Geen netwerk bereik, kun je dat uitzetten

Geen netwerk bereik, kun je dat uitzetten discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een 1.1.2. iPhone die het prima doet. Probleem wat ik thuis heb, en dat heb ik met elke telefoon tot nu toe gehad, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 January 2008, 13:28
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 65
Standaard Geen netwerk bereik, kun je dat uitzetten

Ik heb een 1.1.2. iPhone die het prima doet.

Probleem wat ik thuis heb, en dat heb ik met elke telefoon tot nu toe gehad, is dat ik weinig tot geen bereik heb in bepaalde gedeeltes van het huis.
Op zich is dat geen probleem, als ik in mijn werkkamer zit is het bereik wel goed.

Wat ik alleen wel vervelend vind is dat ik, wanneer ik de iPhone elders in huis met Wi-Fi gebruik, er soms even wel verbinding is met mijn netwerk provider (Vodafone) en soms niet.

Elke keer dat de verbinding wegvalt krijg ik het pop-up scherm dat de verbinding is verbroken en dat ik andere netwerk instelling moet kiezen. Als ik bezig ben met Wi-Fi gebeurt dat soms 4x in 10 minuten, elke keer als hij het signaal even oppakt van Vodafone en weer verliest.

Kan ik dat ergens disablen?

Bij mijn netwerk instellingen heb ik mijn provider Vodafone gekozen (niet automatisch) en verder zie ik niet ergens iets waar ik wel het netwerk zou kunnen uitzetten en tegelijkertijd Wi-Fi open kan laten.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 January 2008, 15:55
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Naar mijn weten kan dit niet. Je kunt de iPhone alleen in Flight Mode zetten, maar dan gaat Wi-Fi ook uit.

Ik heb ook dit probleem, maar dan omgekeerd. Ik heb prima bereik met Vodafone, maar heb heel onstabiel Wi-Fi internet ( Airport Extreme N router )
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #3  
Oud 5 January 2008, 16:48
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 65
Standaard

Daar was ik al bang voor. Heb zelf overigens ook Airport Extreme netwerk maar daar geen problemen mee. Wel met itunes streamen naar de Airport Express maar dat loste zich op door ander kanaal op de Extreme te kiezen. Wellicht dat dat jouw instabiliteitsprobleem ook kan oplossen?
  #4  
Oud 6 January 2008, 14:16
macjoris's schermafbeelding
» iPhone UK 8GB [FW: 1.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Locatie: bosch van de Hertog
Berichten: 73
Standaard

Waar het aan zou kunnen liggen is dat er in jou huis gebruik is gemaakt van gewapend beton, dit vormt als het waren een kooi om jou telefoon heen, waardoorheen lastig signalen komen. Dit word veel gebruikt in zogenaamde 'nieuwbouwhuizen'. Uit je verhaal op te maken woon je ook in zo'n soort huis. Hierdoor heb je last van een minder sterk signaal en blijkbaar ook Wi-Fi (hoe je dat verder oplost geen idee). Er valt met betrekking tot beter bereik volgensmij ook niks aan te doen. Succes ermee
  #5  
Oud 6 January 2008, 14:23
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 65
Standaard

Bedankt voor de reactie maar conclusie is niet juist.

Ik woon in een landelijk gebied met beperkte dekking van GSM zendmasten (is al aangekaart bij Vodafone en KPN). Zowel binnen als buiten is het signaal zeer minimaal en valt het regelmatig weg.

Dat vind ik geen probleem op zich (je raakt er aan gewend en soms zelfs wel handig als je niet altijd bereikbaar ben ) en ik verwacht ook niet dat de iPhone versterkt kan worden om signaal wel op te pikken.

Wat ik naar vind is dat ik constant de popups krijg dat GSM netwerk wegvalt terwijl ik bezig ben met de iPhone via Wi-Fi. Mijn verbinding met Wi-Fi blijft perfect (maximaal) ook buiten is dat nog erg goed maar omdat mijn GSM bereik wegvalt meldt de iPhone dat met de optie ander netwerk te kiezen en dat constant onderdrukken van die pop-up is vervelend.
  #6  
Oud 6 January 2008, 15:48
ironmanixs's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Locatie: Veldhoven
Berichten: 282
Stuur een bericht via Instant Messenger naar ironmanixs Stuur een bericht via MSN naar ironmanixs
Standaard

Kan je de exacte engelse melding tekst eens posten, die je krijgt wanneer je GSM dekking is verdwenen ?

Dan check ik de plists effe, ik heb het volgens mij wel ergens zien staan...
maar weet dat niet 100% zeker meer...
__________________
  #7  
Oud 6 January 2008, 22:00
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Berichten: 65
Standaard

De tekst is:
Network Lost
Your selected network is no longer
available. You can choose a new
network in the Phone settings.
Dismiss Settings

Overigens heb ik als workaround bij instellingen netwerk nu automatic geselecteerd, daarmee is de popup ook weggebleven
  #8  
Oud 7 January 2008, 11:49
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Locatie: Landgraaf
Berichten: 88
Standaard

Een andere oplossing zou kunnen zijn: een repeater inststalleren die het bereik binnenshuis versterkt.

Op deze site staat meer infomatie. Echter is dit voorbeeld extreem duur. Misschien zijn er nog goedkopere systemen in de omloop.

www.gsmrepeater.nl | Booster | Versterker | GSM Repeater | GSM | Slecht bereik | GSM ontvangst
__________________
8GB iPhone US, 16GB iPhone 3G Black,32GB iPhone 4 Black, 16GB iPhone 4S White, iPad 1 32GB Wi-Fi, iPad 2 64GB White Wi-Fi
  #9  
Oud 30 January 2008, 15:16
truckdiver's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 October 2007
Locatie: Arendonk
Berichten: 2.614
Stuur een bericht via Instant Messenger naar truckdiver Stuur een bericht via MSN naar truckdiver Stuur een bericht via Skype™ naar truckdiver Send a message via twitter to truckdiver
Standaard

waar zie je in voorkeuren bij netwerk waar je welke provider kunt kiezen?
zie er hier niets vanopgelost

Laatst gewijzigd door truckdiver; 30 January 2008 om 15:23.
 


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
'Geen netwerk beschikbaar' uitzetten? Doblie T-Mobile 2 13 January 2011 15:01
Problemen met 3G netwerk (geen bereik) gunneh KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 1 31 December 2010 02:46
iPhone synchroniseert ongewild automatisch met iTunes. Hoe kun je dat tegenhouden? Buis iTunes 3 20 September 2010 14:36
batterijstatus in % waar kun je dat instellen? DLOD Archief 1 3 August 2010 20:26
iPhone: Iphone 3Gs na Jailbreak geen bereik/netwerk johngossen Jailbreak 3 1 September 2009 15:35

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:29.