iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   Voor en nadelen Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/27353-voor-nadelen-jailbreak.html)

Durquia 22-12-08 21:55

Voor en nadelen Jailbreak
 
Ik heb rond gekeken op het forum maar een paar dingen zijn nog niet echt duidelijk geworden.. Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Ik heb net een nieuwe Iphone 3g 16gb met t-mobile abonnement en hiervoor had ik een US 8gb. Die was natuurlijk unlocked en ge-jailbreaked. Erg handig vond ik de installer waardoor je allemaal leuke applicaties kon downloaden.
Nu zie ik op de nieuwe iphone wel een app-store staan maar wat ik er van begrijp is dat ik daar een creditcard voor nodig heb, die ik dus niet heb.

Nu hoeft mijn iphone niet ge-unlocked te worden maar ik ik heb dus een jailbreak nodig om apps te kunnen downloaden via een soort installer?

Nu vraag ik me af wat de voor en de nadelen zijn van een jailbreak en kan ik dan nog gewoon de firmware updaten via itunes?
En als ik wil jailbreaken kan iemand me dan een link of een duidelijke uitleg geven? Want voor een leek zijn sommige dingen echt arabisch en begrijp ik dus niet veel van de uitleg die ik via het forum kon vinden.

Ik heb zelf een macbook. dus dan wel de mac osx versie.

Alvast bedankt

King1987 22-12-08 22:00

Beste Durquia,

Je kan jailbreaken, maar dit hoeft niet. In de app heb je inderdaad veel app's maar geen app's die je systeem aanpassen. (zoals winterboard (thema's). Dit is dus een hele eigen keuze!. Het programma wat op je iPhone word geinstalleerd om dan die app's te installeren/je iPhone te tweaken heet Cydia. (Ook Installer is nog aanwezig, maar word niet meer zoveel gebruikt!)

Verder: je kan ook zonder creditcard uit de appstore kopen (ook de gratis app's "koop" je). Gebruik hiervoor de zoekfunctie!

Updaten heeft niets met een jaulbreak te maken. Je bent hem alleen kwijt als je hem update, maar zodra de methode er weer klaar voor is kan je weer jailbreaken.

Jailbreaken kan je vinden in de wiki hoe het moet. Staat een hele mooi tut geschreven door Truckdiver!

Omdat dit toch wel vrij simpel allemaal te vinden was via de zoekfunctie, ga ik hier een slotje op zetten.

Succes :D

>slotje<


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:11.