iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie USA (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f131/koopinformatie-usa/)
-   -   iPad 4, ja of nee? (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f131/koopinformatie-usa/131415-ipad-4-ja-nee.html)

iTynes 13-12-12 16:13

iPad 4, ja of nee?
 
Hallo beste iLiefhebbers,
Over minder dan 2 weken reis ik af naar de VS. Aangezien het dan kerst is was ik van plan voor mijzelf een leuk kerstcadeautje te kopen en wel een iPad 4. Het enigste waar ik nog aan twijfel hoeveel GB moet 'ie hebben. Als ik voor 16GB ga heb ik geen probleem. Als ik voor 32GB ga zit ik met invoerrechten. De iPad is daar namelijk $599,= en dat is omgerekend ongeveer 460,= euro. Je krijgt dan dus in principe al te maken met invoerrechten. Is er hier iemand die wel eens aangehouden is terwijl hij dus een iPhone, iPad, iPod of weet ik wat bij zich had die een waarde van meer dan 430 euro had? Wat voor straf of boete kan je dan tegemoet zien?

Wie kan mij verder raad geven over voor heoveel GB ik moet gaan. Ik ben niet van plan er veel muziek op te zetten, ik heb namelijk al een iPod en een smartphone waar muziek op staat. Gewoon apps was ik wel van plan te downloaden en ook zeker wel wat films. Ik ben verder van plan m'n iPad voornamelijk voor m'n school te gaan gebruiken. Ik kan deze namelijk bij veel lessen gewoon in de klas gebruiken.

Ik hoor graag van jullie!!

iphoneEd 13-12-12 17:23

Gewoon als "gebruikt" meenemen.

Padathir 18-12-12 00:01

Als je de iPad niet aangeeft, en je wordt gecontroleerd en kan niet aantonen dat je de iPad in nederland (of EU) gekocht hebt, zul je invoerrechten moeten betalen + belasting (21%) + boete. Hoe hoog die boete is, geen idee. Maar ik geloof dat die wel hoog genoeg is om duurder uit te zijn dan hier kopen.
Andere optie is wel aangeven, betaal je invoerrechten + belasting. Ben je waarschijnlijk nog steeds goedkoper uit (moet je maar even narekenen).
Kan ook zijn dat je niet gecontroleerd wordt, heb je mazzel :)

Wat geheugen betreft, als je echt films wil gaan kijken of series, zou ik voor de 32gig gaan. Heb ik zelf ook en dat is wel voldoende. Het zelf nooit zin om iedere keer nieuwe afleveringen erop te zetten zodra ik wat gezien heb, kleine voorraad vind ik persoonlijk prettiger.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:01.