iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Windows: Synchronisatie probleem iTunes iPad iPhone opgelost (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/102431-synchronisatie-probleem-itunes-ipad-iphone-opgelost.html)

peterfrans 25-10-11 15:04

Synchronisatie probleem iTunes iPad iPhone opgelost
 
Ik ben laatst ongeveer 2 dagen bezig geweest met onderstaand probleem. Van alles gedaan, software opnieuw geïnstalleerd, herstelpunt teruggezet, bios nagekeken etc etc. De oplossing was niet logisch maar wel zeer eenvoudig.

Probleem:
iTunes synchroniseert niet meer met iPad of iPhone.

Foutmeldingen kunnen zijn:
1. In SyncServer is een fout opgetreden en moet worden afgesloten.
2. In MobileDeviceHelper is een fout opgetreden en moet worden afgesloten.
3. iTunes kan geen informatie over gegevensklassen uit de synchronisatieservices laden.
4. In MobileBackup is een fout opgetreden en moet worden afgesloten.
5. iTunes kan geen reservekopie maken van iPad.

Configuratie:
Windows XP
iPad 2 iOS5
iPhone iOS5
iTunes versie 10.5

Oplossing:
In de eigenschappen voor datum en tijd had ik "Klok automatisch aanpassen aan zomertijd en wintertijd" uitgevinkt omdat de tijden van mijn Google Contacts niet meer synchroon liepen met mijn agenda. Hierna liep de tijd weer synchroon. Na een aantal dagen wilde ik de iPad, draadloos synchroniseren met iTunes, met als gevolg bovenstaande foutmeldingen. Bracht het sync-probleem in het geheel niet in verband met het uitvinken van de automatische klok. Was trouwens vergeten, dat ik dit had gedaan. Na het aanvinken van de automatische zomer- en wintertijd, liep alles weer als een zonnetje. Pfffffff.

Dus.... mocht je ooit tegen iets dergelijks aanlopen, kijk dan of je "automatische klok zomertijd en wintertijd" van je systeem aan staat. Ik neem aan dat dit ook voor een Apple PC van toepassing is.

my.biky 13-11-11 12:34

Beste, iphone 3GS sync wel maar stopt bij stap 7/7 met de melding "wachten tot onderdelen worden gekopieerd" zelfs na 4 uren wachten.
Kan u me aub helpen. Bij voorbaar dank groetjes Mia.

NoeNoe 12-11-12 19:30

Synchronisatie probleem iTunes iPad iPhone opgelost
 
Beste PeterFrans,

Voor wat betreft het
"Synchronisatie probleem iTunes iPad iPhone opgelost", ben ik je heeeeeeel erg dankbaar! Ik had precies hetzelfde probleem en het huilen stond me nader dan het lachen, ik dacht dat ik mijn Iphone wel in de vuilnisbak kon werpen! Maar, na je simpele en heldere uitleg verdween mijn probleem als sneeuw voor de zon!

Dank, dank, DANK! :)

Ciao, NoeNoe


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:02.