iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wiki - Handleidingen (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f60/wiki-handleidingen/)
-   -   Ringtones maken via iTunes (https://forum.iculture.nl/f59/iculture-wiki/f60/wiki-handleidingen/16722-ringtones-maken-via-itunes.html)

Qlimax 19-07-08 21:16

Ringtones maken via iTunes
 
7 Bijlage(n)
Handleiding Ringtone Maken iTunes voor Iphone.

Inleiding:
De ringtone´s van de Iphone zelf zijn redelijk saai te noemen. Het is daarom mogelijk om in iTunes zelf ringtone´s te maken van muziek, bestaande ringtone´s en dergelijk.
In deze handleiding zal ik stap voor stap uitleggen hoe je die ringtone´s maakt, en hoe je ze dan op je Iphone krijgt etc.

Eerste stap:
Natuurlijk is het veel persoonlijker om een eigen ringtone te hebben, en niet zoals de rest zoals de gitaar de eend of weet ik veel wat. Kies een nummer of bestaande ringtone of dergelijk en zorg dat deze in je iTunes komt te staan of staat.


Tweede stap:
Beluister het nummer en kies het stukje wat je graag wil hebben als ringtone. Onthoud hier de tijdlijn van. (Voorbeeld: van tijd 1.10 tot 1.25). Klik nu rechts op het nummer en kies voor de optie: Info Tonen -> opties.http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap1.jpg

Daar staan 2 opties, “begintijd” en “eindtijd”, vink deze allebei aan. Vul dat de tijd in die je wilt hebben als beltoon (*Maximaal 0.29 Sec!), zoals aangegeven bij voorbeeld.http://i243.photobucket.com/albums/f...NL/stap1-2.jpg
Klik ok, nu zal je terug keren naar je normale iTunes scherm. Klik in de menubalk op Geavanceerd en vervolgens op “Maak selectie voor AAC aan”.
Als je dit gedaan heb komt het bestand voor de 2e keer in iTunes te staan, alleen dan zoals als je dus gekozen heb, ook speelt hij deze af als voorbeeld. Ga nu eerst even terug naar het bestaande nummer en haal daar de vinkjes weer weg. Als jij de volgende keer synchroniseert met je iphone kopieert hij alleen het stukje wat je gekozen heb, en dat is niet wat je wilt


Derde stap:
Ga nu terug naar het bestand wat je net geconverteerd heb. Klik rechts en kies: “In Windows explorer tonen”. Nu komt er een nieuw scherm naar voren van Windows. Ga nu eerst naar “Extra” boven in het venster, kies daar “mapopties”. Ga vervolgens naar het tabblad: “Weergave”, zoek nu naar de volgende regel: “Extensies voor bekende bestandstypen verbergen” en haal daar het vinkje weg!.
http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap3.jpg


Vierde stap:
Klik ok, en keer terug naar het scherm waar je je gemaakte bestand heb. Nu zul je merken dat je de naam van het bestand ziet + de extensie. Voorbeeld: Nummer.m4A!. Klik nu rechts of F2 en verander het type van .m4A naar .m4R. Je krijgt de vraag of je dit echt wilt veranderen en kies Ja.
Nu zul je zien dat de pictogram zich zelf aanpast naar iTunes picto met de test er onder: “Ring”, tevens zie je dat hij het bestand nu ziet als beltoon.

http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap4.jpg

Vijfde stap:
Open nu het bestand d.m.v. klikken of enter. Nu krijg je er links een tabblad beltonen bij, waar het bestand automatisch terecht komt.

http://i243.photobucket.com/albums/f...axNL/stap5.jpg


zesde stap:
Koppel nu je Iphone aan je computer, en wacht tot iTunes gestart is en al zijn basis opdrachten zelf heeft uitgevoerd. Ga vervolgens naar je iphone en klik op het “tabblad beltonen”. Vink het nummer aan wat je gemaakt heb en klik “Toepassen”.

http://forum.iculture.nl/attachments...unes-stap5.jpgZevende stap:
Zodra hij klaar is met synchroniseren. Ga nu in je iphone naar Instellingen -> Geluiden -> Beltoon en zie daar je zelf gemaakte beltoon onder de rij aangepast.

http://i243.photobucket.com/albums/f...xNL/iphone.jpg


© Copyright By: Qlimax

Ik hoop dat iedereen dit erg helpt. Heb je tips, op of aanmerkingen op de handleiding hoor ik het graag. Ook foutjes even melden zodat ik deze kan aanpassen.

M.v.g.

Bomans 19-07-08 22:09

Mooie aanvulling voor deze:

https://forum.iculture.nl/f22/i...ia-itunes.html

El_Diablo 20-07-08 20:25

heb alles gedaan zoals het hier staat het bestandstype is goed alles werkt, maar als ik dubbelklik zoals gezegd speeld hij af en ik zie nergens een extra map verschijnen met ringtones? ben al uren bezig lukt maar niet!!!

Demis 20-07-08 20:33

alhoewel ik nog aan't wachten ben op mijn iPhone, heb ik al een deel van mijn huidige ringtones geconverteerd, en wel vrij simpel... gewoon gebruik maken van iRinger en de ringtones staan dadelijk klaar in iTunes, te wachten tot ze eindelijk mogen overgezet worden :)

ViktorV 21-07-08 18:20

Gratis ringtones maken
 
Ik heb een programmatje ontdekt waarmee je gratis muziek kan omzetten in een ringtone voor je iPhone:
iRinger :: iPhone Ringtone Factory

Weet niet of het hier al bekend was

Qlimax 21-07-08 19:00

Maar redelijk handig lijkt me. Ik doe het met iTunes, maar iemand die het daar niet mee lukt zou dit inderdaad is kunnen proberen :).

Demis 21-07-08 20:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ViktorV (Bericht 149418)
Ik heb een programmatje ontdekt waarmee je gratis muziek kan omzetten in een ringtone voor je iPhone:
iRinger :: iPhone Ringtone Factory

Weet niet of het hier al bekend was

kijk eens één post boven die van jou...

iCulture 21-07-08 20:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Demis (Bericht 149582)
kijk eens één post boven die van jou...

Off-topic
Is hem niet verwijtbaar. Er zijn twee topics samengevoegd.


crunch 22-07-08 13:41

Hoeveel zelfgemaakte ringtones,kan of mag men toevoegen?Of is er daar geen beperking op?

EDIT:bestaat er geen manier om de 29 sec limiet te omzeilen?

Greetz
Crunch

ViktorV 22-07-08 15:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ViktorV (Bericht 149418)
Ik heb een programmatje ontdekt waarmee je gratis muziek kan omzetten in een ringtone voor je iPhone:
iRinger :: iPhone Ringtone Factory

Weet niet of het hier al bekend was

Even nog een ervaring delen,
deze versie van de software heeft een pittige memory leak.. na het converteren van 5 ringtones nam het programmatje 1,8 Gb werkgeheugen in. Werkt wel, maar netjes is anders

Franca 25-07-08 11:43

Qlimax, ik wilde je even onwijs bedanken voor je geweldige uitleg. Ik heb het gisteren geprobeerd en het is erg simpel wat ik erg prettig vind. Ik heb nu gelukkig mijn eigen ringtones er op zitten. Nu nog internet regelen want dat doet het nog niet bij mij :( (behalve via Wi-Fi maar dat is bijna nooit beschikbaar)

Groetjes,
Franca

Qlimax 25-07-08 12:12

Franca,

Goed om te horen. Ik heb hem met veel plezier geschreven en ben dus blij dat het dus zeker wel nut heeft.

Voor wat betreft je internet probleem wil ik je even naar het Wi-Fi - 3G - edge etc willen door verwijzen:

iPhone en internet - GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA / Wi-Fi op iPhoneclub.nl

^Q

iJack 25-07-08 16:06

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door crunch (Bericht 150108)
Hoeveel zelfgemaakte ringtones,kan of mag men toevoegen?Of is er daar geen beperking op?

EDIT:bestaat er geen manier om de 29 sec limiet te omzeilen?

Greetz
Crunch

Kan op zich wel ander hoor...even je ringtones als .m4r zetten in:

/Library/Ringtones

Mij langste is nu 45 seconden weet niet wat het max is.....

rljb1804 25-07-08 17:01

Top! makkelijker had ik het nog niet gevonden! fantastico.

Dani1 26-07-08 00:57

superr!! zelfs ik als autist snap het luid en duidelijk ;) mijn complimenten!

Dani1 26-07-08 01:06

alleen 1 vraagje.. als ik er 5 gemaakt heb, en ik zet ze op mijn iphone.. dan krijg ik sommige 4 keer dubbel, en andere er helemaal niet in.. dan krijg ik bijv 4 keer achter elkaar hetzelfde liedje, en nog 1 ander liedje.. en telkens als ik het uittest en opnieuw op toepassen klik of opnieuw sync, pakt ie steeds een ander liedje wat die er 4 a 5 keer inzet.. iemand daar een oplossing voor?

Dani1 26-07-08 20:11

niemand? want bovenstaande zit namelijk best te wringen

Qlimax 26-07-08 20:12

Misschien is het beter als je even een nieuw topic er over schrijft, want dan krijg je wat meer aandacht he. Niet iedereen zal dit topic zo snel lezen als ze het al gelukt is of dergelijk. Ik zou in ieder geval niet kunnen zeggen waar je fout zit.

^Q

Dani1 27-07-08 14:27

ik weet nu waar mijn probleem vanaf komt.. in deze handleiding staat namelijk niet dat als je het bestand hebt omgezet in m4r dat je daarna ook de ringtone uit '' mijn muziek'' moet verwijderen.. daardoor blijft ie steeds 4 a 5 keer terugkomen op je iphone ;) bij een andere beschrijving op 't forum stond het namelijk wel :D

crunch 01-08-08 20:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door iJack (Bericht 153116)
Kan op zich wel ander hoor...even je ringtones als .m4r zetten in:

/Library/Ringtones

Mij langste is nu 45 seconden weet niet wat het max is.....

Is dit met iBrickr?Dit werkt niet op FW 1.1.4.volgens==>cre.ations.net - Creation: iBrickr: Easy iPhone ringtone / app management for Windows


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:31.