iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wiki - Begrippen (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f5/wiki-begrippen/)
-   -   Accelerometer (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f5/wiki-begrippen/2419-accelerometer.html)

iCulture 16-11-07 19:21

Accelerometer
 
Status: actueel

Met accelerometer wordt de bewegingssensor in de iPhone bedoeld. In het Nederlands wordt ook wel de term versnellingsmeter gehanteerd. Technisch gezien gaat het hierbij om een gyroscoop, een apparaat dat rond drie assen kan draaien en daarmee de positie van de iPhone kan bepalen (staand, liggend, gekanteld, rechtop). Dit wordt onder andere gebruikt bij het spel Labyrinth, bij de bediening van racegames en om de weergave van webpagina's aan te passen als je de iPhone roteert (portret of landschap).

Losse gyroscopen zijn voor ongeveer $10 te koop, maar je kunt deze niet zomaar inbouwen in de iPhone wanneer de oorspronkelijke accelerometer kapot is gegaan.

Leuke applicaties waarbij de accelerometer wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld: meten van aardbevingen met Seismometer, meten van de G-krachten in een achtbaan met Roller Coaster Physics (de g-krachten meten in een achtbaan) en meten hoe snel je optrekt in een auto met de applicatie Speed.

http://bp3.blogger.com/_DQk-PjsLD-A/...iphone0016.jpg

MaTra 11-03-08 13:33

Accelerometer
 
Werkt zeer goed. Aantal meting per seconde is eenvoudig in te stellen. Door het wijzigen van deze waarde maakt men een onderscheid in traagheidskrachten die ontstaan door trillingen of door grote bewegingen.
Leg de iphone met AcceleroLog maar eens in uw auto en start de motor. Ook al rij je met een limo en hoor je de motor niet, je ZIET hem gewoon draaien, sorry trillen!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:29.