//

Wiki - Begrippen

Wiki - Begrippen discussie in Wiki - Begrippen forum; ( verdwijnt na registratie ) Deze iPhone Wiki moet zoveel mogelijk het antwoord zijn op al jullie vragen. Niet alleen vind je hier uitleg over technische termen, maar ook complete ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture Wiki > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 21-10-07, 15:49
iCulture's schermafbeelding
iCulture iCulture is offline
Administrator
• iOS 17.1
• iPadOS 17.1
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 24.251
Standaard Wiki - Begrippen

Deze iPhone Wiki moet zoveel mogelijk het antwoord zijn op al jullie vragen. Niet alleen vind je hier uitleg over technische termen, maar ook complete iPhone unlock- en andere handleidingen.

Het kenmerk van een wiki is uiteraard dat deze voor en door gebruikers wordt gemaakt. Je wordt dus aangemoedigd om aan de wiki mee te werken door nieuwe artikelen aan te maken of (indien nodig) bestaande artikelen aan te passen.

[h="3"]Handleidingen[/h]
Een groot aantal artikelen die voorheen in de wiki stonden zijn verplaatst naar het nieuwe wiki-subforum Handleidingen. Daar vind je onder andere alle unlockhandleidingen, maar ook andere handige handleidingen om je iPhone Nederlands te maken, met je XBOX Media Center te laten samenwerken, om Summerboard themes te maken, enzovoorts.

[h="3"]Uitleg van de wiki[/h]
De wiki zoals we die op iPhoneclub gebruiken is niet helemaal gelijk aan MediaWiki (die WikiPedia gebruikt), maar het komt aardig overeen. Met name de wiki-syntax voor dit systeem wijkt op enkele punten af van de normale wiki-syntax. Gelieve dus d.m.v. de Edit-functie eerdere artikelen qua opbouw en codes te bestuderen, dan zie het snelst hoe alles werkt.
De inhoudsopgave die je in de meeste artikelen ziet wordt automatisch aangemaakt, dus daar hoef je verder niets aan te doen.

Vul waar nodig de al aanwezige artikelen aan, want dat is precies de essentie van een wiki. Verkeerde wijzigingen kunnen eventueel altijd weer worden teruggedraaid.

Als je woorden of begrippen tegenkomt die interessant zijn als apart wiki-artikel (bijv. iPhoneclub), maar nog niet als wiki-artikel is aangemaakt, "tag" het begrip dan gelijk als wiki-link door de wiki-bbcode (zie voor de juiste syntax in het gelinkte artikel of hieronder) te gebruiken. Dan wordt het automatisch een link naar de juiste wiki zodra iemand het artikel aanmaakt.

Als je in een artikel een bepaalde term wilt gebruiken waar al een artikel voor is, maar je wilt/kunt niet de specifieke wiki-term gebruiken, gebruik dan dit formaat:
dus bijv.

Het linken naar externe artikelen wordt uiteraard toegejuicht, maar dan bij voorkeur eerst naar onze eigen blogartikelen en als het niet anders kan of ergens anders beter wordt behandeld naar een (anderstalig) artikel.
[h="3"]Copyright[/h]
Voor alle teksten geldt dat deze vrijelijk mogen worden overgenomen en aangepast, mits het copyright wordt toegekend aan iPhoneclub.nl met volledige linkvermelding naar ons originele artikel, tenzij een licentie voorrang heeft en anders bepaalt, zoals bij de WikiPedia-artikelen.




Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

 


« - | iPod »

Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:54.