iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock [archief] (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/f82/unlock-archief/)
-   -   Bereik Iphone blijft ronduit belabberd (https://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/f82/unlock-archief/13666-bereik-iphone-blijft-ronduit-belabberd.html)

kaspar 29-05-08 20:16

GSM-bereik Iphone blijft ronduit belabberd
 
Best Iphoneclub,
bij deze toch maar een nieuwe topic want ik snap er nu helemaal niets meer van. Ik heb 2 weken geleden in NY een IPHone(16gb) gekocht en thuis gejailbreaked en unlocked met ZIPhone3.0("do it all"-optie). Alles werkte; Wi-Fi/locate-me etc. behalve het bereik(GSM-signaal) bleef uitermate slecht. In de trein, op werk en thuis heb ik steevast het "No service"-bericht linksboven. Heb ik af en toe een paar strepen en probeer ik te bellen dan hapert de connectie al snel.
Ik ben er al een paar dagen flink mee aan de slag (gebootneutert naar 4.6_M3S2, + alle overige combi's). Geprobeert de firmware te restoren/downgraden(van 1.1.3 naar lager) lukt niet. Dan geeft Itunes een error. Ook winpwn(heb pc) wil geen oudere firmwarebestanden installen. Heb hem al een flink aantal keren volledig hersteld naar 1.1.4
De SIM is opnieuw aangevraagd en van T-mobile. Het abonnement is dan wel van 2002 maar als ik de simmetjes van mijn collega's in mn Iphone probeer(die allemaal steengoed bereik hebben met hun oude toestellen) dan blijft hij ook op "no service ". Zelf mn stokoude nokia geeft hier 4 streepjes.
Ik belde uit eindelijk de klantenservice van Tmobile maar de persoon aan de lijn vertelde(met merkbaar plezier in zijn stem:mad:) dat ik mijn oude telefoon moest blijven gebruiken.
Weet iemand raad? Bij voorbaat zeeer veel dank. Anders zie ik genoodzaakt het ding maar te verkopen want zo heb ik er niet veel aan(ondanks de mooie ipodtouchfunctionaliteit & Wi-Fi, etc.).
Oja de spec's:
Iphone model 1,1
Model Number MB384LL/A

(huidige)baseband:
Modem firmware 04.04.05_G
EEPROM version 208
EEprom revision 1
Bootloader version 3.9_M3S2
volgens het serienummer stamt hij uit productieweek 19

hellboysz 30-05-08 00:49

zie zoeken. En dan "GEEN BEREIK" intikken suc6 :)

slotje a.u.b.

iMario 30-05-08 01:14

voortaan beter geen ZiPhone gebruiken;)
beter gebruik je iLiberty of Pwnage

kaspar 01-06-08 23:35

Bedankt voor de tips. Ik heb nu inmiddels zo'n beetje alle fora doorgespit en alle pc-mogelijkheden(winpwn/ziphone) uitgeprobeerd maar het bereik blijft onveranderd slecht en ik baal onveranderd stevig.. Heb het er eerlijk gezegd een beetje mee gehad nu dus ik laat het maar eens een poosje rusten. Binnenkort ga ik iemand met een mac opzoeken en het met zijn/haar programmatuur proberen.
Ik zal de oplossing posten zodra die gevonden is...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:42.