IPSF Style 1.1.3 (3.9) unlock by Geohot

IPSF Style 1.1.3 (3.9) unlock by Geohot discussie in Unlock [archief] forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door MacFly De aanhouder wint..... en na een reboot werkt het niet meer ik denk dat ik anysim maar ga draaien, of ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief > Unlock [archief]
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #101  
Oud 6 February 2008, 23:00
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MacFly Bekijk bericht
De aanhouder wint.....
en na een reboot werkt het niet meer
ik denk dat ik anysim maar ga draaien, of mag dat niet
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #102  
Oud 6 February 2008, 23:14
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
en na een reboot werkt het niet meer
ik denk dat ik anysim maar ga draaien, of mag dat niet
Krijg je geen signaal of een andere foutmelding? Of je anysim kan draaien op een IPSF baseband? mmm.... ik zou het eerlijk gezegd niet weten, ik kan er zo snel niet echt iets over vinden....ook niet op hackint0sh

Kon je voor je reboot wel bellen en je Wi-Fi gebruiken?
  #103  
Oud 6 February 2008, 23:25
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Wi-Fi werkt prima, het lijkt wel dat signal.sh niet werkt
als ik handmatig de volgende regels uitvoer vind hij wel de provider.

/bin/launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
/Applications/Signal.app/igsm -u
CO=`/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\"`
/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\"
CT=`/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",2`
/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",2
/Applications/Signal.app/igsm -l
/bin/launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
  #104  
Oud 6 February 2008, 23:38
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Wi-Fi werkt prima, het lijkt wel dat signal.sh niet werkt
als ik handmatig de volgende regels uitvoer vind hij wel de provider.

/bin/launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
/Applications/Signal.app/igsm -u
CO=`/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\"`
/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\"
CT=`/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",2`
/Applications/Signal.app/igsm -c AT+CLCK=\"PN\",2
/Applications/Signal.app/igsm -l
/bin/launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
Welke versie van signal.app heb je? Er zijn blijkbaar verschillende versies in omloop. Als je de map signal.app opent zie je dan een commando "sendmodem"? Met deze versie (=versie 5 AFAIK) zijn er minder problemen omdat voor het sendmodem commando kan uitgevoerd worden zonder dat het commcenter is opgestart.

EDIT: hieronder de laatste versie van signal.sh :
Code:
#!/bin/sh
CO=`/Applications/Signal.app/sendmodem "AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\""`
if echo $CO | grep ERROR > /dev/null
then
	sleep 3
	/Applications/Signal.app/sendmodem "AT+CLCK=\"PN\",0,\"00000000\""
fi

CT=`/Applications/Signal.app/sendmodem "AT+CLCK=\"PN\",2"`
if echo $CT | grep ERROR > /dev/null
then
	sleep 3
	/Applications/Signal.app/sendmodem "AT+CLCK=\"PN\",2"
fi
exit 1

Laatst gewijzigd door MacFly; 6 February 2008 om 23:43.
  #105  
Oud 6 February 2008, 23:43
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Ik heb de signal.app gedownload van de link die vanmiddag was gepost.
De zip file heet:
ipsftool-1.1.3-3.9_ONLY_-try5

edit:
deze signal.sh heb ik ook
  #106  
Oud 6 February 2008, 23:51
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Ik heb de signal.app gedownload van de link die vanmiddag was gepost.
De zip file heet:
ipsftool-1.1.3-3.9_ONLY_-try5

edit:
deze signal.sh heb ik ook
oke dat is dan al ok. Ik veronderstel dat je permissies ook goed zijn ingesteld.
Heb je toevallig voor de update je commcenter manueel platgelegd? (unload -w) Uit je vorige posts kan ik opmaken dat het pas werkt als je je commcenter manueel opstart (load -w), dit is namelijk iets wat signal.app niet doet. (zie signal.sh)....mmm ....Na een reboot: staat je commcenter dan aan of uit?(gemakkelijk te zien mbv Uictl)
EDIT: typo
  #107  
Oud 7 February 2008, 00:01
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Uictl krijg ik er niet meer op ik krijg main script execution failed
  #108  
Oud 7 February 2008, 00:43
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Ok, het volgende:

- Na het draaien van de edge uitschakeling van Bossprefs (laatste versie 1.53) werkt de telefoon niet meer, dit kan alleen verholpen worden door hem uit en aan te zetten !

- Ik heb een aangepaste signal.sh gemaakt die bij mij wel goed werkt. Het leek namelijk dat hij de orginele signal.sh te snel uitvoerde ofzo.

-Nu werkt het wel goed i.i.g.

Ook bedankt voor de support MacFly
  #109  
Oud 7 February 2008, 00:56
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

graag gedaan
  #110  
Oud 7 February 2008, 01:24
mwagena's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Locatie: Groningen
Berichten: 260
Stuur een bericht via MSN naar mwagena
Standaard

Macfly, heb jij een idee waarom edge en Wi-Fi niet meer werken na de ipsf hack?
ik kan niets er over vinden...
  #111  
Oud 7 February 2008, 01:39
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Die zou ook gewoon moeten werken want ik heb na deze hack geen problemen. Heb je netwerk settings al eens gereset?
  #112  
Oud 7 February 2008, 01:43
mwagena's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 September 2007
Locatie: Groningen
Berichten: 260
Stuur een bericht via MSN naar mwagena
Standaard

hmm nee dat werkt niet..
edge icon blijft staan en als ik poging doe installer of safari te starten krijg ik melding dat edge niet werkt.
Wi-Fi doet gewoonweg niets...
  #113  
Oud 7 February 2008, 09:26
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Edge werkte hier juist wel, terwijl ik dat niet wilde.
Ik heb een abbo van KPN zonder data dus ik wilde hem uit hebben.
Dat probleem is inmiddels opgelost.
Wi-Fi werkte in een keer prima eigenlijk.

Ik ben voor de lol aan het downgraden en virginizen op 1.1.1 om te kijken of alles in 1 keer werkt.
  #114  
Oud 7 February 2008, 09:41
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

@ArB
Jij kan je iPhone ook geen twee minuten gerust laten h....
Maar wel leuk om te weten of het inderdaad werkt....

Waarom EDGE niet werkt bij mwagena....vind ik heel raar....
  #115  
Oud 7 February 2008, 09:49
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

@Macfly nee klopt

Ik heb net ASvirgin113 gedraaid van sendowski.de en ik ben een restore naar 1.1.2 aan het doen nu.
  #116  
Oud 7 February 2008, 10:16
» iPhone US 16GB
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2008
Berichten: 4
Standaard

als ik dit goed begrijp is het dus mogelijk om een iphone met fw 1.1.3 te unlocken en kan je je eigen simkaart erin doen. en het werk dan nog volledig. dat zou mooi zijn!
ik zit namelijk te twijfelen.
mijn oom gaat over 1.5 week naar de VS en wil wel een iphone voor me meenemen, maar dat zal er dus wel een zijn met firmware 1.1.3. Ik wil er namelijk zeker van zijn, dat ik de iphone kan unlocken en mijn eigen provider kan gebruiken. en dat is bij 1.1.3 nog een beetje in ontwikkeling..

zouden jullie mij van mijn twijfels af kunnen helpen? is 1.1.3 al veilig te unlocken? (mijn oom gaat daarna over 4 weken nog wel een keer naar Amerika, maargoed, als het ook volgende week kan heb ik dat natuurlijk liever!)

alvast bedankt!

Laatst gewijzigd door sjoerdje; 7 February 2008 om 10:18. Reden: ik drukte perongeluk op tab!
  #117  
Oud 7 February 2008, 10:21
MacFly's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 183
Standaard

@mwagena:

Het enige dat ik heb gevonden over het edge en Wi-Fi-verhaal is dat er waarschijnlijk iets niet helemaal correct is gegaan. (ik blijf zoeken....)

Als oplossing wordt er aangeraden om :
1) te restoren in iTunes: (als je unlock wel goed is gegaan blijft deze ook behouden, maar wel weer veel extra werk om terug naar 1.1.3 te gaan)

2) via de terminal je baseband opnieuw te flashen mbv bbupdater.

bron: Unlock the iPhone - the simple tutorial!
hackint0sh.org
  #118  
Oud 7 February 2008, 10:25
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Je kunt ook je baseband flashen via iclarified.com
dit kan zelfs in airplane modus in 1.1.3
misschien is dat een idee ?
daarna alles resetten ?
  #119  
Oud 7 February 2008, 10:34
» iPhone US 16GB
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2008
Berichten: 4
Standaard

het is dus wel veilig? ik heb hier echt niet zo veel verstand van, maar wil het wel doen als er een goede handleiding aanwezig is.
ik kan de iphone dus gewoon volgende week gerust halen?
  #120  
Oud 7 February 2008, 10:35
» iPhone US 16GB
» Windows
 
Geregistreerd: 6 February 2008
Berichten: 4
Standaard

en dan zou ik graag mijn oude simkaart (Telfort prepay) willen gebruiken, of kan dat niet?
 


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
4.6 geohot unlock icam0 Archief 1 4 April 2008 20:34
IPSF unlock op 1.0.2 upgraden naar 1.1.1 mnidhk Unlock [archief] 6 10 January 2008 12:51
IPSF Unlock Virginizen Fab1Man Unlock [archief] 3 28 November 2007 18:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:10.