Wifi werkt alleen thuis...?

Wifi werkt alleen thuis...? discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Heb echt al alles geprobeerd wat ik op het net kon vinden maar niets wil helpen. 1.1.2 met Turbosim Thuis wifi over de Airport Extreme ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 20-01-08, 17:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 8
Standaard Wi-Fi werkt alleen thuis...?

Heb echt al alles geprobeerd wat ik op het net kon vinden maar niets wil helpen.

1.1.2 met Turbosim

Thuis Wi-Fi over de Airport Extreme werkt perfect en connect automatisch.
"On the road" probeerde ik al meermaals in te loggen op ιιn van de open verbindingen. (die waar geen slotje bijstaat) Maar nooit kan er verbinding gemaakt worden.
Beginscherm geeft aan dat de iPhone aan de Wi-Fi hangt met full ontvangst maar Safari zegt de verbinding niet te kunnen maken omdat de server onvindbaar is. Ook mail werkt dan niet.

Netwerk resetten, rebooten, netwerk vergeten en terug connecteren...; Alles al geprobeerd.

Hoe kan dit nu eigenlijk.
Met mijn MacBook die ook met Airport Wi-Fi werkt kan dat "on the road" wel gewoon connecten met andere netwerken.

Met dank voor de oplossing!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21-01-08, 19:05
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 8
Standaard

No Clues?

thx
  #3  
Oud 21-01-08, 21:47
Vonny's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Goud) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Bornem
Berichten: 140
Stuur een bericht via MSN naar Vonny
Standaard

heeft mss iets te maken met dynamic IP?
wat bedoel je juist?
  #4  
Oud 21-01-08, 22:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 8
Standaard

Hi,

Dank voor het antwoord. Maareu... wat bedoel jij juist?

Ik bedoel dus dat ik met Wi-Fi thuis wel kan surfen over Safari. Het probleem is dat het me op andere netwerken, ook al zijn die open en vrij toegankelijk, niet lukt om internet te gebruiken. Alhoewel het Airport-ikoontje op de iPhone volle ontvangst aangeeft.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vonny Bekijk bericht
heeft mss iets te maken met dynamic IP?
wat bedoel je juist?
  #5  
Oud 22-01-08, 08:55
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» MacOS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 22
Standaard

Wat zou kunnen is dat de acces-points waarop jij in wil loggen "MAC control" aan hebben staan. Zo heb ik mijn thuis netwerk ook beveiligd. Je ziet dan inderdaad geen slotje voor het netwerk staan, en het lijkt dus een open verbinding.... maar dat is het niet. Je kan er inderdaad ook mee connecten, maar je hebt niet echt verbinding.
Je vertrouwde apparaten moet je zelf toegang geven op je router.

Overigens heeft ieder netwerk apparaat een "MAC adres", deze kan je op je iPhone vinden onder: Instellingen - algemeen - Info - Wi-Fi-adres.
  #6  
Oud 22-01-08, 09:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 8
Standaard

Hi,

Bedankt voor je antwoord.
Bedoel je dan dat ik telkens tevergeefs probeerde te connecteren op een netwerk dat open lijkt maar dat niet is?
Ik zal nog dan nog eens proberen en hopen een netwerk tegen te komen dat echt open is.
Wat is het voor- of nadeel om met MAC adres te beveiligen zoals jij deed en hoe werkt dat dan?


thx
  #7  
Oud 23-01-08, 00:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: Mechelen
Berichten: 8
Standaard Thx OPGELOST

Hi,

Daarstraks kon ik buitenshuis wel op een open netwerk. Zal dus waarschijnlijk idd. een "onzichtbare" beveiliging geweest zijn en dat bij toeval ettelijke pogingen na elkaar.

mvg
 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Een tip voor mensen met lan thuis: Internetten op iPod zonder Wi-Fi thuis DeathSpace Wi-Fi 0 20-05-10 19:57
Wi-Fi werkt alleen voor de iPhone niet meer Red-Hat Wi-Fi 13 27-09-09 21:21
Wi-Fi Thuis werkt niet op mijn Iphone maar wel op die van vriend deaapdaar Wi-Fi 0 20-05-09 18:06
Wi-Fi werkt overal behalve thuis pieter0000 Wi-Fi 11 05-02-09 18:22
exchange werkt alleen op TMO netwerk en niet op Wi-Fi blondie213 Wi-Fi 11 23-10-08 22:32

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:25.