iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   Nederlandse Regionotatie klopt niet! (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/20575-nederlandse-regionotatie-klopt-niet.html)

Mr. Macminded 02-09-08 21:42

Nederlandse Regionotatie klopt niet!
 
Hallo allen,

Het viel mij gisteren op dat mijn iPhone, ingesteld op Nederlands, de telefoonnummers niet juist, naar Nederlandse norm, weergeeft.

Als ik kijk bij Algemeen/Landinstellingen, met de Regionotatie ingesteld op Nederland, valt het volgende onderaan te lezen:

Voorbeeld van Regionotatie
zaterdag 5 januari 2008
00:34
4085551212



Zoals jullie kunnen zien, wordt er niets met de notatie/opmaak van het telefoonnummer gedaan. Dit blijft simpelweg een reeks van aan elkaar geplakte cijfers, terwijl de Amerikaanse regionotatie wèl voorzien is van haakjes en spaties.

Nu is mijn vraag; is dit een bug/fout van mijn iPhone, of heeft iedereen deze instellingen. Met andere woorden, heeft Apple verzuimd de regionotaties voor andere landen in orde te brengen.


P.S. Ik heb de regionotatie toch nog goed kunnen krijgen dankzij de geweldige ifoneguide.nl repo, maar wil toch graag weten of het in eerste instantie aan mijn iPhone of aan Apple ligt, dat dit soort tweaks toch nog nodig zijn.


Alvast bedankt!

Mr. Macminded

iScorpio 02-09-08 21:50

Hierover lopen al de nodige topics op dit forum met de daar bijbehorende oplossingen. Via de zoek optie kan je dit vinden.

Daarom gaat hier een slotje op.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:11.