iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   Welke oordopjes gebruik jij en wat is je ervaring? (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/41222-welke-oordopjes-gebruik-jij-ervaring.html)

juliantomoriati 08-08-09 01:08

Welke oordopjes gebruik jij en wat is je ervaring?
 
Oktober 2001... het jaar dat de eerste iPod op de markt kwam. Kort daarna zag je mensen lopen, met witte oordopjes. Je wist dat ze de iPod hadden. Ze waren cool... ze waren hip... ze waren trendy. Met witte doppen hoorde je erbij.

Een knappe prestatie van de heer Jobs, om oordopjes zo'n status mee te geven. Maar laten we eerlijk zijn, na verloop van tijd beginnen die hippe witte dingen je toch te irriteren. Ze zitten niet lekker en over het geluid zijn we het allemaal eens... ze klinken te blikkerig. Hip zijn heeft dus ook zo zijn nadelen.

Ook ik liep met mijn eerste iPod (de iPod mini) trots over straat, omdat ook ik witte doppen in m'n oren had. Ook met de eerste iPod Nano hield ik ze steevast aan m'n gehoorgang gekluisterd. Maar toen ik de iPod Video kocht, wilde ik wat anders.

Toen ik de iphone 2G had waren mijn eisen nog iets hoger... ik wilde er ook een mic aan hebben. Via iPhoneclub kwam ik uiteindelijk uit op de V-Moda Vibe Duo Nero.

Ik zat wel lang te twijfelen, want er scheen nogal eens wat kabelbreuk voor te komen bij deze (inmiddels) 119 euro kostende oordopjes.

Ik heb uiteindelijk de 2e generatie Vibe Duo gekregen (met een 45 graden hoek bij de audio jack). Ik heb ze nu ongeveer een jaar en geen kabelbreuk. Deze doppen zijn een verschil van dag en nacht met de standaard Apple doppen (ja, ook qua kleur ;))

Diepe bassen dringen diep door en laten je trommelvlies lekker vibreren, terwijl de hoge en middel tonen nog steeds goed te horen zijn. Wel even je equalizer goed afstellen.

Ook de mic doet het goed. De knop die op de mic zit heeft tevens dezelfde functies als die op de Apple dopjes.

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe doppen? Dan kan ik je deze warm aanbevelen. Ze kosten wel even wat, maar het is het zeker waard.

..... mijn Apple oordopjes? Die liggen nog nieuw in de verpakking van mijn iPhone 3G.

Timmeh_ 08-08-09 10:33

// Verplaatst naar iPhone Accessoires.

iScorpio 08-08-09 10:37

Hier lopen al verschillende topics over. Niet nodig om daar steeds maar weer een nieuwe topic voor te openen. Gewoon even de zoekoptie gebruiken ;)

Voorbeelden zoeken:
- link 1
- link 2
- link 3

Daarom nu een slotje :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:44.