iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Archief (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/)
-   -   Update verhelpt problemen iPhone niet (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/64467-update-verhelpt-problemen-iphone-niet.html)

DertKesh 15-07-10 18:55

Update verhelpt problemen iPhone niet
 
In een vergeefse poging om de negatieve berichtenstroom rond de ontvangstproblemen van de iPhone 4 te stoppen, heeft Apple een bčta van iOS 4.1 vrijgegeven. Die zou de ontvangstproblemen moeten verhelpen.


Hoewel voor velen vaststaat dat de problemen met de antenne van de jongste iPhone veroorzaakt worden door een fout in het design, probeert Apple met een softwarematige oplossing het tij te keren. De iOS 4.1-bčta, die nu beschikbaar is voor ontwikkelaars, moet beterschap bieden.

Geen verandering
Verschillende bronnen melden echter dat ze geen verandering opmerken. Bij onze collega’s van CNet lijkt het probleem zelfs verergerd. Waar bij iOS 4 het signaal wegvalt als ze de twee delen van de antenne overbruggen bij nul blokjes, gebeurt dat in de eerste tests onder iOS 4.1 al bij twee blokjes.

Apple meldde echter eerder al dat er een fout zit in het algoritme dat de signaalsterkte moet berekenen. Hierdoor zou het aantal vertoonde blokjes niet overeenkomen met de werkelijke sterkte. De nieuwe update zou dit moeten oplossen.

iOS 4.0.1
Volgens iPhoneclub.nl zal Apple vanavond de kleinere update 4.0.1 beschikbaar stellen. Deze bevat wel de algoritme-aanpassing maar niet de overige aanpassingen, waardoor iOS 4.1 nog in bčtafase verkeert.

ButcherJF 15-07-10 19:31

Apple heeft al eens eerder een software-truc uitgehaald om het bereik beter te laten lijken. Het is ook vrij simpel om in een nieuwe firmware vijf blokjes weer te geven waar dat er in de oude maar drie waren. Die blokjes zeggen dan maar weinig meer over het werkelijke bereik...

boukej 16-07-10 09:36

heb de iphone 4, en hier thuis volle bak 3g bereik terwijl ik hiervoor met de 3gs op de hoek van de straat moest gaan staan. zojuist update nar 4.0.1 en bijna geen verschil: nog altijd vol of bijna vol bereik op 3g. dit verandert niet bij vastpakken op welke manier dan ook. ook wanneer ik 3g volledig uitzet, hier thuis volle bak bereik en geen problemen bij vasthouden. (UK-versie 27 juni)

ButcherJF 16-07-10 22:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF (Bericht 490183)
Apple heeft al eens eerder een software-truc uitgehaald om het bereik beter te laten lijken. Het is ook vrij simpel om in een nieuwe firmware vijf blokjes weer te geven waar dat er in de oude maar drie waren. Die blokjes zeggen dan maar weinig meer over het werkelijke bereik...

Om hier nog even op terug te komen: firmware 2.1 had in september 2008 ook al een aanpassing van de weergave van de signaalsterkte: klik.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:37.