iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Desktop-applicaties (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/)
-   -   Foto's zet datum naar vandaag bij exporteren (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/166325-foto-s-zet-datum-naar-vandaag-exporteren.html)

bassollie 05-08-15 22:38

Foto's zet datum naar vandaag bij exporteren
 
Ik heb een probleem, ik heb net alle vakantiefoto's met de app foto's van mijn macbook geëxporteerd naar een map in Finder zodat ik de foto's naar mijn NAS kan kopiëren.

Nu doet het volgende probleem zich voor, foto's past bij het exporteren de datum van alle foto's aan naar de datum van "vandaag" (de dag dat de foto's geëxporteerd zijn). Nogal irritant want ik wil ook foto's van mijn GoPro in dezelfde map zetten en dan sorteren op datum en tijd zodat alle foto's op chronologische volgorde komen te staan.

Ik gebruik een macbook pro retina (medio 2014) met de nieuwste versie van Yosemite en een iPhone 6 met de nieuwste firmware.

Wie weet waardoor dit probleem zich voordoet en hoe dit opgelost kan worden?

Gonus 06-08-15 09:19

Je hebt uitgebreidere foto software die de metadata van een foto uit kan lezen. Daar kun je vaak ook de datum en/of tijd dan zien van de foto en daarop sorteren.

In Windows gebruik ik ACDSee, voor MAC weet ik niet of die beschikbaar is, maar ik denk dat er genoeg uitgebreide foto software beschikbaar zal zijn voor OS X


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:41.