iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wiki - Begrippen (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f5/wiki-begrippen/)
-   -   Repareren (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f5/wiki-begrippen/2136-repareren.html)

Dien 11-11-07 02:02

Repareren
 
Bij het [wiki=unlock]unlocken[/wiki] van de iPhone komt de garantie te vervallen. Dit is echter omkeerbaar door je iPhone te herstellen voor je hem terugbrengt naar de winkel. Maar als de iPhone defect raakt loop je ook het risico de garantie te verliezen als je zelf aan de slag gaat. Dit zijn de opties.
[h="3"]Zelf repareren[/h]
Zelf een reparatie uitvoeren is mogelijk, maar wordt niet aanbevolen omdat het ontzettend moeilijk is. Voor de waaghalzen is er een filmpje waarin de iPhone uit elkaar wordt gehaald en het scherm wordt vervangen. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het absoluut niet. Denk goed na voordat je hieraan begint.

YouTube - iPhone Screen Replacement & Disassemble/TakeApart Directions
[h="3"]Garantie[/h]

Je krijgt bij de iPhone twee jaar garantie. Met een optionele verzekering wordt die garantie nog uitgebreid. In deze periode zal Apple een kapotte iPhone in de meeste gevallen zonder discussie vervangen, maar er gelden wel een paar voorwaarden:
  • Het defect moet niet door jezelf zijn veroorzaakt. Een iPhone die je op straat hebt laten vallen of die tijdens het badderen in het water is gevallen, zal niet onder de garantie vallen.
  • Je mag zelf geen reparatiepoging hebben ondernomen (langsgaan met een boterhamzakje met losse onderdelen heeft weinig zin).
  • Je mag de iPhone niet hebben gehackt. Je mag dus geen [wiki]jailbreak[/wiki] of [wiki]unlock[/wiki] hebben uitgevoerd. Verzeker je er dus van voordat je naar de winkel teruggaat dat je iPhone is herstelt naar de officiële firmware en dat hij dus niet meer gejailbreakt of unlockt is! De Amerikaanse Apple Store kan eisen dat de iPhone is voorzien van een werkend AT&T-abonnement.
Je kunt voor garantie terecht bij de telecomwinkel of mobiele operator waarvan je de iPhone hebt gekocht. Een iPhone heeft in tegenstelling tot een iPod enkel garantie in het land van herkomst!

Is je garantie vervallen, dan kun je een beroep doen op onze partnershop voor reparaties, iCulture Repair.

[h="3"]Kapot scherm[/h]
Er zijn twee zaken die bij een scherm kapot kunnen gaan: het scherm kan breken na een valpartij of het scherm reageert na verloop van tijd niet meer op aanraking. Die ongevoeligheid treedt meestal op langs de onderrand van het scherm.
[h="4"]Gebroken scherm[/h]
Je kunt je scherm laten vervangen bij onze partnershop iCulture Repair. Je krijgt drie maanden garantie op elke reparatie en er wordt alleen met originele onderdelen gewerkt.
[h="4"]Onderkant van het scherm reageert niet meer[/h]
Dit probleem kan bij sommige iPhones optreden. Een mogelijkheid is om het bij het eerder genoemde bedrijf Fixsupport te laten repareren.
[h="3"]Kapotte batterij[/h]
De [wiki]batterij[/wiki] van de iPhone gaat 300 tot 400 laadcycli mee en is niet verwisselbaar. Apple heeft daarop veel kritiek gekregen, net als op het Battery Replacement Program. Daarmee kun je de niet-verwisselbare batterij van de iPhone voor $85 laten verwisselen. Er kunnen twee problemen met de batterij optreden: de batterij gaat daadwerkelijk kapot of de capaciteit gaat zienderogen achteruit waardoor je de iPhone na korte tijd alweer moet bijladen. In beide gevallen moet je de iPhone (laten) vervangen.
[h="4"]Vervangende batterij kopen[/h]
Je kunt je [wiki="batterij"]batterij[/wiki] laten vervangen bij onze partnershop iCulture Repair. Je krijgt drie maanden garantie op elke reparatie en er wordt alleen met originele onderdelen gewerkt.
[h="3"]Waterschade[/h]
Het kan zomaar gebeuren: de iPhone valt in de wasbak, er valt een glas cola overheen of je hebt de iPhone per ongeluk in de wasmachine gestopt. Bij onze partnershop iCulture Repair kun je de iPhone laten onderzoeken.
[h="3"]Andere onderdelen[/h]
Bij iFixit of CNN kun je bijna elk onderdeel van de iPhone los kopen. Een veelvoorkomend probleem is bijvoorbeeld dat er krassen op de achterkant van de iPhone ontstaan. Het vervangen van alleen de achterkant is een simpel werkje, dat je makkelijk zelf kunt doen. Voor ingewikkelder klussen aan het electronische circuit kun je beter bij een reparatiedienst terecht. Vertrouw je iPhone echter niet zomaar aan de eerste de beste telefoonwinkel toe! Vraag vooraf of ze ervaring hebben met iPhone-reparaties en bepaal duidelijk wie voor de kosten opdraait als de reparatie misgaat. Ook een garantieperiode van 3 maanden na de reparatie (zoals Fixsupport bij schermvervanging doet) is aan te raden.
[h="3"]iPhone demonteren[/h]
YouTube - iPhone Screen Replacement & Disassemble/TakeApart Directions
[h="3"]Handleidingen[/h]
De website iFixit heeft diverse handleidingen gepubliceerd, waarmee je leert hoe je de batterij, de hoofdtelefoonaansluiting, achterpaneel, camera en diverse andere onderdelen vervangt.

Maarten 25-11-07 19:12

Heeft iemand hier al ervaring met het vervangen van de rearpanel ? Er staat in de wiki dat het makkelijk kan. Opzich is dit niet al te moeilijk als je een rearpanel hebt met een skeleton erin. Weet iemand deze te koop? of is die van iFixit al voorzien van skeleton ?

Dien 26-11-07 04:49

Nee de backplate moet je verwijderen en dan de skeleton verwijderen van je originele backplate. Ik heb ergens gelezen dat dit echt een k*t werk is.

Waarom laat je het niet over aan een bedrijf als fixsupport, mocht het fout gaan, dan kun je hun er in iedergeval op aanspreken.

Ik denk niet dat ze daar veel geld voor vragen, aangezien ze alleen het zwarte kapje moeten verwijderen en wat schroefjes.

Informeer even bij ze.

wouterroelofs 24-03-08 15:34

Zelf repareren leek mij een beetje riskant. Mijn scherm deed het niet meer naar behoren na een val, dus heb ik hem opgestuurd naar FixSupport.

3 weken later en 200 euro armer heb ik hem nu volledig functionerend terug.

oll 06-04-08 12:35

Heeft iemand ook ervaring met de garantie van Apple, om de iPhone eventueel op te kunnen sturen naar de Apple Store?

Spicky 03-06-08 20:48

Zelf repareren ervaring
 
Beste Iphone bezitters,

Ja het repareren is mogelijk met enig geduld en hopen op succesvolle afloop.

Zelf heb ik van een kapotte Iphone de batterij en logic board vervangen.
De logic board vanwege een warmloper (je merkt bij het opladen dat de iphone zeer heet wordt en het niet doet).
Helaas is geen makkelijke klus zo'n logic board omdat er verschillende connectors vastzitten aan de onderkant en je er niet makkelijk bij komt.
De batterij is makkelijker ondanks het pielen met het open krijgen.

Zover.:o

iphone-user 09-06-08 03:33

waterschade
 
hallo iedereen,

Ik heb mijn iphone in de wc laten vallen waardoor ik nu waterschade heb,krijg mn iphone niet meer uit,zie alleen het beginscherm (zwart scherm met in het midden het kleine apple logo.

Wie kan mij AUB helpen??

grt

Ezekiel 09-06-08 09:42

@ iphone-user, het beste is altijd zo snel mogelijk uit mekaar halen en de onderdelen volledig laten drogen kijk naar de filmpjes hoe je hem open maakt.
maar omdat hij aan blijft staan (knap dat wel) zou ik wel voorzichtig zijn let vooral op met het loshalen van de batterij.
zo heb ik 2 telefoon uit het zwembad gered.(toevallig gereedschap mee om hem open te schroeven)


ps. mag ik vragen hoe het is gebeurd, namelijk knap om hem in dat gaatje precies te krijgen

iphone-user 09-06-08 12:17

ik heb geen gereedschap om hem te demonteren.

iphone zat in mn borstzakje van mn jas,wilde een kraantje dichtdraaien waardoor ik moest bukken en zo raad je het wel,iphone gleed uit mn borstzak

ps:ik denk dat hij nu overleden is want ik heb niet meer het scherm met het apple logo erop

Ferrie 12-06-08 10:17

Heb een iphone 4 weken geleden gekocht in Miami, nu blijkt het scherm aan de onderkant ongevoelig. Kan ik die in Duitsland of als ik opnieuw in USA ben omruilen, of gaan ze moeilijk. IS nog niet unlocked. ( omdat het niet gaat )
Groetjes Ferrie.

Bomans 12-06-08 10:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door iphone-user (Bericht 124032)
ps:ik denk dat hij nu overleden is want ik heb niet meer het scherm met het apple logo erop

Hem een paar dagen in een bakje met rijst leggen zou blijkbaar ook helpen heb ik al gelezen.

Jeroenj 17-07-08 19:39

weet iemand hoe duur het is om je beeldscherm te laten vervangen ?

jeremy14 18-07-08 13:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bomans (Bericht 126282)
Hem een paar dagen in een bakje met rijst leggen zou blijkbaar ook helpen heb ik al gelezen.

dat helpt niet.;) geprobeerd en me iPhone is doordat ik van de boot in het water ben gevvallen overleden.. dus ik ga hem is opsturen en kijken hoeveel schade er is. als er meer dan 250 is dan wordt het een nieuwe denk i.. maar ik hoop dat alleen het scherm kapot is want soms gaat die nog is trillen enzo...

butcher 26-07-08 21:19

vanmorgend mijn iphone laten vallen :(
domdomdom.
ni is er een barst in het scherm en de onderkant reageerd niet meer.
nu wil ik hem laten reparen (desnoods bij fixsupport), maar weet er iemand een bedrijf dat het ook kan in belgié ?
nu wil ik mijn simkaart ondertussen in mijn "oude" gsm gebruiken tot de iphone hersteld is.
maar nu staat er geen enkel nummer meer op de kaart.
kan ik mijn nummers terug op mijn simkaart krijgen via de pc (windows) ?

groetjes

macfreaker 26-07-08 21:49

Citaat:

kan ik mijn nummers terug op mijn simkaart krijgen via de pc (windows) ?
Staan die normaal gezien niet in outlook/adresboek wanneer gesynct met itunes ? Wanneer ja dan kan je die exporteren naar een csv file en indien je een nokia gsm hebt met nokia suite terug in je gsm laden na geimporteerd te zijn in nokia suite. Heb je geen nokia want je meldt niet wat je andere gsm is zal je eens moeten zoeken naar de betreffende site van je merk gsm.

butcher 27-07-08 01:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker (Bericht 153816)
Staan die normaal gezien niet in outlook/adresboek wanneer gesynct met itunes ?

geen idee eigenlijk :confused:
zal ik eens nakijken.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker (Bericht 153816)
Wanneer ja dan kan je die exporteren naar een csv file en indien je een nokia gsm hebt met nokia suite terug in je gsm laden na geimporteerd te zijn in nokia suite. Heb je geen nokia want je meldt niet wat je andere gsm is zal je eens moeten zoeken naar de betreffende site van je merk gsm.

oeps sorry, ja tis een nokia N76.
ik ben echt een leek in die dingen.
waar vind ik die file dan ?
via itunes ?

groetjes

macfreaker 27-07-08 01:42

Citaat:

oeps sorry, ja tis een nokia N76.ik ben echt een leek in die dingen.
waar vind ik die file dan ?via itunes ?
Wanneer je met itunes gesynct hebt staan die contacten dan in outlook of adresboek op je pc ? En nokia suite vind je op de site van nokia. Uitleg hoe te doen heb ik hierboven gegeven.

butcher 27-07-08 05:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker (Bericht 153955)
Wanneer je met itunes gesynct hebt staan die contacten dan in outlook of adresboek op je pc ? En nokia suite vind je op de site van nokia. Uitleg hoe te doen heb ik hierboven gegeven.

thanks freaker ;)
tis me gelukt, alles staat terug op mijn simkaart :D

groetjes

MacRub 09-08-08 21:54

'k Heb hier een iPhone liggen met een "dood" scherm, het scherm reageert niet meer. Open halen is een mooie optie, maar zou dit probleem ook kunnen komen door een los zittende flatcable? Gewoon een rotte connectie? De iPhone is twee keer gestuiterd.
Als ik alles zo lees is vervangen de beste optie, maar ja, als het alleen een kabeltje is...
Niemand hier die dit als probleem heeft gehad?

stijnjasper 10-08-08 17:21

Ik wil mijn iPhone terug sturen naar Apple, of laten repareren. Heeft iemand hier ervaring mee. Want ik weet niet waar ik moet beginnen :(
Mijn iPhone is nog geen jaar oud maar ik heb geen bonnetje meer :(
Heeft iemand een idee?

Jullie mogen ook naar me mailen: weggehaald

Heel erg bedankt :D

Thos 13-08-08 23:01

Hallo Spicky. Ik heb problemen met de iphone en stuite op jou bericht wat wel heel bekend voorkwam .Ik heb de 8G 2007 met de 1.11 software .De phone stond op de lader en liep leeg ipv vol.Hij werd erg warm en accu met het rode 10 % streepje bleef in beeld. Via de usb gebeurd er helemaal niets . Wat denk jij is het de accu of het logic board of beide ?
Alvast bedankt voor de reactie.
Groetjes Thos

harryvt 20-08-08 22:05

ik had een iphone met kapotte earspeaker had alles van de forums geprobeerd maar het was duidelijk een kapotte earspeaker of logic board.

heb ook de iphone zelf open gemaakt na het volgen van handleidingen via filmpjes (zware klus met veel kans de behuizing te beschadigen)maar ben niet tot de earspeaker kunnen komen omdat hiervoor te veel verwijderd moest worden.

dus opgestuurd naar www.ipod-service.nl voor reparatie en eureka de volgende dag was deze al gemaakt door het vervangen van de volledige speaker assy, en dit alles voor maar 29,- euro.

Ditta 28-08-08 22:56

Nooit je emailadres op openbare forums zetten, of wil je je inbox vol met viagra-reclame?

je hebt een iphone 1g?

stijnjasper 10-09-08 17:05

ja Ditta, ik heb een Iphone 1G (denk ik) ik heb gewoon die oude met de zilveren, matte achterkant. 16GB. En over mijn e-mail. Dat maakt niet uit hoor. Mijn inbox staat al helemaal vol met viagra shit.. maar dat word eruit gehaald door mijn spamfilter xD

Kan ik hem nog terug sturen dan?

hammie 20-10-08 16:44

Is een kapotte home toets te repareren? En hoeveel kost dat ongeveer?

eddita 27-10-08 10:53

hoi,
ik heb mijn iPhone in een emmer met water laten vallen :mad: ik was echt zo boos op mezelf.heb hem wel heel snel eruit gegaald...maaar hij was dood dacht ik ...ik heb hem helemaal uit elkaar gedaan/was verdomd moeilijk...niet zo als in het filmpje/ 24 uur op de verwarming laten drogen en ik kon hem weer aanzetten. :):):):):) en hij doet het...het is op het scherm wel te zien dat hij nat is geweest maar de info,fotos,agenda en tel nummers ben ik niet kwijt.
grotjes aan iedereen

Martinuske 05-11-08 20:03

Hallo,

Mijn Iphone is gevallen en Trilt nu niet meer. Alles werkt nog prima maar bij een oproep of sms krijg ik enkel geluid en geen trilling meer. Ik heb de Iphone al verschillende keren op en af gezet maar het helpt niet?
Weet iemand hoe ik dit best oplos??

Vriendelijke groeten
Maarten

tinus087 30-12-08 21:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door wouterroelofs (Bericht 86653)
Zelf repareren leek mij een beetje riskant. Mijn scherm deed het niet meer naar behoren na een val, dus heb ik hem opgestuurd naar FixSupport.

3 weken later en 200 euro armer heb ik hem nu volledig functionerend terug.

ik heb mijn i phone bij fix support laten repareren mijn communication board was defect en ik had het verzoek ingediend om al mijn software over te zetten als dit nodig was.

ruim 2,5 maand later en k krijg mn i phone trug wel gerepareed maar de software en alle telefoon nummers zijn weg en daarbij heb k zelf moeten bellen hoe het ermee zat want toen ze op onderdelen moesten wachten kreeg ik niks te horen...:S zou 10 werkdagen duren na 3 weken belde ik en kreeg ik een mannetje aan de lijn die amper uit zn woorden kwam moest naar mijn mening de naam van het bedrijf goed praten.

beetje jammer had beter gekund maar goed

Ango84 22-03-09 13:04

Waterschade
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door eddita (Bericht 210154)
hoi,
ik heb mijn iPhone in een emmer met water laten vallen :mad: ik was echt zo boos op mezelf.heb hem wel heel snel eruit gegaald...maaar hij was dood dacht ik ...ik heb hem helemaal uit elkaar gedaan/was verdomd moeilijk...niet zo als in het filmpje/ 24 uur op de verwarming laten drogen en ik kon hem weer aanzetten. :):):):):) en hij doet het...het is op het scherm wel te zien dat hij nat is geweest maar de info,fotos,agenda en tel nummers ben ik niet kwijt.
grotjes aan iedereen

Hoi,

Ik heb gelezen dat je i-phone het nog nadat ie in emmer is gevallen.

Maar weet je niety hoevel de reparatiekosten bedragen ?

Groetjes,

Angelo

Ango84 22-03-09 13:06

Waterschade
 
Hallo allemaal,

Weet iemand hoeveel een waterschade repartie kost ?

Groetjes,

Angelo

qsadfg556 22-03-09 13:38

reseten
 
heey,
hoe moet je de iphone reseten:confused::confused:.

gr superwikkie

Abu 23-03-09 23:49

De Uit knop en de Home knop ingedrukt houden

demonchild 24-03-09 00:08

blijkbaar staat er toch nog fouten in een "oud" topic
de batterij van de iphone gaat veel langer mee dan die 300-400 laad cyclie die mensen denken !
na 300-400 laadcyclie is zal er nog 80 % van de oorspronglijk capaciteit overzijn.
:d normaal gezien toch :p

oof 05-04-09 12:09

Hey, Ik ben op zoek naar een nieuw beeldscherm voor 1g en 3g, kent of heeft iemand goede ervaring met een andere website dan CNN of Ifixit? Vind ze erg duur. Zelf wat research gedaan maar so far geen succes..

idoOlina 02-06-09 00:44

Hallo,

ik heb gister mijn iphone laten vallen en nu heb ik rechtsboven super veel barsten :(

dekt de verzekering dit? ik heb zo'n verzekering afgesloten van 23 euro per kwartaal.

ik ben super bang dat ze t niet dekken.. weet iemand t antwoord? ik ga m morgen brengen.. maar misschien heeft iemand tips voor me ofzo..

dankjulliewel alvast..!

x aida

Gilliam 02-06-09 00:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door idoOlina (Bericht 291140)
Hallo,

ik heb gister mijn iphone laten vallen en nu heb ik rechtsboven super veel barsten :(

dekt de verzekering dit? ik heb zo'n verzekering afgesloten van 23 euro per kwartaal.

ik ben super bang dat ze t niet dekken.. weet iemand t antwoord? ik ga m morgen brengen.. maar misschien heeft iemand tips voor me ofzo..

dankjulliewel alvast..!

x aida

Je zal toch zeker niet voor niets een verzekering hebben. :rolleyes:

idoOlina 02-06-09 00:50

oh..dus je wilt zeggen dat ze t wel dekken? kan ik vanavond misschien nog slapen ofzo haha :)

inbedrijf 04-01-10 23:05

Dit is echt een top artikel, mijn glas plaat was namelijk ook stuk, had ik besteld bij een webshop voor veel teveel geld (kom ik nu achter) daarna sprong mijn LCD.... Nu bij CCN.CN een nieuwe LCD besteld voor 30e dat is echt geen geld. TOP Gewoon.

sodderland 21-06-10 19:59

De speaker van mijn 3GS werkte niet meer. Had geen zin om naar PDATech in Den Haag te gaan (die volgens velen erg goed is), heb iPhone World in A'dam uitgeprobeerd. Zeer tevreden, kon meteen langskomen. Hij was in 20 minuten klaar, 60 euro incl. btw en 3 maande garantie. betrouwbare mensen, prima service. Grt Willem

evaxsis 26-07-10 22:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door sodderland (Bericht 468577)
De speaker van mijn 3GS werkte niet meer. Had geen zin om naar PDATech in Den Haag te gaan (die volgens velen erg goed is), heb iPhone World in A'dam uitgeprobeerd. Zeer tevreden, kon meteen langskomen. Hij was in 20 minuten klaar, 60 euro incl. btw en 3 maande garantie. betrouwbare mensen, prima service. Grt Willem

Dit kan ik bevestigen.
Ik heb een keer mijn iPhone op staat laten vallen en mijn scherm was met vele barsten.
Toen heb ik contact opgenomen met PDA-Tech te Den Haag en mocht gelijk langs komen nieuw scherm koste € 75,- en binnen 25 minuten stond ik weer buiten met een gerepareerde Iphone.:d

Fantastische service!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:27.