iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   Vraag over iPhone kopen in Belgie (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/35573-vraag-over-iphone-kopen-belgie.html)

looney_jeroen 15-06-09 09:11

Vraag over iPhone kopen in Belgie
 
Misschien is dit al lang besproken, maar ik kan het niet duidelijk vinden, dus dan maar via deze weg...

Ik ben van plan een iPhone 3G te kopen (16GB), maar wil zoals zo velen niet af van mijn huidige abo (in mijn geval van Telfort). Daarom ben ik aan het zoeken geweest naar de opties en natuurlijk kwam de iPhone uit Belgie voorbij.

Het is mij inmiddels duidelijk dat het geen probleem is als ik die daar koop, dan zou die gewoon moeten werken. Als het goed is kan ik de iPhone dan gewoon thuis activeren met mijn NL'se sim en iTunes, gewoon ermee bellen, surfen, enz... (alleen geen visual voice mail).

Enige waar ik nog steeds geen duidelijkheid over heb, is hoe het zit met het updaten van de iPhone. Ik krijg hierover wisselende berichten. Aan de ene kant hoor ik dat, omdat ze vanuit Belgie simlock vrij zijn, updaten gewoon via iTunes mogelijk is en ik hier dus geen problemen mee zal krijgen. Aan de andere kant hoor ik verhalen dat het ook vanuit Belgie niet mogelijk zou zijn, omdat Apple kan zien (middels IP-adres of imei) dat ik hem gebruik in NL, maar niet met T-Mobile. Hierdoor zou, bij een update vanuit iTunes, de iPhone niet meer werken...

Zijn er mensen die deze onduidelijkheid voor mij op kunnen klaren? Als mensen hier dus ervaringen mee hebben, laat het dan aub weten...

Bomans 15-06-09 09:13

Je kan gewoon vrij updaten, nu en in de toekomst. Je hoeft je nergens zorgen over te maken.
Voortaan wel even beter zoeken, want dit is al heel veel besproken geweest.

Daarom een slotje erop.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:06.