volgende :
Goederen inkopen van leveranciers binnen de EU
Binnen de EU is er vrij goederenverkeer. U komt daarom aan de binnengrenzen van de EU geen douane meer tegen. Als u goederen inkoopt in andere landen binnen de EU, gelden er speciale regels voor de omzetbelasting. Die regels zorgen ervoor dat er altijd in één EU-land omzetbelasting wordt betaald: in het land van herkomst of in het land van bestemming van de goederen. In dit hoofdstuk leest u welke gevolgen het inkopen van goederen in andere EU-landen heeft voor de btw.

overexposure 31-08-09 11:12

dat klopt toch bij verkoop wordt er toch btw betaald die ik niet kan terugvorderen. Het blijft een eindgebruikersbelasting voor de consument. Mij maakt het ook niet uit of ik een iphone in NL zou kopen incl btw en dan de btw vd belastingdienst terug krijg of dat ik er een in belgie koop waar geen btw op zit en die ik ook nooit terug krijg. Stel dat ik over die belgische iphone in NL aan de belastingdienst BTW moet betalen ( volgens jouw ) dan krijg ik hem even later weer vd belastingdienst terug als bedrijf dat zou onzin zijn vandaar geen btw tenzij ik hem verkoop dan breng ik btw in rekening

PeterAal 01-09-09 23:22

Overexposure heeft gelijk,

Er hoeft geen btw te worden voldaan als ondernemer.
Overigens van een ICT-aangifte is ook geen sprake, dit betreft alleen leveringen aan het buitenland, geen inkopen zoals hier.
Wel moet officieel op de btw-aangifte de inkoop buitenland worden aangegeven met de berekende btw hierover maar deze mag gelijk ook weer worden bijgeteld bij de vooraftrek. Per saldo derhalve nihil.

overexposure 01-09-09 23:44

Dank je PeterAal ;-)

bhofland 03-09-09 00:38

heh, mea culpa over die ICT aangifte, da's inderdaad de andere kant op.
Maar volgens mij spreken we elkaar tegen terwijl we het eens zijn. Mijn punt was dat je in NL BTW moet betalen , zie ook die site van de belastingdienst (quoteje) Die regels zorgen ervoor dat er altijd in één EU-land omzetbelasting wordt betaald: in het land van herkomst of in het land van bestemming van de goederen

Ik snap ook dat je die BTW uiteindelijk als ondernemer niet betaalt, omdat je 'm verrekent met geïnde BTW... Het punt dat ik wilde maken is dat je nog steeds zelf verantwoordelijk bent voor het verklappen aan de belastingdienst dat je inkoopt in het buitenland, en daar geen BTW betaalt. - in mijn geval - HCW wil ook daarom mijn BTW nummer weten, want dat moeten zij weer aangeven als excuus om geen BTW te heffen.

trouwens @ overexposure, niets persoonlijks hoor, ik gun je de winst, maar wil het zelf ook graag en snappen en uit kunnen leggen. Dat laatste is dus niet mijn sterkste kant :-)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:26.