iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie USA (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f131/koopinformatie-usa/)
-   -   iPhone van de USA (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/f131/koopinformatie-usa/59316-iphone-de-usa.html)

Nomaad 09-05-10 11:50

iPhone van de USA
 
Goedendag allemaal. Ik woon nu in de VS maar ik zal in het komend jaar naar Nederland terug verhuizen voor mijn masters-opleiding (ik blijf maar een jaar in Nederland voordat ik terug ga naar de VS), daarom heb ik vragen over iPhones kopen voor NL.

Ik heb nu een 3GS 32GB, maar zodra Apple de nieuwe iPhone gaat verkopen zal ik kunnen upgraden in de VS (ik mag mijn broer's abonemment upgrade gebruiken). Ik wou dus weten, kan ik een Amerikaanse iPhone in NL gebruiken zonder de iPhone te unlocken? Ik wou weten of het mogelijk is om een Amerikaanse AT&T iPhone in Nederland te gebruiken met T-Mobile, of of het mogelijk is om T-Mobile te betalen om mijn Amerikaanse iPhone simlock-vrij te maken (of is dat alleen mogelijk met door T-Mobile verkochte iPhones). De operator maakt voor mij niet veel uit, maar ik wil graag mijn iPhone willen kunnen gebruiken, in Nederland en Amerika, zonder het te unlocken.

Heeft iemand enig advies?

remundo7000 09-05-10 13:03

T-mobile unlockt alleen "eigen" telefoons, dus geen AT&T telefoons. Als je een US iPhone wil gebruiken ben je afhankelijk van de jailbreak-gemeenschap. Nu (9 mei 2010) is er nog geen unlock mogelijk. Het kan zijn dat dat in juli wl zo is. Maar je loopt wel een risico dat je Amerikaanse iPhone niet (meteen) bruikbaar is.

Nomaad 09-05-10 22:53

Dus als ik een T-Mobile iPhone koop en hun betaal om de iPhone simlockvrij te maken, kan ik die dan in de VS gebruiken met AT&T zonder jailbreak?

remundo7000 10-05-10 00:12

Dat kan, maar is duur (120 in de eerste drie maanden). Elke drie maanden wordt de unlockprijs lager, na een jaar is het gratis. Maar: is het niet zo dat je bij AT&T sowieso betaalt voor een iPhone, ook al heb je er zelf al n? Of kost een abonnement in de USA minder als je je eigen toestel meebrengt? Ik dacht namelijk van niet, zou je misschien na moeten gaan.

Edit: je kan in Belgi een af-fabriek simlockvrije iPhone kopen. Elke simkaart kan er in, voor dat gemak betaal je dan 579 (iPhone 3gs 16 gb) of 679 (iPhone 3gs 32 gb).

Nomaad 10-05-10 08:14

Als het na een jaar gratis is om de iPhone simlockvrij te maken dan is dat perfekt.

AT&T abonnementen zijn niet goedkoper als je je eigen toestel meebrengt. Ik wou gewoon de nieuwe iPhone krijgen zodra ik kon upgraden en het later in NL gebruiken. Maar ik zie nu dat het voordeliger is om die nieuwe iPhone te verkopen voordat ik in NL aankom, en dan het geld te gebruiken om hier een iPhone te kopen en het na een jaar gratis te unlocken.

Bedankt voor al het help. Ik weet nu wat ik moet doen.

Overigens, AT&T is absoluut *** in Amerika, is T-Mobile beter in NL qua internet & bel-connecties?

remundo7000 10-05-10 08:40

Over t-mobile NL zijn veel mensen ontevreden, ik vind ze zo slecht niet. Mijn broer woont in SF en heeft AT&T, het is ongelofelijk zo slecht en duur als dat is. Ik denk dat je blij verrast zult zijn door het niveau van de service en het bereik in NL, welke provider je ook neemt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:17.