Migratie assistent Windows-Mac

Migratie assistent Windows-Mac discussie in Desktop-applicaties forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, ik heb vandaag mijn macbook pro gekocht (jippie!), en heb al rondgespeeld en gekeken, het enige wat me niet lukt is om de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Desktop > Desktop-applicaties
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 15 January 2013, 19:06
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard Migratie assistent Windows-Mac

Hallo allemaal,

ik heb vandaag mijn macbook pro gekocht (jippie!), en heb al rondgespeeld en gekeken, het enige wat me niet lukt is om de bestanden van windows over te zetten op de macbook. Google heb ik al afgespeurd, maar ik kan geen antwoord vinden, dus bij deze:
Ik heb de migratie assistent gebruikt, zoals het hoort, maar hij geeft nooit de code aan op de windows pc (meerdere malen geprobeerd). Kan het zijn dat mijn windows pc te sloom is om het via het netwerk te doen?

Aangezien ik dus geen oplossing heb tot nu toe, heb ik ook gekeken naar de mogelijkheid om de computers te verbinden met een ethernet kabel.
Is dat gewoon een kwestie van kabeltje in de ene, kabeltje in de ander, migratie assistent starten, klaar, of moet ik eerst nog wat extra's doen?

Dus, doe ik wat verkeerd met de migratie via netwerk, of is dat niet mogelijk, en mocht dat niet lukken, hoe zit dat met ethernet?

Alvast bedankt voor je reactie!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 January 2013, 19:21
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
Aangezien ik dus geen oplossing heb tot nu toe, heb ik ook gekeken naar de mogelijkheid om de computers te verbinden met een ethernet kabel.
Is dat gewoon een kwestie van kabeltje in de ene, kabeltje in de ander, migratie assistent starten, klaar, of moet ik eerst nog wat extra's doen?
Gewoon de Windows PC en de MacBook met een ethernetkabel verbinden. De MacBook is zo slim dat hij er zelf een "cross cable" van maakt. Zet op beide computers, Mac en PC, Wi-Fi uit.

Succes gewenst
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 15 January 2013, 19:26
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Gewoon de Windows PC en de MacBook met een ethernetkabel verbinden. De MacBook is zo slim dat hij er zelf een "cross cable" van maakt. Zet op beide computers, Mac en PC, Wi-Fi uit.

Succes gewenst
Dan nog ff 3 domme vragen erachteraan
1-Kabels aansluiten terwijl de computers aan staan of als ze uitstaan?
2-Eerst migratie assistent opstarten of eerst kabels aansluiten
3-Wi-fi uit op beide computers?
  #4  
Oud 15 January 2013, 19:31
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
1-Kabels aansluiten terwijl de computers aan staan of als ze uitstaan?
2-Eerst migratie assistent opstarten of eerst kabels aansluiten
3-Wi-fi uit op beide computers?
1) Wi-Fi uit op beide computers;
2) De computers verbinden met een ethernetkabel. De computers mogen aanstaan;
3) De migratie assistent op de Windows PC en Mac opstarten;

We zullen maar aannemen dat je ook de iTunes bibliotheek gaat migreren. Anders wordt dit draadje onmiddellijk gesloten omdat het over OS X gaat
  #5  
Oud 15 January 2013, 19:52
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard

Ja natuurlijk, dat is het grootste "ding" wat ik over wil zetten. En ik had gelezen dat wanneer je het via de migratie assistent doet, het ook gelijk op de goede plek op de mac komt te staat, dus vandaag dat ik niet wou gaan klooien met externe schijven enzo. Bedankt voor de snelle reacties, ik ga verder "spelen"
  #6  
Oud 15 January 2013, 19:56
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
En ik had gelezen dat wanneer je het via de migratie assistent doet, het ook gelijk op de goede plek op de mac komt te staat....
Dat klopt als een bus De Migration Assistant migreert de iTunes bibliotheek met alles er op en er aan naar de Mac. Na de migratie kan je de iTunes bibliotheek gebruiken alsof die altijd op de Mac heeft gestaan.
  #7  
Oud 15 January 2013, 21:19
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 May 2011
Locatie: In een huis
Berichten: 242
Standaard

Werkt deze methode ook tussen 2 Windows computers?
  #8  
Oud 15 January 2013, 21:20
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door uitsmijter Bekijk bericht
Werkt deze methode ook tussen 2 Windows computers?
Ja, maar dan met de Windows Easy Transfer op beide computers.
  #9  
Oud 15 January 2013, 21:46
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 May 2011
Locatie: In een huis
Berichten: 242
Standaard

Duidelijk,dank u
  #10  
Oud 16 January 2013, 18:28
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard

Ben er de hele dag mee bezig geweest, maar hij doet het niet. Wi-Fi uit, Ethernet kabel tussen beide computers aangesloten, migratie assistent opgestart. De macbook vind mijn pc, maar op mijn pc wordt niks weergegeven, hoe lang ik ook wacht. Iemand een idee?
  #11  
Oud 16 January 2013, 18:36
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
De macbook vind mijn pc, maar op mijn pc wordt niks weergegeven, hoe lang ik ook wacht. Iemand een idee?
Als de MacBook de PC vindt dan werkt de ethernetverbinding. Heb je op de Windows PC ook de Windows Migration Assistant genstalleerd en opgestart?

Windows Migration Assistant v1.0.1

About Windows Migration Assistant

Zet ook maar alle virusscanners, firewalls, defenders, enz... uit. Je hebt met die ethernetkabel een priv netwerk 169.xxx.xxx.xxx aangemaakt en die dingen gaan zich daar mee bemoeien.
  #12  
Oud 16 January 2013, 18:40
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard

Ja, al meerdere keren opnieuw geprobeerd
  #13  
Oud 16 January 2013, 18:44
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
Ja, al meerdere keren opnieuw geprobeerd
Het moet gewoon werken als je doet wat ik in mijn vorige post geschreven heb. Ik heb dat ondertussen al een keer of vijfentwintig gedaan.

Ben je zeker dat alle virusscanners en firewalls uitstaan?
  #14  
Oud 16 January 2013, 18:47
» iPhone 4S 16GB (Zwart)  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2011
Berichten: 45
Standaard

............... En dat is dus onder andere de reden waarom ik een macbook wou. Ik had het moeten weten, altijd wanneer iets niet werkt is het die @€&&:&;& firewall!
Dus probleem opgelost. Alweer bedankt voor je snelle hulp aan een dom blondje!
  #15  
Oud 16 January 2013, 18:49
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door micaro84 Bekijk bericht
Dus probleem opgelost. Alweer bedankt voor je snelle hulp aan een dom blondje!
Veel plezier met de Mac en succes verder
  #16  
Oud 25 February 2015, 23:02
» iPhone 5s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 February 2015
Berichten: 1
Standaard

Firewall en antivirus uitgezet, maar de verbinding komt niet!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Windows - Mac vraag Bengtiphone Ontwikkelen voor iOS 7 19 October 2010 14:39
Overstap windows naar mac Jeff Archief 9 23 November 2009 17:30
Jailbreaken op Mac syncen op Windows ? mikus Archief 5 29 October 2009 13:09
Mac OS X op windows lappie Eduardboon Archief 1 26 June 2009 20:43
iPhone: mac -> windows sampix Jailbreak 2 19 June 2009 21:20

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:37.