//

Verbruik mobiele netwerk stijgt, zonder EDGE/3G

Verbruik mobiele netwerk stijgt, zonder EDGE/3G discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey, Ik heb telfort als provider, al best lang. Sinds ik deze maand een rekening van 6 euro duurder in mijn SMS inbox zag vallen, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22-11-09, 20:06
Lorsk8's schermafbeelding
Lorsk8 Lorsk8 is offline
• iOS 2.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 160
Standaard Verbruik mobiele netwerk stijgt, zonder EDGE/3G

Hey,

Ik heb telfort als provider, al best lang. Sinds ik deze maand een rekening van 6 euro duurder in mijn SMS inbox zag vallen, zit ik toch te twijfelen om als mijn abbo is verlopen naar een andere provider over te stappen. Ik heb met bossprefs EDGE uitgeschakeld, maar als ik bv. op Wi-fi zit te surfen, komt er steeds kb's bij, bij mobiel datanetwerk (bij gebruik). Ik heb hem 2 dagen geleden gereset, en er staat nu weer dat ik 700kb en 500 verstuurd heb, terwijl ik niet eens op Wi-fi oid heb gezeten! Ik begrijp dit niet echt, aangezien EDGE is uitgeschakeld en ik niks doe met mijn iPhone.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, ik ga morgen iig Telfort bellen.
Lorenzo
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22-11-09, 20:21
De Generaal's schermafbeelding
De Generaal De Generaal is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 4.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Wat ik dus ook heb is dat wanneer EDGE en 3G uitstaan en je enkel via Wi-Fi surft, er kb's bijkomen inderdaad. Daar moet je, wanneer je geen iPhone abo (internet) hebt, voor betalen. Nogal irritant..

Zou ook wel eens willen weten waar dit aan ligt dus en hoe je dit kunt tegengaan.
  #3  
Oud 22-11-09, 21:05
FrisoP FrisoP is offline
• iOS 3.0.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2009
Berichten: 41
Standaard Verbruik mobiele netwerk stijgt.

Beste Forumleden,

Na de zoekfunctie te hebben gebruikt heb ik niks kunnen vinden over dit onderwerp. Mocht het zo zijn dat er al een ander topic voor is, dan zal ik deze zo snel mogelijk weer verwijderen.

Ik heb ongeveer 2 weken geleden een Iphone 2G gekocht. En ben er natuurlijk heel erg blij mee! Ik internet over de Wi-Fi verbinding wat heerlijk gaat. Ik gebruik verder nooit GPRS/Edge. Deze heb ik ook uit gezet via Bossprefs. Als ik bv Safari open geeft hij ook netjes aan dat hij heen verbinding heeft. Alles duid er dus op dat er ook echt nooit of te nimmer een GPRS verbinding kan ontstaan. Toch is in de 2 weken dat ik de telefoon heb het verbruik van mijn mobiel netwerk gestegen met ongeveer 1.2 MB ontvangst en 882 kb verstuurd. Ik snap niet hoe dit kan. Maakt hij toch onbewust verbinding met het GPRS netwerk? Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat er precies gebeurt.

Groetjes.

Edit:

Zie net dat mijn telefoon rekening 4 euro hoger ligt dan normaal. Geen ramp dus (pfoeh) toch zou ik graag ook die euro's besparen.

Laatst gewijzigd door FrisoP; 22-11-09 om 21:20.
  #4  
Oud 22-11-09, 21:29
De Generaal's schermafbeelding
De Generaal De Generaal is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 4.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Berichten: 1.804
Standaard

// Samengevoegd en topictitel aangepast

Off-topic
Toevallig genoeg vandaag dus nog een topic over gemaakt .

  #5  
Oud 22-11-09, 21:33
FrisoP FrisoP is offline
• iOS 3.0.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2009
Berichten: 41
Standaard

Oke dat is prima. Heb dat niet gezien, sorry.

Het lijkt me uit de andere 2 berichten zinvol om de volgende vraag hierbij te voegen.

Is het uberhaupt mogelijk dat je voor een Wi-Fi verbinding geld moet betalen? Aangezien de verbruik meter stijgt terwijl je alleen Wi-Fi gebruikt.

Ik heb Telfort ook gebeld. Zei stonden mij zo belachelijk te woord dat ik er echt helemaal niets aan heb gehad. Ik hoop dat jij een wat aardigere mevrouw aan de lijn krijgt haha, bij mij was het helemaal niks igg.

Laatst gewijzigd door FrisoP; 22-11-09 om 21:35.
  #6  
Oud 23-11-09, 16:45
Lorsk8's schermafbeelding
Lorsk8 Lorsk8 is offline
• iOS 2.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 160
Standaard

Ik heb net gebeld, en ze zeiden dat ze me niet konden helpen omdat Telfort geen iPhones levert.. Ook konden ze het niet blokkeren omdat er geen databundel is afgesloten.
  #7  
Oud 23-11-09, 16:49
FrisoP FrisoP is offline
• iOS 3.0.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Nov 2009
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lorsk8 Bekijk bericht
Ik heb net gebeld, en ze zeiden dat ze me niet konden helpen omdat Telfort geen iPhones levert.. Ook konden ze het niet blokkeren omdat er geen databundel is afgesloten.
Dat zeiden ze zo ook ongeveer tegen mij. Maar met een wat andere toon.
Ik werd verwezen naar Apple. Die hier denk ik ook niks aan kunnen doen. Ik hoop dat het forum wat duidelijkheid kan brengen.

Kost Wi-fi geld als je er gebruik van maakt op je Iphone.
  #8  
Oud 23-11-09, 18:02
Nicky75's schermafbeelding
Nicky75 Nicky75 is offline
• iOS 8.3
• 8.3
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Oct 2009
Locatie: Brabant....
Berichten: 232
Stuur een bericht via MSN naar Nicky75
Standaard

Volgens mij kost Wi-Fi geen geld op je Iphone,op geen enkel apparaat by the way.
Jij (of degene van wie het internet is) betaalt een maandelijks bedrag aan je internetprovider en that's it....
__________________
Standin' my ground
  #9  
Oud 23-11-09, 19:07
Lorsk8's schermafbeelding
Lorsk8 Lorsk8 is offline
• iOS 2.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 160
Standaard

Wi-Fi kost sowieso geen geld, ik heb mijn iPhone al bijna twee jaar en nog NOOIT geld betaald voor het surfen op Wi-Fi. Tot nu dus, volgens mij pakt hij als ik aan het surfen ben een kleine verbinding mee vanaf het mobiele datanetwerk, waar je dus voor moet betalen.
  #10  
Oud 25-11-09, 17:16
Lorsk8's schermafbeelding
Lorsk8 Lorsk8 is offline
• iOS 2.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 160
Standaard

Heeft iemand toevallig een oplossing, want er zijn WEER kb's bijgekomen
  #11  
Oud 25-11-09, 17:18
WDS001's schermafbeelding
WDS001 WDS001 is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 9.0.2
• 9.0.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.493
Standaard

Heb je ook 3G uitgeschakeld met SbSettings?
  #12  
Oud 25-11-09, 17:50
OiP's schermafbeelding
OiP OiP is offline
• iOS 5.1
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Apr 2009
Locatie: Brugge
Berichten: 257
Standaard

Ook dataroaming kan uitgeschakeld worden. (als het dat is)
  #13  
Oud 25-11-09, 23:03
Lorsk8's schermafbeelding
Lorsk8 Lorsk8 is offline
• iOS 2.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 160
Standaard

Ik heb het al opgelost, EDGE was ineens weer aangesprongen bij Bossprefs :S.
  #14  
Oud 25-11-09, 23:11
Michel15's schermafbeelding
Michel15 Michel15 is offline
iPhone(club) Guru
• iOS 7.0.3
• 7.0.4
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Aug 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Dan kan deze op slot.

Goed kijken naar je instellingen dus
__________________

 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Tethering verbruik zonder er ooit gebruik van gemaakt te hebben????? DaveD30 iPhone algemeen 2 23-03-11 13:39
verbruik mobiele data SuperDidi Wi-Fi 1 29-11-10 01:14
zonder instellingen toch data verbruik ? wvg Archief 1 25-02-10 15:59
gemiddeld verbruik edge DeCe iPhone algemeen 9 21-09-08 16:30
Edge netwerk gegevens: hoe hoog is jouw verbruik mwagena Chat en geruchten 3 06-05-08 10:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:04.