De iPhone Virginize methode

De iPhone Virginize methode discussie in Unlock [archief] forum; ( verdwijnt na registratie ) Na het installeren van de applicate KATE heb ik een probleem wat ik niet meer kan oplossen. Zie: http://www.iphoneclub.nl/forum/f28/i...ch-slider.html Het laatste redmiddel is om de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief > Unlock [archief]
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 18 May 2008, 11:18
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Question De iPhone Virginize methode

Na het installeren van de applicate KATE heb ik een probleem wat ik niet meer kan oplossen.

Zie: https://forum.iculture.nl/f28/i...ch-slider.html

Het laatste redmiddel is om de telefoon in de orginele staat terug te brengen (Virginizen). Ik heb al in de handleiding op dit forum gekeken maar kom er niet helemaal uit en heb het idee dat dit alleen voor de eerste iPhones van toepassing is.

De telefoon is van week 45. Dus oorspronkelijk met 1.1.3 en bootloader 4.6 en (neem ik aan) de nieuwste baseband versie.

Is er een manier waarbij alle settings in de firmware, bootloader, baseband, etc worden overschreven naar de oorspronkelijke staat? Dus ook de aanpassingen die KATE heeft gedaan en die schijnbaar NIET worden gewist door het uitvoeren van een een herstel (iTunes) en het opnieuw jailbreaken, activeren (Liberty+) en unlocken (bootneuter)?

Kortom; Hoe breng ik mijn iPhone terug in de 'fabrieks-af' staat?

Alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 18 May 2008, 11:35
» iPhone NL 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 May 2008
Locatie: Capelle aan den IJssel
Berichten: 11
Standaard

Download een programma op je computer, die je iphone in zijn recovery menu opstart. Wanneer hij in zijn recovery menu zit, gaje naar itunes, met de usb kabel aangekoppeld, en klik je op herstellen! nu wordt hij automatisch herstelt naar de nieuwste originele firmware!
  #3  
Oud 18 May 2008, 11:49
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Ja, herstellen via iTunes had ik al gedaan uiteraard. Mocht niks baten...
  #4  
Oud 18 May 2008, 14:34
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.420
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Krijg je een fout melding mss??

Virginize heb je eigenlijk al niet meer nodig.
Door een restore staat alles trug standaard, tenzij je Winpwn gebruikt lol.

K raad je aan je iphone te Pwnen, een custom-firmware te maken en die erop te zetten.
Als alle gekke en mogelijke oplossingen niet helpen, kan t nog altijd zijn, dat je met een hardware probleem zit.
__________________
PM functie overhit. Gelieve alleen serieuze probleem gevallen via PM.
Going from iphone extreme mod to Motorola Photon Q 4G LTE with simcard mod and lots more.
  #5  
Oud 18 May 2008, 16:39
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Ja, daar zeg je wat. Na KATE heb ik de iPhone ook ge-winpwn-ed. Kan dus best zijn dat daar het probleem in zit.

Hoe bouw ik met Winpwn een orginele Firmware+bootloader+baseband? Heeft iemand zijn custom winpwn build al ergens op internet gezet, zoals op www.piratebay.org?
  #6  
Oud 18 May 2008, 16:41
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Eerst met iliberty+ de payload erase baseband installeren.
Daarna restoren naar firmware 1.0.2 in DFU mode
Daarna weer naar 1.1.4

Daarna jailbreaken e.d. hoe je wilt en geen kate gebruiken
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #7  
Oud 18 May 2008, 16:57
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

@ArB:

Kan ik in n keer upgraden (via iTunes met shft-ctrl-Herstellen) van 1.02 naar 1.1.4?
  #8  
Oud 18 May 2008, 17:34
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henkos Bekijk bericht
@ArB:

Kan ik in n keer upgraden (via iTunes met shft-ctrl-Herstellen) van 1.02 naar 1.1.4?
Nee
eerst moet je de baseband wissen
daarna moet hij in DFU modus
dan kun je pas restoren
  #9  
Oud 18 May 2008, 17:52
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Ja, bedankt, dat begreep ik al.

Maa, indien (na baseband delete en DFU mode) de iPhone is gerestored naar 1.02, kan ik dan via iTunes in n keer 'herstellen' naar 1.1.4?
  #10  
Oud 18 May 2008, 17:53
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

jahoor dat is geen probleem. Je hoeft 1.0.2 ook niet perse te jailbreaken. Gewoon weer restoren naar 1.1.4
  #11  
Oud 18 May 2008, 18:03
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Helaas....

Net (na delete baseband) in DFU mode gedowngrade naar 1.02.

Ik krijg dan de melding 'Activate iPhone' met de melding 'incorrect sim.. etc.' en daaronder de slider.

De slider doet het dan nog wel. Als ik naar rechts slide, krijg ik het 'dial emergency keypad'.

Zet ik de iPhone nu echter in 'Sleep' (uit knop) en wacht vervolgens 2 minuten, dan doet de slider het niet meer op het moment dat ik een Wake doe (aan knop). Pas na het weer achter elkaar drukken van sleep/wake (uit/aan) doet de slider het weer.

Laat ik de iPhone daarna weer 2 minuten in Sleep mode staan, heb ik weer het zelfde probleem.

Probleem doet zich dus ook al voor op 1.02.

Ben nog niet overtuigd dat dit een hardware probleem is. Knopjes doen het immers gewoon, lijkt mij toch meer een probleem in de bootloader??

Oorzaak is of KATE of WinPwn.

Iemand nog een idee??
  #12  
Oud 18 May 2008, 18:10
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Je kunt proberen of de fakeblank bootloader werkt op jouw iphone.
Dan moet je wel weer naar 114 in restore mode
daarna via iliberty de payload fakeblank 3.9 downloaden en daarna selecteren + unlock + jailbreak + activatie + installer (ook payload)
  #13  
Oud 18 May 2008, 18:15
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Fakeblank 3.9 had ik al draaien...

heb overigens alle combinaties van bootloaders 3.9 en 4.6 en baseband versies al geprobeerd...

Ik denk dat WinPwn ergens een patch heeft gedaan. iTunes overwrite deze immers niet omdat je na WinPwn gewoon via iTunes de Custom firmware install kunt doen... toch?

Wat ik zoek is een WinPwn customized firmware (1.1.4) die enkel geunlocked, gejailbreaked en geactiveerd is en bewezen werkt op andere iphones.

Heeft deze iemand? Bijvoorbeeld op rapidshare??
  #14  
Oud 18 May 2008, 18:17
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Helaas mogen links naar custum files niet en zullen deze verwijderd worden. Maar ik stuur je wel even een pm
En nadat je een orginele firmware hebt gerestored dan is alle pwnage er weer vanaf hoor.
  #15  
Oud 18 May 2008, 18:18
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Thanks!
  #16  
Oud 18 May 2008, 19:21
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Nog steeds geen oplossing...

Ben er inmiddels wel achter dat er een configuratiefile is voor de PowerUp gedragingen van de iPhone.

Kan iemand de inhoud van de volgende file hier copy en pasten (te vinden met FTP op de iPhone):

Directory: /System/Library/SystemConfiguration/PowerManagement.bundle/
File: com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist

Ik vrees namelijk dat KATE deze file heeft aangepast en dat de firmware deze file niet hersteld/overschrijft.....?

Alvast bedankt!
  #17  
Oud 18 May 2008, 21:02
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.420
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Die map wat je weergeeft zou die na een restore toch moeten herstellen, want hij word er nieuw ingezet, deze map zit gewoon in je firmware.
  #18  
Oud 18 May 2008, 21:05
» iPhone NL 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 30
Standaard

Kan iemand svp de inhoud van die file posten? 't heel simpel

1) De iphonebrowser vind je hier: http://iphonebrowser.googlecode.com/...rowser.1.4.exe

2) Installeer en run

3) Ga naar directory /System/Library/SystemConfiguration/PowerManagement.bundle/

4) Klik de file com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist

5) Copy en Paste de inhoud hier in deze topic OF save als een file en stuur mij deze aub per PM.

Bedankt!
  #19  
Oud 18 May 2008, 21:50
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.420
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

ik zou ze wel hier willen posten ma iphone is net gecrashed, even restoren en opnieuw beginnen lol.
  #20  
Oud 18 May 2008, 22:04
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Die van mij dus ook

Verwijder het bestand anders en restore hem. Dan moet de orginele er echt staan.
 


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
3G simlockvrij - spaanse methode (METHODE WERKT NIET) psholkamp Archief 17 29 March 2009 15:57
Virginize Spree Wiki - Begrippen 13 12 June 2008 21:36
Handleidingen:Virginize (OS X) Spree Wiki - Handleidingen (Archief) 1 22 January 2008 02:53
iPhone virginize en unlock berommen Unlock [archief] 29 8 November 2007 10:27
Virginize je iPhone (niet van Dev Team) mwagena Archief 17 25 October 2007 23:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:54.