iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   koppelverkoop in België (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/38516-koppelverkoop-belgie.html)

krisvb 02-07-09 06:15

koppelverkoop in België
 
het gaat de goede richting uit !

[h1]Koppelverkoop aan consumenten wordt niet vervolgd (De Clerck)[/h1]

(Belga) Dossiers van koppelverkoop aan consumenten worden niet langer vervolgd. Dat verklaarde minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) woensdag in de Kamer. Hij verwees daarbij naar de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in april, dat het verbod op koppelverkoop in ons land de grond inboorde.
De Clerck werd in de commissie Justitie door Renaat Landuyt (sp.a) aan de tand gevoeld over de klacht die ondernemersorganisatie Unizo tegen twee winkelketens indiende die in het kader van een koppelverkoop gsm's met verlies verkochten. Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne meldde daarop dat die klacht niet onderzocht zal worden, omdat Europa het Belgische verbod op koppelverkoop onwettig vindt. De socialistische justitiespecialist wilde weten of De Clerck op dezelfde golflengte zit en wat het standpunt is van de procureurs. De minister antwoordde dat hij zich heeft geïnformeerd bij het college van procureurs-generaal, in het bijzonder bij het parket van Brussel. "Hij heeft mij bevestigd dat men niet langer dossiers van gezamenlijk aanbod verricht door een verkoper aan de consument vervolgt", aldus De Clerck. Voor bedrijven is de situatie anders. De uitspraak gaat immers specifiek over de verkoop aan consumenten. (TIP)

bron : skynet.be
Greets

Kris Van Bogaert

macfreaker 02-07-09 06:23

Ja, das toch logisch! Belgie kan bestraft worden omdat ze de wet op koppelverkoop niet willen veranderen. En niet de consument die er gebruik van maakt.

zwaan 06-07-09 23:37

Het is sinds invoering toch al zo geweest dat de consument niet vervolgd kan worden?

Undertaxxx 14-07-09 18:58

Zijn nu al wel genoeg topics van, heb ze allemaal samengevoegd met de eerste maar deze gaat toch op slot.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:55.